Ilustracija (©Star sport)
Ilustracija (©Star sport)

Srpski derbi u Bijeljini, Zrinjski juri het-trik protiv Mladosti

Vreme čitanja: 3min | pet. 02.04.21. | 13:21

Danas se nastavlja Premijer liga Bosne i Hercegovine

Bliži se foto finiš prvenstva Bosne i Hercegovine. Posle reprezentativne pauze danas se nastavlja takmičenje u Premijer ligi utakmicama 24. kola, a nema nikakve sumnje da nas do kraja očekuje mnogo uzbuđenja u vrhu, ali i u borbi za opstanak. Mečevi ove runde biće raspoređeni u tri dana, sa izuzetkom nedelje, zbog katoličkog Uskrsa.

Derbi današnjeg programa igra se u Bijeljini, gde Radnik u srpskom derbiju dočekuje Borac na Gradskom stadionu. Gosti iz Banjaluke su veliki favoriti i nastojaće da osvoje tri boda kako bi se vratili u borbu za vrh tabele. Sa druge strane, Radniku takođe trebaju bodovi, ali za opstanak. Trenutno je na 10. poziciji sa 20 bodova, jedan više od Olimpika. Problem će mu predstavljati činjenica da će na megdan Borcu izaći oslabljen neigranjem nekoliko važnih prvotimaca.

Izabrane vesti

18.00: (5,20) Radnik (3,45) Borac (1,67)

U prethodna dva duela ove sezone obe ekipe upisale su po pobedu. Prvi, u Bijeljini je pripao Radniku 1:0, dok je Borac slavio u Banjaluci 2:0. U taboru crveno–plavih još pamte neuspeh u Bijeljini i žele popravni u tom gradu.

U slučaju trijumfa gostiju, bila bi to četvrta pobeda izabranika Marka Maksimovića u nizu. U prethodna tri meča, mreža Borca ostala je netaknuta.

"Posle reprezentativne pauze, koja nam je dobro došla da se psihološki malo odmorimo, dolazi nam meč protiv Radnika. Rival je veoma čvrst, agresivan. Imaju igrače koji svakoj ekipi u ligi mogu da naprave problem. Ovo će biti sigurno derbi, očekujem maksimalno motivisanog protivnika, ali se nadam da ćemo i mi biti spremni da odgovorimo", rekao je za kupski sajt Marko Maksimović, a u meču neće moći da računa na Aleksandra Vojnovića koji ima kartone, te na povređene Vranješa, Milojevića, Lukića i Jovanovića.

15.00: (7,00) Mladost DK (3,60) Zrinjski (1,52)

Tri sata ranije na teren izlaze sastavi Mladosti i Zrinjskog. Domaći su trenutno na devetoj poziciji i ne mogu da se pohvale dobrom formom, s obzirom na to da su u drugom delu sezone upisali tri poraza i svega jedan trijumf i to protiv davljenika Krupe. Dodatan pritisak im predstavlja činjenica da imaju svega tri boda više u odnosu na Olimpik, koji je u zoni ispadanja, tako da se pobeda u današnjem meču nameće kao imperativ.

U međuvremenu, Zrinjski je na petoj poziciji na tabeli sa 41 osvojenim bodom, ali je vrlo blizu priključka u sam vrh tabele, pa će i Plemići na gostovanju juriti trijumf. Ovo će biti treći duel ovih timova ove sezone, a u oba susreta slavio je tim iz Mostara.

BOSNA I HERCEGOVINA 1 - 24. KOLO

Petak

15.00: (7,00) Mladost DK (3,60) Zrinjski (1,52)

18.00: (5,20) Radnik (3,45) Borac (1,67)

Subota

15.00: Sloboda - Željezničar

15.00: Krupa - Tuzla Siti

17.00: (2,25) Sarajevo (3,10) Široki Brijeg (3,20)

Ponedeljak

18.00: Olimpik - Velež

*** kvote su podložne promenama


Piše: Marko TEŠANOVIĆ


tagovi

BiH 1Borac Banja LukaBorac BanjalukaRadnik Bijeljina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara