Slavlje Madriđana (Reuters)
Slavlje Madriđana (Reuters)

Sudije opet malkice naklonjene Realu: Rodrigo je mogao da dobije crveni, rođendanac spasilac (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 27.01.24. | 18:27

Madriđani režirali još jedan preokret, ovoga puta protiv Las Palmasa – 2:1

Skoro ceo stadion obučen u žuto, samo mala oaza belog. Baš to navijačko „ostrvo“ na Kanarskim Ostrvima se raduje, jer je Real Madrid opet pobedio. Ponovo preokretom. Ovoga puta uz manje kontroverzni nego minule sedmice Almeriju, mada se stekao utisak da je još jednom uživao simpatije arbitara i od 0:1 stigao do 2:1, čime se probio na lidersku poziciju, makar dok Đirona ne okonča nedeljno gostovanje u Vigu.

Tokom sezone Real je pokazao da je specijalista za preživljavanje. U napertim situacijama, kad nimalo nije svejedno, jer protivnik vodi, uspevao je da ubaci u brzinu više i „okrene“ rezultat. Tako je bilo dvaput protiv ALmerije (i u prvom delu sezone), u El Klasiku na gostovanju Barseloni, pa kod kuće kad su preko puta bili Hetafe i Sosijedad. Svaki put je zadržao smirenost i dobijao.

Izabrane vesti

Ovoga puta zahvaljujući spretnosti Oreljana Čuamenija, pronicljivog da reaguje glavom na centaršut Tonija Krosa iz kornera i glavom savlada Alvara Valjesa. Bila je to nagrada Francuzu za 24. rođendan (baš danas ga proslavio), a gostima za pristup i promenu filozifije u drugogm poluvremenu, kad su prebacili u brzinu više i našli način da razoružaju, posle Đirone, jedno od najprijatnih iznenađenja u Primeri. Nije lako igrati protiv Las Palmasa (procentualno, ima najveći posed lopte posle Barselone), posebno ne na njihovom stadionu, ali kad se domaćin istutnjao, u zamku ga je uhvatio Vinisijus Žunior i još jednim pogotkom (ovoga puta bez diskusije) ukrasio fenomenalno proigravanja Antonija Ridigera. Ispostavilo se da su dvojica nemačkih internacioinalaca asistencijama usmerili ekipu Karla Ančelotija ka petom vezanom slavlju u eliti. Četvrtom vezanom nad ekipom koja se vratila u Primeru.


I ekipom koja će, poput Almerije, verovatno ukazati makar na dve situacije u kojima će smatrati da je oštećena. Prva se odnosi na reakcije Rodriga, pošto je Brazilac već u petom minutu udario po licu Alvara Valjesa i dobio žuti karton. Stručni konsultant Marke smatra da je mogao i crveni.

Igrač Reala je pogrešio, jer je ispružio ruku u nameri da pogodi golmana. Taj gest se mogao kazniti crvenim kartonom“, istakao je Peres Burulj, nekadašnji arbitar.

Jednako kivni domaći su bili zbog situacije iz drugog poluvremena. Na semaforu je bilo 1:1, Rodrigo ponovo koristio ruku, a pošto je već bio opterećen žutim, publika je smatrala da bi mogao pre vremena u svlačionicu. Ne i sudija Sesar Sorto Grado.

Zbog još jednog detalja, ekipa trenera Garsije Pimijente je usmerila gnev ka arbitrima. Doduše, ovoga puta, čini se, bez osnova, jer je u 31. minutu duel Danija Sebaljosa i Serhija Kardone okarakterisan kao dozvoljen start.

„Ne može se ovo svirati kao penal. Kontat je postojao, ali nije bilo dovoljno intenziteta da bi se sankcionisao pokazivanjem na belu tačku, niti ima dokaza zbog kojih bi VAR intervenisai“, smatra Burulj.

U međuvremenu, Las Palmas je odigrao sjajno prvo poluvreme, bio bolji takmac, ugušio Real, nastavio tako i početkom drugog, kad je Munir El Hadadi promašio veliku šansu, kasnije Sandro Ramires spremio zicer Haviju Munjosu, koji je ovaj iskoristio. Taj gol domaćina bio je poziv Realu da se uozbilji, pa je dobio 12. od poslednjih 15 prvenstvenih utakmica.

PRIMERA – 22. KOLO

Petak

Almerija - Alaves 0:3 (0:1)

/Omorodion 10, 88, Rioha 52/

Subota

Sosijedad - Rajo Valjekano 0:0

Las Palmas - Real Madrid 1:2 (1:0)

/Munjos 53 - Vinisijus Žunior 65, Čuameni 84/

18.30: (1,33) Barselona (5,50) Viljareal (8,50)

21.00: (2,20) Majorka (3,20) Betis (3,80)

Nedelja

14.00: (2,80) Selta (3,40) Đirona (2,50)

16.15: (5,00) Kadiz (3,50) Atletik Bilbao (1,75)

18.30: (2,10) Sevilja (3,45) Osasuna (3,90)

21.00: (1,53) Atletiko Madrid (4,10) Valensija (6,50)

Ponedeljak

21.00: Hetafe – Granada

***kvote su podložne promenama




tagovi

Real MadridRodrigoVinisijus ŽuniorOreljen ČuameniLas Palmas

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara