Strahinja Pavlović i Kasper Tengstedt (Foto: Reuters)
Strahinja Pavlović i Kasper Tengstedt (Foto: Reuters)

Strahinja Pavlović spreman za viši nivo već na zimu: Juve se vratio, javili se i Roma i Brajton

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.01.24. | 20:29

Fenerbahče takođe zainteresovan za štopera Salcburga, tvrdi lokalni medij

Merkao ga je kada je sebi krčio put kroz seniorski tim Partizana, da na njega nije zaboravio pokazao je i pre godinu dana, a izgleda da se ni u međuvremenu nije ohladio. Ime Strahinje Pavlovića očigledno je debelim markerom podvučeno u tefteru ljudi zaduženih za sportska pitanja u Juventusu pošto prema pisanju Salcburger Nahrihtena torinski klub i ove zime pokazuje veliko interesovanje za štopera Salcburga.

I nije jedini. Srpski reprezentativac već godinu i po dana partijama u dresu austrijskog šampiona mnoge ne ostavlja ravnodušnim, te prema informacijama pomenutog izvora ideju da ga angažuju ozbiljno razmatraju još Roma, Brajton i Fenerbahče.

Izabrane vesti

Roma je letos na listu želja stavila Pavlovićevog saigrača Umara Solea, ali je po svemu sudeći interesovanje preusmerila ka 22-godišnjem Srbinu. Međutim, francuski defanzivac takođe je na ceni, navodno se Lil nameračio da ga vrati u Francusku, a kako su u klubu spremni da mu daju zeleno svetlo za transfer, ostaje da se vidi hoće li i Pavlović biti iste sreće, s obzirom na to da su njih dvojica neretko činili štoperski tandem dok se Sole nije povredio. 

Salcburger Nahrihten dalje piše da se Pavlović oseća spremnim da u januaru napravi iskorak i fudbalski razvoj nastavi u nekoj od najjačih evropskih liga, mada isti medij podseća da su na adresu austrijskog šampiona još prošle zime stizale ponude, ali da ih je klub odbio, ne želeći da se posle samo šest meseci rastane sa Pavlovićem.

Ispostavilo se kao pun pogodak budući da mu je cena u međuvremenu porasla i trenutno iznosi 25.000.000 evra, a kako u ugovoru nema izlaznu klauzulu, moraće na Red Bul Arenu da donese unosnu ponudu kako bi omekšao čelnike. Podatak da sportski direktor Salcburga Bernard Seonbušner traga za alternativama pak ukazuje na to da bi do rastanka moglo da dođe već u januaru.

Pavlović je u Salcburg stigao leta 2022. godine iz Monaka za 7.000.000 evra i za sezonu i po odigrao 55 utakmica za austrijski tim uz učinak od četiri gola i pet asistencija. Prethodno je nastupao za Bazel, Serkl Briž, Monako i Partizan u kojem je i ponikao.


tagovi

Strahinja PavlovićSalcburgRed Bul SalcburgRomaJuventusBešiktašBrajtonZimski prelazni rok 2024Transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara