Noboa matira Popovića u prvom meču (©Star Sport)
Noboa matira Popovića u prvom meču (©Star Sport)

Soči slavio pred put u Beograd i revanš s Partizanom: Noboa opet strelac, upisao se i Popov

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.08.21. | 19:54

Druga pobeda zaredom u prvenstvu

Treća utakmica - druga pobeda Sočija.

Ako se po jutru dan poznaje, biće da prošla sezona nije bila samo slučajnost za fudbalere Sočija jer i na startu ove takmičarske godine beleže sasvim zadovoljavajuće rezultate u ruskom prvenstvu. Soči je u zagrevanju pred put u Beograd i revanš susret trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija savladao Ural rezultatom 2:0 (1:0) i stigao do četvrte uzastopne utakmice bez poraza u svim takmičenjima.

Izabrane vesti

Za razliku od prvog meča protiv Parnog valjka trener Sočija Vladimir Fedotov promenio je dobar deo postave. Počev od gol linije, gde je Dzanajev zamenio Zabolotnjija, preko desnog spoljnjeg jer je Zaika dobio prednost umesto Margasova, dok je Angban zaigrao umesto Noboe, Jusupov umesto Burmistrova, a Barsov odmenio “devetku“ Dugandžića. To nije smetalo fudbalerima Sočija da upišu i drugi trijumf u prvenstvu, pa u dobrom raspoloženju kreću ka glavnom gradu Srbije.

Domaćin je barijeru Urala probio rano i već u 9. minutu na semaforu je pisalo – 1:0. Strelac je bio Ivelin Popov posle razigravanja Artura Jusupova. Popov se u toj prilici bolje snašao, stigao do lopte pre protivničkog štopera i poslao je pravo u metu. Već u poluvremenu Fedotov je na teren poslao Nobou i Burmistrova, kako bi sačuvao Popova i Calagova za Beograd, a to se ispostavilo kao odličan potez.

Naime, Soči je prednost duplirao u 71. minutu posle gola Kristijana Noboe sa bele tačke. Strelac gola u prvom meču protiv Partizana s istog mesta ovog puta je dobio malu pomoć od leve stative, tako da golman Urala Jaroslav Godzijur nije imao šansu da stigne do lopte.

Uprkos trijumfu Soči nije ostavio posebno jak utisak. Ural je sve vreme bio ravnopravan takmac, samo što je na kraju Soči ipak svoje šanse materijalizovao, što je napravilo konačnu razliku.

RUSIJA 1 – 3. KOLO

Petak

Ufa - Lokomotiva Moskva 1:1 (1:0)

/Ivanov 45+8 - Lisakovič 73/

Subota

Zenit - Krasnodar 3:2 (3:1)

/Azmun 9, 35, Erokin 44 - Kordoba 24, Spajić 76/

Arsenal Tula - Krila Sovjetov 2:1 (2:0)

/Davitašvili 3, Kluševič 45+2 - Sergejev 49p/

Spartak Moskva - Nižnji 1:2 (0:2)

/Ponse 86 - Gotsuk 4, Kozlov 16/

Nedelja

Himki - Rostov 1:1 (0:1)

/Glušakov 70 - Komličenko 14/

Dinamo Moskva - CSKA Moskva 2:1 (0:1)

/Fomin 58, 73 - Edžuke 8/

Rubin - Ahmat 2:1 (0:1)

/Hakšabanović 58, Abildgard 86 - Utkin 31/

Ponedeljak

Soči - Ural 2:0 (1:0)

/Popov 9, Noboa 71/



tagovi

SočiUral

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara