©Starsport
©Starsport

Spartak nastavio agoniju Zmajeva: Voždovac bez boda u 2024. godini

Vreme čitanja: 4min | ned. 03.03.24. | 18:44

Fudbaleri Spartaka savladali Voždovac (2:0) i prišli na samo bod zaostatka u odnosu na rivale iz gornje polovine tabele

Muke Voždovca u prolećnom delu sezone nastavile su se i na četvrtom koraku, pošto su Zmajevi i u susretu sa Spartakom ostali praznih šaka (0:2). Tim iz Zaplanjske, koji je tokom zimskog prelaznog roka ostao bez niza važnih igrača na čelu sa Burmazom i Zečevićem, pognute glave je izlazio sa megdana Zvezdi, Napretku, Mladosti i večeras Spartaku.

Istovremeno, ispunila se želja Nenada Laltovića i tri boda sa krova odlaze put severa. Govorio je strateg Subotičana o disciplini igrača van terena, odnosno u kuhinji, a da li će se ponovo peći roštilj i jesti torta? Sasvim moguće jer su se ovom pobedom njegovi izabranici ozbiljno priključili trci za poziciju u plej-ofu.

Izabrane vesti

Baš kako je izgledao i prvi ovosezonski duel ova dva rivala u Subotici delovao je i revanš u Beogradu, pa su Plavi golubovi, pšosle opipavanja pulsa u prvom poluvremenu, u drugom delu susreta uspeli da slome otpor protivnika i dođu do celog plena.

Ponovo je Lalatović pogodio sa izmenom, izgleda da mu je to postalo i glavno oružije u trenucima kada se utakmica prelama. Daleko od toga da su gosti tokom celog susreta bili bolja ekipa, imali su i Zmajevi prilike, ali je ponovo na mestu baš kao i na Karađorđu bio golman Aleksandar Vulić.

Oba tima igrala su čvrsto uz dosta faulova te je sudija Živković imao pune ruke posla i pokazao četiri žuta kartona, po dva u oba tabora uz nekoliko usmenih opomena. Voždovčani su svoje šanse tražili iz kontri, međutim defanzivna postavka Nenada Lalatovića sa petoricom fudbalera u poslednjoj liniji uspešno je odolevala naletima, te se na pauzu otišlo najnepopularnijim rezultatom - 0:0.

Na otvaranju drugog poluvremena konkretniji su bili Zmajevi, najpre je Antonijević uputio šut koji je Vulić bez problema zaustavio, a odmah zatim je Mitrović uputio sjajan centaršut sa leve strane, lopta se u gužvi odbila od jednog od igrača Voždovca a Vulić je samo pogledom ispratio loptu koja je pogodila stativu.

Na drugoj strani, fudbaleri Spartaka su režirali brzu kontru, lopta je ušla u šesnaesterac, ali ju je jedva glavom zahvatio Mudrinski - nedovoljno za bilo kakvu opasnost po gol domaćih.

Igrao se 60. minut kada smo videli i prvu golmansku paradu, Lukić je sa lakoćom predriblao dvojicu fudbalera u belim dresovima, šutnuo pet metara, ali je golman Katić sjajnom intervencijom sprečio radovanje Subotičana. Ispostavilo se da je čuvar mreže samo odložio neizbežno za osam minuta, jer su pogotkom Todoroskog fudbaleri Spartaka poveli 1::0. Ponovo je Lalatović pogodio izmenu, za nepunih pet minuta na terenu Mijić je upisao asistenciju, odlično je umakao po desnoj strani, uočio makedonskog internacionalca koji je loptu glavom prosledio u dalji ugao.

Domaći se nisu predavali, pokušavali su da dođu do izjednačenja, posebno se isticao Skrobonja, fudbaler rođen 2005. godine koji se odmah po ulasku na teren nametnuo u ofanzivi i imao dve sasvim solidne prilike, ipak, kada je delovalo da će sa novim minimalcem puleni Nenada Lalatovića trijumfalno otputovati na sever Srbije, drugačije je mislio Lukić koji je evrogolom potvrdio pobedu gostiju 2:0.

U narednom kolu Voždovac gostuje Vojvodini, koja je takođe u rezultatskoj krizi dok će Spartak dočekati Novi Pazar.

Piše: Oliver Nagel

VOŽDOVAC- SPARTAK ŽK 0:2 (0:0)

/Todoroski 68, Lukić 90+2/

Sudija: Aleksandar Živković

Žuti kartoni : Pirgić, Vujanović (Voždovac), Bogićević, Martinović ( Spartak).

Voždovac (4-3-3): Katić 5,5 – Đurđević 5,5, Lukić 5,5, Krpić 6, Antonijević 6 – Pirgić 5,5 (od 71. Skrobonja 5,5), Matić 6, Đuričić 5,5 (od 37. Mitrović 5,5) - Vujanović 6, Petrović 6 (od 71. Miletić 6), Pavlović 6 ( od 56. Teodorović 5,5).

Spartak(5-4-1): Vulić 6- Martinović 6, Kerkez 6, Bogićević 6- Prijović 6, Mijailović 6,.5 – Lukić 7,5, Tošeski 6 (od 85. Babić 6), Todoroski 7.5 ( od 74. Đurasović) , Tomović 6 (od 65. Mijić 7) - Mudrinski 6.5 ( Ubiaprip)

Igrač utakmice: Jovan Lukić 7,5

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, 23. KOLO

Petak

Radnički 1923 - IMT 1:0 (1:0)

/Gluščević 15/

Čukarički - Napredak 2:1 (0:1)

/Miladinović 48, Pavkov 89 - Bastajić 45+3/

Subota

Javor - Crvena zvezda 2:2 (0:1)

/Bosić 65, Mićić 72 - Seri 33, Radulović 55/

TSC - Crvena zvezda 1:3 (0:1)

/Pantović 61 - Kanga 36 pen, Bukari 63, Hvan 84 pen/

Partizan - Železničar 3:1 (3:1)

/Baždar 7, Natho 29, 35p - Hajdin 20/

Nedelja

Radnički Niš - Radnik 0:3 (0:0)

/Duronjić 56, 62, Hajdarević 71/

Novi Pazar - Mladost Lučani 0:0

Voždovac - Spartak 0:2 (0:0)

/Todoroski 68, Lukić 90+2/



tagovi

fk voždovacSpartak SuboticaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara