Aljoša Vasić (©printscreen)
Aljoša Vasić (©printscreen)

Srpski sin u Sitijevoj mašini: Aljoša Vasić za 3.000.000 evra postaje igrač Palerma

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.06.23. | 13:07

Nije Serija A, ali je veliki iskorak u karijeri

Roma, Fjorentina, Atalanta, pa i Fajenord. Svi su oni pominjali u pričama oko transfera 21-godišnjeg Aljoše Vasića, srpskog sina odraslog u Italiji. Umesto toga – Serija B. Ali ne bilo koji klub, već slavni Palermo, koji je od prošle godine 80 odsto u vlasništvu Siti grupe, koja kao što znamo upravlja i Mančester Sitijem i filijalama u SAD, Australiji, Meksiku, Belgiji, Indiji, Španiji, Kini, Japanu i Brazilu.

I vrlo ozbiljno shvata fudbalski biznis o čemu govori i suma koju će Palermo izdvojiti za momka sa korenima iz Banjaluke, ali rođenog u Kamposampijeru, malom gradu u srcu regije Veneto. Đanluka di Marcio, transfer guru za italijansko tržište, javlja da će cena transfera iznositi oko 3.000.000 evra. Tu računajući i bonuse.

Izabrane vesti

Za samog Aljošu ugovor na pet godina.

Vasić inače igra ofanzivnog veznog, a prošle sezone zablistao sa osam golova i četiri asistencije na 35 utakmica u dresu Padove. Jeste igrao u Seriji C, ali je privukao veliku pažnju brojnih klubova. Padova je zato i tražila velikih 3.500.000 evra. Palermo je uspeo da snizi cenu. Fiksni deo obeštećenja iznosiće 2.000.000 evra. Još 1.000.000 će Padova dobiti u slučaju Palermove promocije u Seriju A, a to je cilj za naredni period.

Aljoša Vasić je mogao je odmah i u neki klub iz Serije A, ali je veliko pitanje koliko bi igrao. Na kraju je odlučio: korak po korak. Prvo Palermo i Serija B. Za dalje ćemo videti.



tagovi

Aljoša VasićLetnji prelazni rok 2023Palermo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara