Raspoloženje Rominih fudbalera je na vrhuncu (AFP)
Raspoloženje Rominih fudbalera je na vrhuncu (AFP)

Subota u Seriji A: De Rosi traži put za Ligu šampiona

Vreme čitanja: 6min | sub. 02.03.24. | 12:03

Roma gostuje Monci, Torino dobro igra do šesnaesterca rivala, a onda se „ugasi“

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Roma ima šansu u Brijanci protiv Monce da se dodatno približi zoni Lige šampiona budući da u nedelju ukrštaju koplja u Bergamu Atalanta i Bolonja i neizbežno neko, a možda i oba tima, će ostaviti bodove na terenu.

Izabrane vesti

U Torinu će Granate pokušati da se vrate na pobedničku stazu posle dva uzastopna poraza, dok se od Fjorentine očekuje da ponovi predstavu protiv Lacija. U Udinama dvojica trenera, Čofi i Liverani, bore se da ostanu na klupama svojih timova, ne samo za bodove opstanka u Seriji A.

MONCA - ROMA (18.00)

U Monci ćemo videti sudar dvojice najmlađih trenera u Seriji A, Rafaela Paladina i Danijelea De Rosija. Interesantno je da su oni „klasići“ iz Koverčana budući da su pohađali isti kurs na kome su dobili licencu UEFA pro. Paladino je akumulirao veće iskustvo na klupi u Seriji A, ali De Rosi ima daleko značajnije igračko iskustvo i na čelu je tima čiji je dres noso dve decenije.

Monca i Roma se nalaze u odličnoj formi i berićetnom nizu uspešnih rezultata. Domaćin je složio pet mečeva bez poraza, tri pobede i dva remija, na kojima je primio samo dva gola, oba od Milana. Rome je sa novim trenerom De Rosijem zabeležila pet pobeda i samo jedna poraz. Takođe, sa DDR-om Roma ima najefikasniji napad u Seriji A u poslednjih mesec i po dana posle Intera: 16 golova Rimljana, 18 Milaneza.

Monca i Roma su samo jednom igrali u Brijanci, prošle godine, i taj meč je završen remijem 1:1, dok su Rimljani dobili oba meča na Olimpiku u prehodnoj i ovoj sezoni.

Rafaele Paladino bi trebalo da izvede na teren svoju najbolju formaciju sa izuzetkom Ica (suspendovan) na čijem mestu će igrati Birindeli. Prema najavama, Paladino bi trebalo da potvrdi i večeras prelazak na odbranu sa četiri defanzivca a moguće je da vidimo i Maldinija juniora posle prvenca u dresu Monce protiv Salernitane prošlog vikenda. 

Paulo Dibala je stigao do kvote 121 gol u Seriji A dostigavši na četvrtom mestu Maura Ikardija kada su u pitanju Argentinci u takmičenju. Igrač Rome u ovoj sezoni može da stigne i prestigne Gonsala Iguaina (125). Takođe, Dibala je u aktuelnom prvenstvu dao 11 golova, dok Lukaku ima šansu protiv Monce da uđe u klub igrača sa dvostrukim brojem golova. Ako se to dogodi biće to prvi put da Roma ima dvojicu napadača sa duplim brojem pogodaka u prvenstvu od sezone 2016/17 kada su dres Đalorosih nosili Edin Džeko i Mohamed Salah.

Lukaku daje gol za Romu, kvota 2,50

I kad smo već pomenuli Big Roma, Belgijanac će posle klupe protiv Torina prošlog ponedeljka večeras ponovo biti u startnoj postavi. Lukaku je jedan od retkih igrača Rome koji nije popravio parametre dolaskom De Rosija, dao je samo gol u Seriji A na poslednjih šest mečeva.

Monca ima samo tri igrača van stroja. Ico će biti odsutan zbog kartona, a na listi povređenih su Vinjato i Kaprari. Roma je ispraznila skroz svoju ambulantu od kada je De Rosi zamenio Murinja i na spisku povređenih je ostao samo Ejbrahram čiji se povratak očekuje za mesec dana.

MONCA 4-2-3-1: De Gregorio - Birindeli, Pablo Mari, Kaldirola, A. Karboni - Pesina, Galjardini - Kolpani, V. Karboni (Bondo), Mota Karvljo (Maldini) – Đurić.

ROMA 4-3-3: Svilar - Kristensen, Mančini, Endika, Spinacola - Kristante, Paredes, Pelegrini - Dibala, Lukaku, El Šaravi.

TORINO - FJORENTINA (20.45)

Povratak Alesandra Bonđorna u startnu postavu Torina je veoma ohrabrujući za domaćine budući da su na poslednja dva meča primili čak pet golova, odnosno jedan više od onih koji su pretrpeli u prethodnih 11 kola. U defanzivnu liniju se vraća od prvog minuta i kapiten Rodrigez tako da će Vanja Milinković Savić ispred sebe imati najbolji mogući defanzivni trio Torina.

Domaćin je samo jednom izgubio od Fjorentine u poslednjih 11 godina na svom stadionu, uz četiri pobede i šest remija. Drugi važan detalje je da Fjorentina nije samo jednom primila gol na stadionu Grande Torino u istom periodu.

----------------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.comDovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

----------------------

Tim Ivana Jurića je odlično počeo 2024. sa tri pobede i tri remija a onda su stigla dva poraza od Lacija i Rome. Od kada je trener Torina hrvatski stručnjak je samo jednom pretrpeo tri uzastopna poraza i to pre godinu i po dana.

Fjorentini ne ide u poslednje vreme na gostovanjima. Na poslednjih osam je ostvarila samo jednu pobedu, dva remija i pet poraza. Na tim mečevima Ljubičasti su postigli samo pet golova. Ključni razlog je odsustvo najboljeg igrača Toskanaca Nika Gonzalesa u prethodna dva meseca. Od kada se Argentinac vratio u tim Fjorentina je zabeležila dve pobede u tri meča. Ironija sudbine je da ne bi izgubila ni tu utakmicu da je Gonzales realizovao penal protiv Intera.

Zapata daje gol za Torino, kvota 3,80

Oba tima imaju u ovoj sezoni problem sa realizacijom golova. Štaviše, Torino se nije proslavio ni po broju udaraca u okvir vrata protivničkih golmana. U suštini, Toro igra dobro do šesnaesterca rivala, ali onda ne uspeva da je konkretizuje. Mali izuzetak je Duvan Zapata koji je u poslednjih mesec dana postigao četiri gola, isti broj golova kao u prethodnih pet i to dovoljno govori o boljci Granata.

U startrnu postavu Torina se vraća Ivan Ilić posle klupe na rimskom Olimpiku dok se za drugo mesto u veznoj liniji bore Riči i Lineti. Torinu će nedostajati Lovati, Tameze i Vojvoda, dok su Ljubičasti došli bez Kastrovilija, Kristensena, Kuamea i Kvarte.

TORINO 3-4-1-2: Milinković - Džidži, Bonđorno, Rodrigez - Belanova, Riči, Ilić, Lazaro - Vlašić - Sanabrija, Zapata.

FJORENTINA 4-2-3-1: Teračano - Kajode, Milenković, Ranijeri, Biragi - Artur, Bonaventura - Ikone, Beltran, Gonzales – Beloti.

UDINEZE - SALRNITANA (15.00)

Salernitana nije izgubila nijedan od poslednja tri meča sa Udinezeom, dva remija i jedna pobeda. Dva tima su igrala tri meča u Seriji A u Udinama i odnos je u perfektnoj ravnotež, jedna pobeda za svakog i remi.

Ovo je najlošija sezona Udinezea u Seriji A od kada se daju tri boda za pobedu: samo 23 na 26 utakmica. Kuriozitet je da je Udineze sve tri pobede u prvenstvu ostvario protiv timova koji se nalaze u zoni Lige šampiona, Juventusa, Milana i Bolonje.

Salernitana je u još nezavidnijoj poziciji. Tim iz Kampanje ima samo 13 bodova i u vekovnoj istoriji Serije A samo je jedan tim uspeo da se spasi sa toliko malo bodova na kraju prvenstva, Krotone Davidea Nikole pre sedam godina.

Promena na klupi Granata nije donela željene rezultate. Fabio Liverani se nije najbolje snašao i nije isključeno da se njegova avantura na Arekiju završi večeras ili sutra ako se vrati u Salerno bez bodova. Istini za volju i Čofi rizikuje da bude otpušten ako ovog popodneva ne uknjiži pobedu.

Udineze će i ovog popdneva biti oslabljeno zbog izostanka Pereire. Osim najboljeg fudbalera Udinezea neće biti u protokolu meča ni Ebose i Bijola, dok je Kristensen na pauzi zbog kartona. Gosti su doputovali bez iskusnih defanzivanca Facija i Boatenga (povrede) a iz istih razloga su u Salernu ostali Đomber i Pirola.

UDINEZE 3-5-1-1: Okoje - Fereira, Đaneti, Perez - Ebosele, Samardžić, Valas, Lovrić, Zemura - Tovan – Luka.

SALERNITANA 4-3-1-2: Očoa - Zanoli, Manolas, Pelegrino, Bradarić - Kulibali, Mađore, Bašić - Kandreva - Simi, Vejsman.

SERIJA A – 27. KOLO

Petak

Lacio - Milan 0:1 (0:0)

/Okafor 88/

Subota

15.00: (1,70) Udineze (3,60) Salernitana (5,30)

18.00: (3,80) Monca (3,50) Roma (2,10)

20.45: (2,65) Torino (3,05) Fjorentina (2,90)

Nedelja

12.30: (2,30) Verona (3,45) Sasuolo (3,30)

15.00: (2,15) Empoli (3,30) Kaljari (3,50)

15.00: (2,35) Frozinone (3,50) Leče (3,20)

18.00: (2,05) Atalanta (3,50) Bolonja (4,00)

20.45: (2,45) Napoli (3,10) Juventus (3,15)

Ponedeljak

20.45: (1,25) Inter (5,70) Đenova (13,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Paulo DibalaLukakuRomelu LukakuDanijele De RosiSerija A

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara