Stojković: Fakat je da smo bili bolji, mađarski golman bi mogao da uplati loto

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.10.23. | 23:37

“Moramo da budemo mirni, sve i dalje od nas zavisi”, kaže selektor Srbije

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Budimpešte)

Dva puta poraz od Mađarske, dva puta sud Dragana Stojkovića da Srbija to nije zaslužila. Ni za meč u Beogradu, niti za večerašnji u Budimpešti. Istim rezultatom (1:2).

Izabrane vesti

Orlovi su zaista zaslužili makar bod, promašili su previše šansi, ali sve je to manje važno od pogleda na tabelu, koji govori da sada reprezentaciji Srbije gori pod nogama, u utorak na Marakani protiv Crne Gore ima imperativ pobede.

Selektor Stojković je tokom cele konferencije za medije isticao da je Mađarska nezasluženo odnela svih šest bodova iz dve utakmice.

Fakat je da smo bili bolji. Videli ste što sam i ja video, ali, negativan rezultat na kraju je nešto što raduje Mađarsku, a ne nas. Mislim da nismo zaslužili da izgubimo ovu utakmicu, ali kao neko ko poštuje rezultat i protivnika čestitam rivalu na pobedi i na plasmanu na Evropsko prvenstvo. Nama ostaje da čekamo utorak i da rešavamo stvari”, rekao je Stojković.

Nije želeo Piksi previše da objašnjava zašto je kapiten Tadić meč počeo sa klupe.

„Imamo dve utakmice u tri dana, iz taktičkih razloga sam želeo da ga sačuvam za daleko važniju u utorak, uz sav respekt prema protivniku“.

A, na pitanje zašto je promenio formaciju Stojković je rekao:

„Ideja je bila da krenemo sa četvoricom u zadnjoj liniji i sa petoricom u sredini. Nije to toliko loše izgledalo, osim grešaka. U drugom poluvremenu smo vratili formaciju, pojačan je napad do maksimuma, plod svega toga su igra i šanse. Jednostavno, imate dane kada lopta neće u gol, zašto – nemam pojma. Možda smo malo proslavili i mađarskog golman, mogao bi da uplati loto, možda bi i tu imao sreće”.

Naglasio je selektor Orlova da ništa ne zamera igračima.

Srbija je dobro izgledala, mislim da smo celu pripremu i očekivanja na terenu odradili maksimalno, tako da nemam šta da zamerim igračima. Ako budete gledali statistiku, ona će vas prevariti, jer ćete videti dominantnu Srbiju, a utakmicu je dobila Mađarska“.

Sledi meč odluke u utorak protiv Crne Gore, a Orlovima „igraju“ samo tri boda.

Moramo da budemo mirni, da pogledamo sve pozitivne strane ove utakmice. Ako budemo igrali u utorak na isti način, mislim da bi trebalo da pobedimo Crnu Goru. Najvažnije je da se odmorimo, ostanemo maksimalno fokusirani, da zaboravimo ovaj meč i da u sledećem budemo na nivou, jer od nas sve zavisi”, podvukao je Dragan Stojković.




tagovi

Dragan Stojković PiksiOrlovikvalifikacije za EPKvalifikacije za Euro 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara