Fudbaleri Železničara (©Starsport)
Fudbaleri Železničara (©Starsport)

Srpski fudbaleri rade i za Prvi maj: Borba za elitu u Pančevu i Novom Sadu

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.05.23. | 11:49

Preostala dva meča 33. kola plej-ofa Mozzart Bet Prve lige na programu su od 16 časova, RFK Novi Sad dočekuje Radnički sa Novog Beograda, a Železničar Radnički iz Sremske Mitrovice

Ima li većeg paradoksa od toga da dva Radnička igraju utakmice na Prvi maj, međunarodni praznik rada? Upravo to gledamo ovog ponedeljka u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije, gde će se od 16 časova odigrati preostale dve utakmice 33. kola plej-ofa.

RFK Novi Sad će dočekati novobeogradski Radnički, dok će njegov imenjak da gostuje Železničaru u Pančevu. Bitni mečevi za sva četiri tima, pošto je još uvek potpuno otvorena borba za plasman u Mozzart Bet Superligu.

Izabrane vesti

IMT je u nedelju prvi izborio direktnu promociju u elitu, a Železničar je na dobrom putu da mu se pridruži. Uz eventualni trijumf danas protiv Sremaca pobegao bi trećeplasiranom Grafičaru na +9, četiri kola pre kraja. Dakle, još jedna pobeda bi ga delila od istorijskog uspeha.

Kao što već znate, treći i četvrti tim u ligi će da igraju baraž protiv 14. i 13. iz Mozzart Bet Superlige. Svih šest preostaih ekipa ima kakve-takve šanse da se nađe u doigravanju, pogotovo zato što je trećeplasirani Grafičar u rezultatskoj krizi, bez pobede na poslednja četiri meča.

16.00: (1,63) Železničar (3,60) Radnički Sremska Mitrovica (5,30)

Trenutno su iznad crte pored filijale Crvene zvezde i fudbaleri Jedinsta iz Uba, koji su u nedelju odigrali 1:1 sa Inđijom. Rezultat kao naručen za Radnički iz Sremske Mitrovice i Novi Sad, pošto oni imaju po tri poena manje od Ubljana.

Železničaru je smena trenera Tomislava Sivića donela pozitivnu šok terapiju, od dolaska Vladimira Gaćinovića u aprilu Pančevci su savladali Loznicu (5:0) i IMT (2:0), dok su odigrali 1:1 sa Radom- Međutim, posle toga su nanizali tri remija, protiv Vršca (1:1), IMT-a (1:1) i Grafičara (2:2). Sada će Radnički probati da produbi tu krizu, ali i da tako ostvari prvu pobedu u plej-ofu, pošto do sada ima po jedan remi (2:2 sa Grafičarom) i poraz (3:1 od IMT-a).

16.00: (2,15) RFK Novi Sad (3,10) Radnički Novi Beograd (3,40)

Što se tiče novobeogradskog Radničkog, cilj uoči ove sezone je bio da se izbori opstanak, što je ostvareno samim plasmanom u plej-of. U njemu su crveno-beli zaigrali još rasterećenije, savladali su Inđiju (1:0) i remizirali sa Jedinstvom (1:1), pa iako su i dalje poslednji na tabeli, prišli su baražu na pet poena zaostatka. Ako iznenade Novi Sad, svašta je moguće u preostala četiri kola. U ligaškom delu su oba tima osvojila po tri poena u međusobnim okršajima, i u Novom Sadu i u Beogradu je rezultat bio 1:0 za domaćina.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 33. KOLO

PLEJ-OF

Nedelja

IMT - Grafičar 0:0

Jedinstvo Ub - Inđija 1:1 (1:0)

/Ibrahim 45 – Desančić 90pen/

Ponedeljak

16.00: (2,15) RFK Novi Sad (3,10) Radnički Novi Beograd (3,40)

16.00: (1,63) Železničar (3,60) Radnički Sremska Mitrovica (5,30)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijePrva liga SrbijeFK ŽelezničarŽelezničar PančevoRadnički Sremska MitrovicaRFK Novi SadRadnički Novi Beograd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara