Gilespi, Smart i Tobi (©Starsport)
Gilespi, Smart i Tobi (©Starsport)

Tompkins istisnuo Tobija, Zvezda u KLS i bez Gilespija i Smarta, ali sa dva debitanta

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.05.24. | 14:47

Manje-više očekivan sastav crveno-belih, mada sa nekim zanimljivim mladim igračima

Pravila dozvoljavaju četiri stranca i Crvena zvezda je izabrala “legionare” sa kojima će u bitke u Košarkaškoj ligi Srbije. Manje-više očekivano, poslednji filter Janisa Sferopulosa prošli su Jago dos Santos, Rokas Giedraitis, Džoel Bolomboj i kao četvrti Trej Tompkins, koji je za ovo kratko vreme na terenu uspeo da iz tima istisne Majka Tobija.

Pored Amerikanca sa slovenačkim pasošem otpali su i Fredi Gilespi i Džavonte Smart, no opet, reklo bi se da bi i većina navijača napravila isti izbor.

Izabrane vesti

Rani odlazak na odmor pomenute trojice otvorio je mesta za neka nova lica u timu. Prvenstveno se tu misli na 18-godišnjeg plejmejkera Relju Radovanovića, te momke koji još nisu punoletni: Andreja Kostića i Stefana Marjanovića.

Kostić je rođen 2006. godine, igra beka, a već je debitovao za seniorski tim na ovogodišnjem Kupu Radivoja Koraća posle čega je oduševljeno rekao da u Miloša Teodosića “gleda kao u Boga”. Marjanović je godinu dana mlađi, visok je 210 centimetara, a u Zvezdu je stigao prošlog septembra kada ja na klupskom sajtu predstavljen kao “jedan od najtalentovanijih centara Evrope”. Pa eto idealnog poziva za navijače da se na delu uvere u kvalitete momaka koji predstavljaju Zvezdinu budućnost.

Posebno zbog toga što se na spisku našao i mladi Nikola Topić, uprkos povredi u finalnoj seriji ABA lige sa Partizan Mozzart Betom u kojoj je Zvezda osvojila drugi pehar u sezoni. Sada juri i treći.

TIM CRVENE ZVEZDE ZA KLS:

Stefan Lazarević

Miloš Teodosić

Dejan Davidovac

Luka Mitrović

Branko Lazić

Džoel Bolomboj

Dalibor Ilić

Nemanja Nedović

Rokas Giedraitis

Jago dos Santos

Nikola Topić

Trej Tompkis

Relja Radovanović

Andrej Kostić

Stefan Marjanović


tagovi

Fredi GilespiDžavonte SmartMajk TobiTrej TompkinsAndrej KostićKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara