Snajder udario na Tadića: Može da bude kapiten i van terena, njegova forma je sramna

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.09.22. | 04:36

"Da sam ja igrao tako, sugerisao bih treneru da me ostavi na klupi", kaže legendarni holanski as

Kritike na račun srpskog majstora Dušana Tadića u holandskoj javnosti pomalo su uzele maha, a sve je to na viši nivo podigrao nekadašnji as Kopljanika i tamošnje reprezentacije Vesli Snajder.

Tadić je dolaskom Alferda Šrojdera zaigrao novu ulogu u timu, pa nije postigao nijedan pogodak u dosadašnjih deset mečeva u svim takmičenjima, iako ima pet asistencija. Sve je kulminiralo porazom od AZ Alkmara, u kom je aktuelni šampion ostao bez prvog mesta na tabeli.

Izabrane vesti

"Njegova forma počinje da izgleda sramno, kao da je potpuno ostao bez nje. U ovom momentu morate da ga izvučete iz ovakve situacije tako što ćete ga stavite na klupu", rekao je Snajder.

Mnogi bi to smatrali ponižavajućom situacijom za igrača koji je mnogo toga dao klubu i navijačima proteklih godina.

"Razumem ja da je on kapiten, ali on to može da bude i van terena, zar ne? Onda si vrhunski kapiten. Nije problem što ga neće biti na terenu, jer je tu proveo dosta vremena. Da sam tako igrao ja bih sugerisao treneru: 'samo me ostavi na klupi'", poručio je Snajder.

Tadić ove sezone dosta luta kod Šrojdera, najčešće se nalazi na desnom krilu što mu očigledno ne odgovara, pa se sve to odrazilo na njegov golgeterski učinak. Kapiten Orlova iza sebe ima četiri neverovatne sezone, u kojima je podigao standarde i postavio sve moguće rekorde kada su u pitanju golovi i asistencije. Do sada je zabeležio 204 nastupa, uz 92 postignuta gola i 96 asistencija, tako da je prilično rano otpisivati ga i stavljat na klupu, jer je jasno da je samo pitanje trenutka kada će ponovo početi da rešeta protivničke mreže.


tagovi

Dušan TadićVesli Snajder

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara