Foto: AFP
Foto: AFP

Skols na sva usta hvali Bruna: Bolji je od mene, pravi ogromnu razliku, Junajted može da bude samo bolji

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.12.20. | 17:04

"Pre nego što je došao u tim, Junajted gotovo da nije mogao da kreira šansu, a sada izgleda kao da mogu da postignu tri, četiri, pet golova na svakoj utakmici", ističe legenda Crvenih đavola

Težak period je iza navijača Mančester Junajteda. Tako barem deluje od dolaska Bruna Fernandeša. Portugalac je na Old Traford stigao u januaru ove godine tim koji prethodnih godina prečesto tavori u Ligi Evrope, za početak, u svojoj prvoj polusezoni, vratio među top četiri. Na polovini ove, čini se i među kandidate za titulu, i mada se mnogi neće složiti – prvenstveno zbog krhke odbrane - brojke govore same. Junajted bi uz pobedu u zaostaloj utakmici prišao na samo dva boda vodećem Liverpulu. Malo ko je na Ostrvu ostao ravnodušan na partije Junajtedovog veziste. Ni Pol Skols, legendarni fudbaler crvenog dela Mančestera nije u toj manjini. Štaviše, hvali ga na sva usta, ističući čak kako je Portugalac bolji od njega.

Izabrane vesti

"Bolji je od mene, ali i drugačiji. Postiže više golova od mene, stvara više šansi. Voleo bih da igram sa njim, verovatno iza njega. Bio je senzacionalan, pravi ogromnu razliku. Pre nego što je došao u tim, Junajted gotovo da nije mogao da kreira šansu, a sada izgleda kao da mogu da postignu tri, četiri, pet golova na svakoj utakmici", tvrdi Skols.

ScreenshotScreenshot

Tabela BT Sporta dodatno potkrepljuje tvrdnje o Junajtedu kao kandidatu za titulu. Naravno, sa Brunom u timu. Naime, računajući samo mečeve otkako je 26-godišnji vezista stigao na Ostrvo, jedino je Liverpul osvojio više bodova od tima Ole Gunara Solskjera. I to dva više, uz utakmicu manje. Dakle, ukoliko bi Junajted dobio zaostalu utakmicu, bio bi lider na pomenutoj projektovanoj tabeli. Sam Fernandeš imao je neverovatan doprinos – 26 golova i 16 asistencija na 44 zvanične utakmice. Dakle, gol ili asistencija na gotovo svakom meču.

"Ono što on radi je zaista fenomenalno. Ukoliko pogledate, računajući isključivo mečeve otkako je stigao, Junajted bi bio na vrhu ukoliko dobije zaostalu utakmicu, sa više poena od Liverpula, što je teško zamisliti jer su imali toliko loš start sezone. Pa, mislili ste da je loš početak, ali oni su još uvek tu i mogu da budu samo bolji. Brojke koje ima jednostavno smešne. Nadajmo se da će da nastavi dalje", kaže Skols.

Sve bi to na kraju moglo da bude uzalud, ako se Junajted ne domogne makar Lige šampiona. U vrhu je ogromna gužva, timove od druge do devete pozicije dele četiri boda i svaki kiks skupo bi mogao da košta. Junajted, konkretno treći, sutra dočekuje Vulverhemptonom sa namerom da zaokruži dvomesečni period bez poraza i približi se Liverpulu na svega dva boda. Nema sumnje da će Fernandeš imati svoju ulogu u toj zamisli.



tagovi

Pol SkolsBruno FernandešMančester Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara