©Starsport
©Starsport

Šok terapija probudila Građevinare, Novi Sad od minus dva do pobede u Inđiji

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.09.22. | 18:18

Mirne mreže na stadionima dva Radnička

Samo jedna pobeda u devet kola bila je povod rukovodstvu Rada da šok terapijom pokuša da probudi tim i mesto na čelu stručnog štaba umesto Branka Mirjačića prepusti Bogdanu Koraku, a sudeći po izdanju Građevinara na gostovanju Loznici, promena na klupi donela je pozitivan efekat.

Nebeskoplavi su na gostovanju u klupcima uspeli da stignu do ubedljivog slavlja i drugim trijumfom u sezoni da dođu do sume od 11 bodova. Nagoveštaj novog lica Rada predstavljao je vodeći pogodak koji je u 21. minutu postigao Željko Arsić, a samo četiri minuta kasnije Stefan Mihajlović je iz jedanaesterca udvostručio prednost.

Izabrane vesti

Odgovor domaćina u 30. minutu režirao je Igor Vićentijević, međutim nada Loznice traala je samo do uvodnih minuta drugog dela igre. Potpuni krah domaćina viđen je u samo dva minuta pošto je u 51. Arsić drugim golom vratio goste na plus dva, a već u 53. je Stefan Radmanovac zaradio drugi žuti karton i tako značajno otežao posao saigračima.

Goleadu Rada nastavio je Stefan Mitrović u 67. minutu, a pogodak Dragiše Komarčevića iz penala u 79. minutu predstavljao je slabu utehu za publiku u Klupcima s obzirom na to da je Mihajlović drugim golom potpisao konačnih 5:2 za goste.

Istovremeno do celog plena na strani stigao je i Novi Sad koji je u Inđiji režirao fenomenalan preokret. Iako je domaćin u 34. minutu poveo pogotkom Radosavljevića, a u 52. iz jednaesterca udvostručio prednost preko Stojanovića, Kanarinci su u poslednjih pola sa ta režirali spektakularan preokret. Nagoveštaj buđenja Novosađana predstavljao je pogodak Mladenovića u 66. minutu na koji su se nadovezali prezimenjaci Ilići. Prvo je u 80. minutu Jovan sa bele tačke doneo izjednačenje, a deset minuta kasnije Nemanja je postavio konačni rezultat i tako gostima doneo drugu uzastopnu pobedu posle trijumfa nad novobeogradskim Radničkim (1:0) u prethodnom kolu.

PRVA LIGA SRBIJE - 10. KOLO

Petak

Sloboda - Jedinstvo 0:0

Subota

Inđija - RFK Novi Sad 2:3 (1:0)

/Radosavljević 34, Stojanović 52p - Mladenović 66, J. Ilić 80p, N. Ilić 90/

Loznica - Rad 2:5 (1:2)

Radnički NB - Trajal 0:0

Radnički SM - Železničar 0:0

Mačva - IMT 0:0

Metalac - Zlatibor 0:0

Odloženo

OFK Vršac - Grafičar



tagovi

RFK Novi SadLoznicaInđija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara