Edvard Ibrović Flečer (u sredini) slavi gol sa saigračima (©Starsport)
Edvard Ibrović Flečer (u sredini) slavi gol sa saigračima (©Starsport)

Srpski Ibra iz Mančestera rola kao na petoparcu, debitovao i Arsenalov Zečević Džon (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.03.24. | 14:56

Mladići iz Engleske u ubedljivoj pobedi nad Crnom Gorom upisali prve minute za našu reprezentaciju - 5:1

Uspeo je Fudbalski savez Srbije da privoli dvojicu mladih Engleza da se okrenu korenima po majčinim stranama i zaigraju za našu zemlju, a ovog četvrtka smo imali priliku da ih prvi put vidimo na delu. U prijateljskom meču sa Crnom Gorom u Podgorici, Arsenalov Luis Zečević Džon bio je starter u selekciji mlađih kadeta Srbije (igrači do 16 godina), dok je Mančester Junajtedov Edvard Ibrović Flečer odigrao drugo poluvreme. I jedan i drugi ostavili su dobar utisak, prvi prodorima po desnom krilu, drugi kontrolom lopte i osećajem za prostor, a u finišu utakmice Ibrović Flečer postigao je i sjajan gol za konačnih 5:1.

Mladi vezista slavnog kluba sa Old Traforda dvaput je lažnjakom prevario protivničke igrače, majstorski je kontrolisao loptu u tim trenucima i potom rutinski završio akciju.

Izabrane vesti

Bio je to pogodak za tačku na ubedljivu pobedu izabranika Bojana Nezirija, koju je u drugom delu prvog poluvremena najavio Aleksa Damjanović. Napadač Crvene zvezde bio je dvostruki strelac (glavom, pa nogom) za preokret nakon vođstva Crne Gore iz šestog minuta, kada je Darvin Đukić lepo realizovao brz napad svog tima po desnoj strani, započet još od golmana.

Bili su domaćini bolji u uvodnom delu utakmice, ali kako je vreme prolazilo srpski fudbaleri su se sve više oslobađali pritiska rivala i preuzimali inicijativu. Da je kvalitet na njihovoj strani pokazali su već do odlaska na odmor, da bi u drugom poluvremenu nakon brojnih promena na obe strane gosti potpuno kontrolisali dešavanja na terenu i podebljali pobedu golovima Damjana Đokanovića, Filipa Matijaševića i Ibrović Flečera. Sva tri vredna su pohvala za tehničke sposobnosti realizatora.

Prvo se Đokanović odlično zagradio na ivici kaznenog prostora i šutirao u sam ugao, zatim je Matijašević lepo iz prve poklopio loptu nakon prodora i centaršuta Alekse Petrovića, a onda Ibrović Flečer na već opisan način izmamio aplauze publike i najavio da bi mogao biti veliko pojačanje Srbije u budućnosti. Baš kao i Zečević Džon koji se opustio u drugom poluvremenu i u nekoliko navrata uspeo da svojim centaršutevima sa desne strane pronađe Đokanovića i Đurkovića u petercu rivala, ali nije imao sreće da saigrači njegova proigravanja pretvore u pogotke.

Utakmica sa Crnom Gorom odigrana je u sklopu priprema koje mlađa kadetska reprezentacija Srbije ima Bečićima sa ciljem da u dobroj formi dočeka septembar i početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025.



tagovi

FSSkadetska reprezentacija SrbijeLuis Zečević Džon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara