(©Starsport)
(©Starsport)

Spartak uplovio u mirnu luku, Radnički će spas tražiti kroz baraž

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.05.22. | 20:59

Lučanci slavili u Milanovcu – 3:0

Turbulentnu sezonu je imao Spartak, sa daleko slabijim rezultatima od očekivanih, od projektovanih prošlog leta.

Ni promene trenera nisu uspevale da u dovoljnoj meri trgnu ekipu i ceh te grčevite borbe za goli život stigao je tek večeras, u pretposlednjem kolu prvenstva, u kojem je Spartak pobedom nad Radničkim iz Kragujevca uspeo da uplovi u mirnu luku i osigura nastup u Superligi i za sledeću sezonu – 2:1.

Izabrane vesti

Obe strane nikako nisu mogle da budu zadovoljne, a kraću slamku ovog puta je izvukao Radnički, koji je ostao bez šansi da direktnim putem izbori opstanak, pa će morati priliku da ostane u ligi da traži kroz baraž.

A, Radnički je bolje otvorio meč, veteran Mirić je doneo vođstvo gostima, čak ni ne želeći da se raduje, jer je svojevremeno nosio i dres Spartaka. Iako je primljeni gol upalio „vatricu“ ispod nogu, Plavi golubovi nisu paničili, nastavili su strpljivo da igraju, a bili su bez dileme bolji tim na terenu.

Kruna te smirenosti stigla je samo sedam minuta kasnije, kada je Filipović doneo izjednačenje. Od tog momenta Spartak je bio dosta bolji tim na terenu, stvorio je mnogo više pravih prilika za gol, dok je do pobedonosnog pogotka došao iz penala, koji je realizovao Nemanja Nikolić.

U poslednjih 20 minuta, kada je Radnički krenuo na sve ili ništa, imali su Subotičani još dve dobre prilike da reše sve dileme, ipak ostalo je dovoljnih za njih 2:1.

Mladost je imala imperativ pobede protiv Metalca u Donjem Milanovcu i taj zadatak je rutinski obavila – 3:0.

Ali, ni ubedljiv trijumf nije doneo Lučancima miran san, jer i dalje Novi Pazar može da ih ugrozi. Ipak, u poslednjem kolu Mladost će igrati na svom terenu protiv Spartaka, tako da drži sve u svojim rukama što se tiče opstanka.

Lako je tim iz Lučana slavio u Milanovcu, Jovanović je u 14. minutu iz penala otvorio vrata pobedi, koja je krunisana golovima Mićevića i Miloševića do kraja za rutinskih 3:0.

SUPERLIGA, PLEJ-AUT, 36. KOLO

Subota

Kolubara - Proleter 1:0 (0:0)

/Đuranović 68/

Metalac - Mladost 0:3 (0:1)

/Jovanović 14p, Mićević 48, Milošević 91/

Spartak - Radnički Kragujevac 2:1 (1:1)

/Filipović 14, Nikolić 57p - Mirić 7/

Nedelja

14.25: Novi Pazar - Radnik

*Kvote su podložne promenama



tagovi

Spartak SuboticaRadnički KragujevacMetalacMladost LučaniSuperliga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara