Kristijan Štrajh (©Reuters)
Kristijan Štrajh (©Reuters)

Svakoj ljubavi dođe kraj: Kristijan Štrajh posle 29 godina otišao iz Frajburga

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.03.24. | 13:44

Ostaće upisan kao legenda kluba

Bila je to ljubav iz romana, ali svaka ljubav ima svoj kraj, pa tako i ova između Kristijana Štrajha i Frajburga. Iskusni strategy rešio je da posle više od 12 godina na klupi napusti klub u kome je sve skupa proveo neverovatnih 29 godina.

Prvo kao trener U19 ekipe, sa kojom je osvojio tri Bundeslige i tri Kupa, pa kao asistent u štabu Markusa Zorga, a još od 1. januara 2012. i kao šef struke. Baš je sa Štrajhom ekipa beležila najbolje rezultate u istoriji kuba.

Izabrane vesti

U prvoj punoj sezoni vodio ih je do petog mesta na tabeli Bundeslige, 2015. je ispao iz elite, ali ih je odmah vratio, bio je ispred Lajpciga tada u Cvajti, i učinio Frajburg stabilim prvoligašem. Prošle sezone opet peto mesto sa za klub rekordnih 59 poena. Prvi put u istoriji, Frajburg je dve godine uzastopce igrao u Evropi. U Ligi Evrope zaustavio ga je prvo Juventus, zatim Vest Hem. Ali samo društvo u kome se našao jedan tako mali klub dovoljno govori o Štrahjovom značaju za Frajburg.

Vodio je ekipu na 383 utakmice u Bundesligi. Samos u Oto Rehagel (493) i Tomas Šaf (480, obojica u Verder) toliko dugo sedeli na klupi jednog tima. Pa ipak…

Teškog srca moram da objavim da ću posle leta neću produžiti moj posao na klupi Frajburga. Dugo sam o ovome razmišljao, bila je to teška odluka, ali posle 29 godina vreme je za nove ljude, novu energiju, nove mogućnosti. Verujem da je ta nova energija potrebna igračima i klubu. Uvek sam mislio da je važno da ne propustim trenutak kad je vrme da odem”.

Sportski direktor Johen Zajer samo je dodao.

U poslednjih nekoliko nedelja imali smo intenzivnu, poverljivu i emotivnu razmenu ideja sa Kristijanom koja je rezultovala odlukom zbog koje žalimo, ali koju u potpunosti razumemo”.



tagovi

Kristijan ŠtrajhFrajburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara