Srđan Plavšić proslavlja pogodak (©Reuters)
Srđan Plavšić proslavlja pogodak (©Reuters)

Sparta stiže mušteriji u goste, Plzenj se vraća na pobednički kolosek

Vreme čitanja: 3min | sre. 14.04.21. | 14:27

Dva meča danas u prvenstvu Češke

Poraz u derbiju Praga sasvim izvesno je ugasio nade Sparte da može do titule. Slavija je prethodnog vikenda slavila sa 2:0 i stekla čitavih 17 bodova više u odnosu na tim sa Letne, koji ima dve utakmice manje. Jednu od njih igra večeras na gostovanju Jablonecu (18.00).

Jablonec je reagovao pošto je eliminisan iz Kupa i pobedio je Zlin sa 3:1. Ovom pobedom je smanjio zaostata u odnosu na drugoplasiranu Spartu na dva boda, uz duel više. U prvom poluvremenu nije bilo dobro po zeleno-bele i bilo je prilično opasno. Međutim, sa puno sreće i sposobnosti je delovao u drugom delu. Pokazao je drugačije lice i sa dva brza gola do 52. minuta postavio temelje pobede. Do kraja je relativno lako zadržao vođstvo i nešto pre kraja je trećim pogotkom efektno osvojio tri boda.

Izabrane vesti

18.00: (3,40) Jablonec (3,40) Sparta (2,15)

Danas Jablonec ima posla sa svojim zlim demonom poslednjih godina, Spartom iz Praga, i pokušaće da prekine loš niz još od 2017, otkad nije uspeo da pobedi Gvozdene. Nema novih problema u sastavu, a Halik i Martinez su pod znakom pitanja.

Petim porazom u sezoni Sparta je ostala na 2. mestu, ali su joj se progonitelji opasno približili. Što se tiče derbija sa Salvijom, u prvih pola sata imali su momci Pavela Vrbe dobre prilike, ali nisu uspeli da ih iskoriste. Kao da to nije bilo dovoljno, neposredno pre poluvremena Slavija je povela i pred kraj meča stigla do još jednog gola za 13. uzastopni Praški derbi bez poraza.

Sada je cilj Sparte da se oporavi i pobednički prođe kroz Jablonec, kako bi ostao na 2. mestu. Protiv ovog protivnika ima super tradiciju sa osam pobeda i dva nerešena rezultata u poslednjih 10 utakmica bez obzira na mesto odigravanja. Ujedno, upravo je Sparta pre nedelju dana eliminisala Jablonec iz četvrtfinala Kupa, dominantnim trijumfom 4:1 na Letni. Van stroja su Štetina, prvi strelac tima Juliš sa 11 pogodaka i Kozak.

16.00: (1,30) Plzenj (5,50) Zlin (10,0)

U još jednom zaostalom duelu prvenstva Češke na teren će danas Plzenj i Zlin (16.00). Domaćin je osam bodova daleko od mesta koje vode u Evropu, ali nije bez šansi. Mada, nije mu dobro došao remi u Karvini u prošloj rundi, jer je taman vezao četiri pobede i pronašao put izlaska iz krize. Pivari imaju meč manje u odnosu na četvrtoplasirani Jablonec i danas moraju da preskoče Zlin kako bi uhvatili priključak. Trener Adrijan Gula ne može da rauna na Buhu i Čermaka, koji je postigli po šest golova, Hejdu, Kajambu i Kopica.

Sa druge strane, Zlin je stacioniran na 13. mesto na tabeli i poražen je na dva poslednja duela. Nalazi se na devet bodova od opasne zone i danas će pokušacti da napravi iznenađenje i da se popne na 12. mesto. Janošek ne može da igra jer je pozajmljen iz Plzenja, a u konkurenciju su se vratili Hlinka i Čanturišvili.

ČEŠKA 1 - ZAOSTALI MEČ 24. KOLA

Sreda

16.00: (1,30) Plzenj (5,50) Zlin (10,0)

*** kvote su podložne promenama

ČEŠKA 1 - ZAOSTALI MEČ 22. KOLA

Sreda

18.00: (3,40) Jablonec (3,40) Sparta (2,15)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Češka 1Sparta PragJablonecZlinPlzenjViktorija Plzenj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara