Paulo Fonseka sa svojim pulenima (©Reuters)
Paulo Fonseka sa svojim pulenima (©Reuters)

Specija sa blagoslovom pape cilja drugo čudo protiv Rome

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.01.21. | 13:14

Paulo Fonseka ne sme previše da se kocka, ulog je posao i plasman u četvrtfinale Kupa Italije

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Specija je bila kobna za Rudija Garsiju, pre pet i kusur godina. Francuskog stručnjaka je ispadanje iz Kupa Italije od tadašnjeg drugoligaša koštalo otkaza, Paulo Fonseka ne rizikuje da bude otpušten, ali bi neuspeh protiv tima iz Ligurije bio početak kraja njegove avanture u Trigoriji.

Izabrane vesti

Specija se nalazi u odličnoj formi i pre meča sa Romom, delegacija ligurijskog kluba je primljena u privatnu posetu kod pape Frančeska u Vatikanu, tako da će sa blagoslovom igrati protiv Đalorosih. Na poslednja tri meča u Seriji A, tim Vinčenca Italijana je zabeležio dve pobede protiv Napolija i Sampdorije i izvukao bod protiv Torina igrajući sa desetoricom fudbalera na terenu.

Međutim, kao i većina timova i Specija će iskoristiti Kup Italije da pruži šansu igračima koji nisu imali veliku minutažu u dosadašnjem delu sezone. Dobra vest za Italijana je povratak nekoliko igrača koji su dugo odsustvovali zbog povrede, uključujući i centarfora Galabinova.

Roma je i dalje u šoku od poraza u derbiju. Trener Paulo Fosneka je najavio velike promene koje se ne odnose samo na personalna rešenja u startnoj postavi već i u načinu rada i pristupu treninzima i utakmicama.

Fonseku i njegove saradnike ohrabruje činjenica da Roma u ovoj sezoni nije pogrešila nijednu utakmicu sa tzv. malim timovima. Đalorosi su bili nemilosrdni prema svim ekipama koje sa nalaze ispod desetog mesta u Seriji A. Večeras ćemo videti promenjeni sastav u odnosu na onaj sa Lacijom. Biće pošteđeni, barem na početku meča, Smoling, Pelegrini, Spinacola i Džeko dok je Ibanjezova selidba na klupu direktno vezana za učinak Kumbule. Ako pojačanje iz Verone pruži dobru partiju večeras protiv Specije neće biti iznenađenje da ga vidimo i u subotu protiv istog protivnika u Seriji A.

Kristante će ponovo igrati u ulozi komandanta odbrane, dok će Bruno Pereš odmeniti Spinacolu, Pedro Pelegrinija, a Borha Majoral Džeka. Nije isključeno da šansu dobije i Karlos Perez pod uslovom da Fonseka odluči da pruži poštedu i najboljem igraču Rome u ovoj sezoni Mhitarjanu.

ROMA 3-4-2-1: Pau Lopez - Mančini, Kristante, Kumbula - Karsdorp, Viljar, Veretu, Bruno Pereš - Pedro, Mhitarjan - Borha Majoral.

SPECIJA 4-3-3: Provedel - Vinjali, Erlić, Terci, Del’Orko - Estevez, Agume, Mađore - Farijas, Pikoli, Verde.

ITALIJA, KUP - OSMINA FINALA

Utorak

21.15: (1,37) Roma (5,10) Specija (7,75)

Četvrtak

21.15: (1,47) Lacio (4,40) Parma (7,00)

*** kvote su podložne promenama


Piše: Željko PANTELIĆ


tagovi

Kup ItalijeRomaSpecijaPaulo Fonseka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara