Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Dobar žreb za Novaka: Rud u četvrtfinalu, pa Medvedev ili Zverev… Ako Zverev prođe prvo kolo

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.05.24. | 15:07

Jer u prvom kolu igraće sa Rafaelom Nadalom

Nije da žreb nešto previše znači kad ciljaš na najviši plasman – jer sama ta ambicija podrazumeva da pobediš sve – ali ako isti može da obezbedi bilo kakvu prednost čini se da je Novak Đoković dobro prošao.

Branilac titule na pariskom grend slemu će takmičenje na ovogodišnjem turniru početi duelom sa Pjer Igom Erberom, zatim će na boljeg iz duela Roberta Karbaljes Baene i Kostanta Lestijena, dok bi u trećem kolu, ako ne bude izneđenje na pobednika sudara Lorenca Musetija i Gaela Monfisa.

Izabrane vesti

U čeka ga potencijalni sudar sa 14. nosiocem Tomijem Pol, mada njemu šljaka baš i nije omiljena podloga, a u četvrtfinalu već prvi ozbiljan izazov i megdan sa pobednikom duela sedmog nosioca Kaspera Ruda sa 12. kosturašem Tejlorom Fricom.

Sudar četvrtog i petog nosioca Aleksander Zvereva i Danila Medvedeva daće mu rivala u polufinalu, pod uslovom da Zverev uopšte prođe prvo kolo, jer tu će ga sačekati još odmorni Rafael Nadal.

Na drugom kraju kostura ostali su Janik Siner, Karlos Alkaraz, Andrej Rubljov, Stefanos Cicipas, pa i nagazne mine u likovima Endija Marija i Stena Vavrinke, bivših grend slem šampiona koji startuju baš međusobnim duelom.

Miomir Kecmanović će takmičenje početi protiv nekog od tenisera koji će do glavnog žreba doći preko kvalifkacija - možda to bude i Hamad Međedović? - ali ako prođe odmah će na Medvedeva.

Sreće u tom smislu nije imao ni Laslo Đere, ide prvo na 83. na ATP listi Danijela Altmajera, a ako pobedi sledeći rival biće mu Stefanos Cicipas. Ništa bolje nije prošao ni Dušan Lajović, prvo na 40. igrača sveta Romana Sahjulina, a ako prođe u drugo kolo ide na Tejlora Frica.


tagovi

Novak ĐokovićRolan GarosRolan Garos 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara