Iker Muniain, Oskar de Markos, Injaki Vilijams (©AFP)
Iker Muniain, Oskar de Markos, Injaki Vilijams (©AFP)

Ta čarobna reč sistem: Marselino zaveo red, Bilbao funkcioniše kao švajcarski sat

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.10.21. | 11:59

Lavovi u Kataloniji jure treću uzastopnu prvenstvenu pobedu i četvrto mesto

Tim koji pobeđuje se ne menja. A Atletik Bilbau pod Marselinom Garsijom Toralom odlično ide, i strateg baskijskog kluba sasvim sigurno neće praviti promene za gostovanje u Barseloni. Onaj sastav koji je na San Mamesu porazio Viljareal će pokušati isto to da uradi i protiv Espanjola (21.00).

Od dolaska Marselina Garsije Torala vidljiv je napredak u igri Lavova. Mnogi su na „ponosu Baskije“ lomili zube, a Atletik Bilbao bi posle dugo vremena mogao opet da lovi izlazak na međunarodni scenu. Velikan španskog fudbala bi u slučaju da treći put uzastopno trijumfuje u Primeri izbio na četvrtu poziciju, ali mu nimalo neće biti lako da razoruža Espanjol i u Baskiju odnese tri boda.

Izabrane vesti

Na tabli pred put Marselino je nekoliko puta crvenim markerom podvukao ime Raul de Tomas. Napadač Espanjola postigao je polovinu golova plavo-belih ove sezone – na koti je pet – a minule sezone u Segundi bio je najbolji strelac sa 23 gola. Nagradu je pokupio ispred Uroša Đurđevića sa 22, odnosno Umara Sadika, koji je 20 puta tresao mrežu.

Atletik Bilbao nema izrazitog golgetera u dosadašnjem toku sezone, ali se tačno zna koji kvartet Lavova će predstavljati najveću opasnost po katalonski tim. Napadački tandem činiće Injaki Vilijams i iskusni Raul Garsija, čovek koji je u Primeri postigao više od 100 pogodaka, a u prethodne dve utakmice je pogađao metu. Po krilima će dejstvovati Iker Muniain i Aleks Berenger, ali nikakvo iznenađenje neće biti ukoliko taj kvartet konstantno bude menjao pozicije u napadu i šaltao se sa leve na desnu stranu, i obratno.

Oduševljen je bio Marselino Garsija Toral igrom protiv Viljareala, na sve nosioce igre može da se osloni, pa su Lavovi u Kataloniju otputovali puni samopoudanja, i po treći vezani trijumf. Espanjol je posle pobeda nad Real Madridom i Kadizom ispustio Elče... Dario Benedeto, akcionar tima iz Andaluzije, otkinuo je dva boda sastavu Vinsenta Morena.

Strateg Espanjola za duel sa Atletik Bilbaom neće moći da se osloni na Migelona i Havija Puada zbog povrede, a iz istog razloga u baskijskoj ekspediciji nisu se našli Juri Berčiče, Unai Nunjez i Aitor Paredes.

---------------------------------

Utakmice šampionata Španije možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

Atletik BilbaoEspanjolPrimeraŠpanijaRaul GarsijaIker MuniainRaul de Tomas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara