Strahinja Pavlović otišao u Bazel!

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.02.22. | 12:14

Monako ponovo pozajmio srpskog štopera

Posle Belgije nekadašnji član Partizana i standardni reprezentativac Srbije Strahinja Pavlović igraće na pozajmici iz Monaka u Švajcarskoj. Snažni štoper do kraja ove takmičarske godine igraće u redovima Bazela, a jedan od najvećih švajcarskih klubova imaće opciju da otkupi njegov ugovor u junu. Transfer je zvanično potvrdio i švajcarski klub.

Izabrane vesti

— FC Basel 1893 (@FCBasel1893) February 16, 2022

Očekivalo se da momak rođen 2001. godine, posle stažiranja u Serkl Brižu, dobije značajnu minutažu na stadionu Luj Drugi. Međutim, popularni Kalaba nije uspeo da se izbori sa izuzetno jakom konkurencijom. U zamislima novog trenera Filipa Klemona bio je tek peta opcija posle Disasija, Maripana, Marselana i Badijašila. Otkako je Belgijanac došao na klupu Kneževa poečtkom godine umesto Nika Kovača, Pavlović nije odirgao ni minut u prvenstvu i kupu.

Ove sezone Strahinja Pavlović je odigrao ukupno sedam mečeva u francuskoj Ligi 1 i dodao još tri utakmice u Ligi Evrope. Poslednje prvenstvene minute zabeležio je još 19. novembra u duelu protiv Lila... Svima je bilo jasno da je za Pavlovića najbolje da promeni sredinu. Pogotovo kad je došao novi trener.

Dobra stvar je što je Strahinja Pavlović napravio mudar izbor i otišao klub koji može da mu pomogne da razvije karijeru na očekivan način. Bazel je poznat kao dobar regrutni centar za momke koji nameravaju da se probiju do top klubova. Prodali su veliki broj igrača, a od štopera su prethodnih godina lansirali Manuela Akandžija, Aleksandra Dragovića, Omara Aldereta... Ove zime su ostali bez ponajboljeg štopera Eraja Džomerta koji se preselio u Valensiju i klub je tom prilikom obećao da će da dovede adekvatnu zamenu. Čekali su poslednji dan prelaznog roka u Švajcarskoj i iznenadili navijače dovođenjem Srbina iz Monaka. Pored njega je stigao i iskusni mađarski napadač Adam Salaj iz Majnca kao zamena za Artura Kabrala koji je prešao u Fiorentinu.

Ove sezone Bazel nije konkurentan u borbi za titulu, proteklog vikenda izgubili su veliki derbi od Jang Bojsa i ostali 12 bodova iza pomenutog kluba. Trenutno je isped novog Pavlovićevog kluba i Cirih. Ipak, u Ligi konferencije su prilično dobro gurali, osvojili prvo mesto u grupi i obezbedili direktan plasman u osminu finala.

Nije poznata visina otkupne klauzule koju je ispregovarao Bazel ali to može biti zanimljivo za Partizan. Crno-beli su prodali Pavlovića u Monako za 10.000.000 evra i 2.000.000 evra bonusa koji bi se aktivirali kada Srbin odigra 25 mečeva za Kneževe. Do sada ih je odigrao 12 i ako Bazel odluči da ga otkupi, Partizan ostaje bez 2.000.000 evra.


tagovi

Strahinja Pavlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara