Fudbaleri Galatasaraja slave gol (©Reuters)
Fudbaleri Galatasaraja slave gol (©Reuters)

Šta bi Galatasaraj da mu nije Morucana... Nova golčina Rumuna (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.10.21. | 19:01

Tim Fatiha Terima preboleo poraz od Bešiktaša - 2:0 (1:0)

U Turskoj se mnogo toga promeni preko noći... Tako i timovi koji konkurišu za naslov prvaka. Minule sezone su istanbulski velikani – Bešiktaš, Galatasaraj i Fenerbahče – vodili rat za titulu, a u foto-finišu je prvi kroz cilj prošao Bešiktaš. Ove se ne zna ko pruža slabije partije, što je izazvalo bes među navijačima sva tri kluba s Bosfora.

Kipte od besa Fenerbahčeovi posle tri uzastopna poraza, ništa manje nezadovoljni nisu ni Bešiktaševi, koji je kao i Fenerbahče poražen u 11. kolu. Samo pristalice Galatasaraja koliko-toliko mogu biti zadovoljne, jer je njihov klub upisao pobedu, za razliku od ljutih rivala, i trijumfom nad Gazijantepom vratio se na pobednički kolosek – 2:0 (1:0).

Izabrane vesti

Posle poraza od Crnih orlova, navijači Galatasaraja bili su besni kao ris. Upirali su prste u igrače, tražili krivce, pretili Fernandu Musleri... Protiv Gazijantepa nisu imali šta da mu zamere, mreža urugvajskog golmana ostala je netaknuta, ali mu neće tek tako zaboraviti neke ranije kikseve i prvu priliku će iskoristiti da ga podsete gde je sve Galatasaraj ostajao kratak.

Starosedeocima nisu zadovoljni, ali letnjim pojačanjima su i te kako zadovoljni. Naročito rumunskim duom Olimpiju Morucan – Aleksandru Kikaldau. Izdvojio je Galatasaraj okruglo 10.000.000 evropskih novčanica da dovede Rumune iz FCSB-a, odnosno Univerzitatee Krajova, i nije pogrešio. Ispostavilo se angažovanje Morucana i Kikaldua kao pun pogodak, pogotovo Olimpiju Morucana.

Kada Rumun pogađa, Galatasaraj zna samo za pobedu. Tresao je Olimpiju Morucan mrežu Rizea i Gectepea u turskoj Super ligi, a na listu žrtava dodao je i Gazijantep. Ne pogađa metu često, ali kada to učini – gol je efektan. U pravi čas je Olimpiju Morucan otvorio rivala. Nisu gosti otklonili opasnost posle kornera, legla je rumunskom vezisti... Nije se previše dvomuio. Odapeo je strelu iz prve i lansirao ju je u suprotan ugao. Neodbranjivo.

Odlučio je Fatih Terim da ohladi Musu Dijanja i Mostafu Mohameda, gurnuo je mladog Dervišoglua u špic, ali nije previše dobio. Kao ni od Barisa Jilmaza, koga je zamenio početkom drugog dela igre i – pogodio. Uveo je Sofijana Fejgulija, koji mu se odužio asistencijom. Servirao je Alžirac loptu na tacni Keremu Akturkogluu za drugi ligaški gol na poslednja tri meča. A, imao je Akturkoglu i asistenciju. Još samo Imperator da pogodi sa startnim napadačem, sve ostalo je napred posložio.

SUPER LIG – 11. KOLO

Petak

Trabzon - Rize 2:1 (1:1)

/Đanini 43pen, Nvakaeme 73 - Đoković 22pen/

Subota

Kasimpaša - Malatija 2:0 (0:0)

/Sadiku 54, Bozok 73/

Altaj - Sivas 1:1 (1:1)

/Bamba 44 - Jatabare 38/

Hataj - Bešiktaš 1:0

/Lobjanidze 6/

Konja - Fenerbahče 2:1 (2:0)

/Dikmen 2, Bardakči 11 - Kahveči 84/

Nedelja

Kajzeri - Karagumruk 2:1 (0:1)

/Gavranović 73, Tijam 90+3 - Bertolači 23/

Alanja - Geztepe 2:2 (1:0)

/Dejvidson 3, Milunović 90 - Tijanić 62, Laurensi 78/

Galatasaraj - Gazijantep 2:0 (1:0)

/Morucan 45+3, Akturkoglu 73/

Ponedeljak

18.00: (2,20) Bašakšehir (3,40) Adana Demir (3,30)

18.00: (2,20) Giresun (3,10) Antalija (3,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

GalatasarajgacijantepTurskaTurska 1Turska Super lig

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara