©AFP
©AFP

Sin Almamija Moreire vraćen sa pozajmice iz Liona, do kraja sezone ostaje u Čelsiju

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.01.24. | 13:51

Mladi Portugalac Dijego završio epizodu u Francuskoj

Samo sedam utakmica u šampionatu Francuske i minutaža na kašičicu u dresu Olimpik Liona bili su povod da Čelsi prekine pozajmicu Dijega Moreire i mladog Portugalca vrati u svoje redove.

Talentovani krilni napadač rođen 2004. godine letos je stigao u redove londonskog kluba kao slobodan igrač iz Benfike, međutim ubrzo je prosleđen u francuski klub u kojem nije uspeo da se izbori za konkretniju ulogu. Tek sedam utakmica u prvenstvu i dve u kupu bilo je dovoljno da Moreira prikupi 381 minut, te se Čelsi opredelio da prekine privremeni rad svog tinejdžera.

Izabrane vesti

Sin nekadašnjeg igrača Partizana Almamija Moreire, privukao je pažnju šire javnosti u mlađim kategorijama Benfike sa kojom je u sezoni 2021/22 osvojio Ligu šampiona za mlade, ali je nakon što je postao punoletan odbio profesionalni ugovor kluba iz Lisabona. Posle vesti da je slobodan u potrazi nove sredine Moreira je odbio ponude Pari Sen Žermena i Milana, te se opredelio za Čelsi.

Nedugo po potpisu ugovora na Stamford Bridžu Moreira je prosleđen u Lion, ali je prethodno stigao da upiše debi za Plavce u kupu, protiv Vimbldobna, dok se u Premijer ligi našao u protokolu samo za susret sa Lutonom, ali je tu utakmicu proveo na klupi. Odigran susret za Čelsi, uz minute u Lionu, razlog su zbog kojeg će Portugalac ostati među Plavcima najmanje do kraja leta, usled ograničenja na dva kluba po sezoni, te će se za minute boriti u engleskoj prestonici.


tagovi

Olimpik LionČelsiDijego MoreiraAlmami Moreira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara