Sin Miljana Mrdakovića igra u Hrvatskoj, došao je na preporuku Komnena Andrića

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.04.24. | 12:36

Nedavno je upisao i debi za Slaven Belupo protiv Dinama

Sećaju se redovni hroničari ovdašnjeg fudbala karijere i igračkog opusa nekadašnjeg napadača Anderlehta i Partizana Miljana Mrdakovića. Predviđali su tragično nastradalom centarforu blistavu karijeru, jer je u mlađim reprezentatvnim selecijama sejao strah, zajedno sa Dankom Lazovićem i Jovanom Damjanovićem.

Kasnije je ostavio ozbiljan trag u dresu OFK Beograda, a njegov sin Uroš krenuo je drugačijim putem. Tokom omladinskog staža u Čukaričkom napadač rođen 2004. godine je dobio poziv hrvatskog Slaven Belupa. Stigao je u Koprivnicu pre 18 meseci i uspeo da upiše debi na najvišem mogućem nivou. Debitovao je protiv zagrebačkog Dinama na Maksimiru.

Izabrane vesti

Mrdaković junior stigao je u Hrvatsku na nagovor Komenena Andrića, nekadašnje „devetke“ Dinama.

“Igrao sam za Čukarički kada je stigao poziv iz Hrvatske. Gledao me trener Mario Dodik koji je odradio razgovor s mojim agentom. Privukao me Slaven Belupo koji je stabilan klub i koji ima neki dobar program za mlade igrače koji polako ulaze u seniorski fudbal, a najviše mi je značio razgovor s Komnenom Andrićem, koji mi je lepo pričao o ovdašnjoj ligi. I sve što mi je rekao bilo je upravo tako“, rekao je Uroš Mrdaković za portal Germanijak.

Uporedo sa seniorima, srpski napadač igra i za juniore Slaven Belupa. Upravo pre debija na Maksimiru Mrdaković je dao četiri gola u sudaru protiv Mladosti iz Ždralova.

„Dan kada sam pozvan za prvi tim je bio poseban. Od izlaska na teren, atmosfere, početka utakmice. Sedim na Maksimiru i mogu da osetim istoriju tog stadiona“.

Dobio je šansu u 87. minutu. Na prvi pogled malo, ali dovoljno za provalu jakih emocija.

To je trenutak koji sanjate kao dete. U tih par minuta kroz glavu su mi prošle sve one godine u Nišu i Beogradu. Svaki trening. Svaki dolazak s ocem na neku od utakmica, na treninge njegovih klubova u kojima je igrao, na zajedničke trenutke koje smo proveli. Baš je bilo emotivno”.

Razumljivo je što Urošu naviru sećanja na oca Miljana.

“Tata je najzaslužniji za ono što sam danas. On mi je preneo ljubav prema fudbalu kroz sve što sam prošao s njim. Koliko odgledanih utakmica, treninga, putovanja… Bilo mi je teško i šokantno kada nas je napustio, ali našao sam neki svoj način da se nosim s tim. Teško mi je što sada nije tu za neki savet ili reč podrške, ali znam da me gleda s neba i da je ponosan na mene barem u onoj mjeri u kojoj sam ja ponosan što sam njegov sin”.

Posle debija u Maksimiru, trener Slaven Belupa Ferenčina mu je dao minute protiv Rijeke i Osijeka.

“Volim izazove i spreman sam na sve. No, isto tako znam kako ništa ne dolazi preko noći već da se čovek za sve mora potruditi. Sve je na meni”.


tagovi

Hrvatska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara