Vitolo (Reuters)
Vitolo (Reuters)

Simeoneov skupoceni promašaj: Atletiko pustio džabe igrača kojeg je platio 35.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.07.21. | 19:42

Još jedan ofanzivac u transfer politici Rohiblankosa koji nije opravdao uloženi novac

Čolo Simeone je napravio čuda sa Ateltikom otkako ga je preuzeo. Od Jorgandžija je napravio fudbasku silu koja pripada samom vrhu eevropskog fudbala. Doneo je klubu dve titule prvaka Španije, dva trofeja u Ligi Evrope, dva finala Lige šampiona, dva Superkupa Evrope, kup Kralja, Superkup Španije...

Ali je isto tako istina da je najplaćeniji trener svetskog fudbala sa ugovorom koji Atletiko Madrida na bruto nivou košta 24.000.000 evra svake godine. Isto tako je istina da Simeone ima brojne promašaje u transfer politici poslednjih godina. Što se pogotovo odnosi na igrače iz ofanzivne linije. Od 10 najskupljih ofanzivaca koje je doveo u poslednjih desetak godina. Samo su Radamel Falkao i Antoan Grizman bili potpuni pogoci. Što se ne može reći za kupovine Nika Gaitana (25.000.000), Kevina Gameira (32.000.000), Džeksona Martineza (35.000.000), Alvara Morate (53.000.000), povratak Dijega Koste (60.000.000) evra... A ogroman novac za sada nisu opravadali ni Toma Lemar (72.000.000), ni Žoao Feliks (127.000.000). Na većini pomenutih je Ateltiko kasnije izgubio novac.

Izabrane vesti

Jedan od njih je i ofanzivni vezista Vitolo koji je u leto 2017. godine plaćen Sevilji 35.600.000 evra i sedma je najskuplja kupovina u istoriji kluba. Bio je sjajan u Sevilji, postao reprezentativac Španije i kao kapitalno pojačanje je stigao u Ateltiko ali tamo kao da se ugasio. Možda ga je poremetilo i to što je morao da prvih šest meseci provede na pozajmici u Las Palmasu zbog tadašnje Atletikove kazne.

Uglavnom, u Atletiku nikad nije ponovio partije iz Sevilje niti se uklopio u Simeoneov specifičan stil fudbala. Čak se nikad nije izborio ni za status startera iako je skupo plaćen. Za tri i po godine u Atlatiku je samo 27 prvenstvenih mečeva počeo u startnih 11 dok je 45 puta ulazio sa klupe. Upisao je samo četiri gola i šest asistencija...

Danas je napustio klub džabe. Prešao je na pozajmicu u Hetafe gde će odraditi poslednju godinu ugovora sa Atletikom i na kraju sezone postati slobodan igrač. To znači da Jorgandžije nisu zaradile ni evro na njegovoj prodaji. Ali su se makar rešili njegove ogromne plate od 6.000.000 evra neto godišnje, koja ih je na bruto nivou koštala skoro duplo. Igrač je pristao da smanji platu za 50 odsto kako bi zaigrao u Hetafeu jer manji madridski klub nije mogao da plaća Vitolu ono što je imao u komšiluku.

On je prvco veliko pojačanje Hetafea ovog leta ali ih u narednim danima očekuje još nekoliko. Sve je dogovoreno oko transfera srpskog štopera Stefana Mitrovića iz Strazbura i meksičkog centarfora Huana Hosea Masijasa iz Čivasa. Želja je i Sandro Ramirez iz Ueske.


tagovi

Vitololetnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara