Momenat kada Hesus Areso postiže gol iz mrtvog ugla (©Printscreen)
Momenat kada Hesus Areso postiže gol iz mrtvog ugla (©Printscreen)

Spektakl na El Sadaru: Hesus Areso ima nadljudske moći - sećate li se golčine Roberta Karlosa!?

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.01.24. | 15:59

E, nešto slično je pogodio i španski desni bek; Prelep gol postigao i Nemanja Maksimović

Nešto stariji čitaoci portala Mozzart Sport i fudbalski ljubitelji pamte izuzetno dobro vanvremenski gol Roberta Karlosa (ako ne znate o čemu pišemo, pogledajte OVDE). Imao ih je Brazilac mnogo neverovatnih tokom karijere, ali onaj iz meča Kupa kralja protiv Tenerifa, kada je razapeo strelu iz "mrtvog ugla" i pogodio, e, zbog tog pogotka su se pravile naučne analize kako bi se objasnilo kako je uspeo da uradi nešto što dotad u fudbalu nije zapamćeno. Skoro 26 godina kasnije, repliku projektila Roberta Karlosa videli smo u, nesumnjivo, ozbiljnom kandidatu za golčinu godine u svetskom fudbalu!

Reinkarnaciju onoga što je nezaboravni Brazilac napravio potpisao je Hesus Areso, desni bek Osasune u pobedi nad Hetafeom rezultatom 3:2 (2:0)! Spektakularan meč odigran je na El Sadaru, ali ga je u svakom smislu obeležio Hesus Areso koji očigledno ima nadljudske moći. Potpuno je jasno da španski bek ovo nije želeo, ali je uradio nešto zbog čega su se u stručnjaci iz LaLige potrudili da još tokom utakmice izvuku kompjutersku analizu kolika je šansa bila da Areso pronađe metu. Odgovor je - manje od jedan odsto! Ne samo što je pogodio dok je bio gotovo u ravni sa gol-aut linijom, nego se istovremeno nosio sa Đordijem u duelu, što gol čini još spektakularnijim!

Izabrane vesti

Da ne dužimo mnogo, pogledajte sami... Gol možete videti i OVDE.

Zbog mnogo čega je golčina Hesusa Aresa značajan. Ne samo zbog estetike i težine izvedbe, nego i zato što je strela iz 80. minuta vratila Osasunu u vođstvo i donela joj pobedu! Domaći sastav je imao dva gola prednosti, više od sat vremena se klub iz madridskog predgrađa nije video na terenu, a onda je u samo četiri minuta uspeo da stigne do izjednačenja i potpuno otvori utakmicu, čak bude i jako blizu totalnog preokreta posle kojeg verovatno ne bismo videli božanski šut Hesusa Aresa!

Osasuna je do dva gola prednosti stigla u uvodnih pola sata utakmice, posle golova Raula Garsije i Ikera Munjoza. U nastavku je tim iz Pamplone napadao gol Hetafea sa idejom da što pre zatvori utakmicu, ali umesto toga Hetafe je vaskrsnuo novom majstorijom Borhe Majorala. Najbolji strelac Primere zajedno sa Džudom Belingemom - imaju po 13 golova - iskoristio je dobru varku Nemanje Maksimovića, zatim i dodavanje Enesa Unala sa desnog boka da vrati Hetafe u život. I ne samo da ga je vratio, već je sve moglo da se okrene naglavačke. Gol pogledajte OVDE.

Samo četiri minuta posle Majoralovog gola, usledila je prelepa realizacija srpskog veziste. Tim koji možda i najbolje u Španiji igra iz prekida stigao je do izjednačenja posle centaršuta Luisa Milje iz kornera, da bi Maksimović na izuzetan način trznuo glavom pored Darka Brašanca i doneo veliko izjednačenje. Gol pogledajte OVDE.

Neverovatno kako Hetafe nije stigao do 3:2 za samo devet minuta. Osasunini igrači nisu uspeli da se oporave od šoka, a Đordi je ušao u šansu posle velike greške odbrane domaćina, ali je pucao direktno u Serhija Ereru. Umesto vođstva gostiju, domaćin je izveo svojevrsni šah-mat u izvedbi Hesusa Aresa. Još jednu veliku šansu do kraja propustio je Ante Budimir, da pobeda bude još ubedljivija...

Pričaće se dugo o onom što je uradio Osasunin bek...

PRIMERA – 21. KOLO

Petak

Alaves - Kadiz 1:0 (0:0)

/Rijoha 51pen/

Subota

Rajo Valjekano - Las Palmas 0:2 (0:1)

/Moleiro 36, Munjoz 83/

Viljareal - Majorka 1:1 (1:0)

/Serlot 45+1 - Ljabres 90+1/

Valensija - Atletik Bilbao 1:0 (0:0)

/Hugo Duro 61/

Selta - Real Sosijedad 0:1 (0:0)

/Mendez 11/

Nedelja

Osasuna - Hetafe 3:2 (2:0) /Garsija 9, Munjoz 31, Areso 80 - Majoral 64, Maksimović 68/

16.15: (1,15) Real Madrid (8,00) Almerija (16,0)

18.30: (4,40) Betis (3,70) Barselona (1,90)

21.00: (1,85) Đirona (3,70) Sevilja (4,70)

Ponedeljak

21.00: (5,10) Granada (3,60) Atletiko Mardrid (1,73)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Hesus AresoNemanja Maksimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara