(©ajaxfc)
(©ajaxfc)

Sjajan potez Ajaksa: Za Tadićevih 100 golova u Bačku Topolu stiglo 100 lopti (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sre. 22.02.23. | 10:55

Za decu iz osnovne škole u koju je išao srpski as

More velikih igrača je prošlo kroz Ajaks, kroz njegovu bogatu istoriju. Mnogo sjajnih mladih asova je igralo za klub iz Amsterdama poslednjih godina. Ipak, Kopljanici znaju da pozdrave još jednog svog velikana, koji nije rođen u Holandiji, koji nije prošao tu čuvenu omladinsku školu, ali koji nosi kapitensku traku oko ruke kao da je prvi dres koji je obukao bio baš taj Ajaksov crveni i beli – Dušana Tadića.

Kapiten reprezentacije Srbije je pre nekoliko dana postigao jubilarni stoti gol u dresu holandskog giganta. A statističari kažu da otkako je došao u klub u leto 2018. godine nijednu utakmicu nije propustio zbog povrede. Tek poneku kada su se skupili parni kartoni.

Izabrane vesti

Odigrao je Dušan 225 mečeva za Ajaks, postigao 100 golova, dodao 107 asistencija i u njegovu slavu klub iz Amsterdana je napravio sjajan potez: poslao je 100 lopti u Bačku Topolu, gradić na severu Srbije u kojem je rođen i počeo da pika fudbal kapiten Kopljanika.

Cela akcija, uz bilbord koji je otkriven u gradu, objavljena je i na glasilima Ajaksa.

„Sto golova za Ajaks, sto lopti za budućnost. Za svu decu u osnovnoj školi Dušana Tadića. Uživajte“, poruka je iz Ajaksa.

Potez vredan poštovanja, jer tako se svoja legenda poštuje.


tagovi

AjaksDušan TadićBačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara