(©AFP)
(©AFP)

Tadić bez trofeja završava sezonu, PSV-u penal lutrija u Kupu

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.04.23. | 21:02

Ajaks se ispromašivao sa bele tačke – 3:2 (1:1)

Titula će u Roterdam, a Kup Holandije u - Ajndhoven. Zato je treći u tom trouglu velikana, Ajaks, ostao bez trofeja za ovu sezonu.

Finale Kupa na De Kajpu između Ajaksa i PSV-a bio je još jedan derbi pun varnice, tipičan za Holandiju ove sezone, koji je završen produžecima i penalima. Posle 90, pa 120 minuta igre bilo je 1:1, a sa bele tačke u haotičnoj penal seriji bolje su se snašli crveno-beli iz Ajndhovena i odbranili su trofej koji su podigli, protiv istog protivnika i pre godinu dana – penalima 3:2 (1:1 posle 120 minuta).

Izabrane vesti

Dušan Tadić završava sezonu bez pehara. Prvi put otkako je došao u Amsterdam. U sezoni koja je prekinuta zbog korone uzeo je makar Superkup na početku takmičarske godine. Ovog puta – ništa. Teško da će Ajaks i do drugog mesta u ligi, koje vodi u Ligu šampiona.

Smena generacija koja je napravljena u Ajaksu na početku sezone, prinudna promena trenera odlaskom Erika ten Haga, nisu najbolje prošle. Kopljanici neće otvarati trofejnu salu ove godine, mada su u 90 minuta igre u finalu Kupa bili bolji tim. Ekipa iz Amsterdama je vodila 1:0 autogolom Brantvajta u 43. minutu posle udarca Bergvajna, imala je dovoljno prilika da tu prednost udvostruči i verovatno reši pitanje pobednika, međutim, dekoncetracija, a pomalo i sebičnost u završnici stigli su na naplatu u drugom delu.

Azar je izjednačio u 67. minutu i vratio utakmicu na početak. U narednih deset minuta viđena je po jedna velika šansa na obe strane: prvo je Brobi propustio priliku da donese novo vođstvo Ajaksu, a onda je Simons imao šansu da potpuno okrene meč i lansira PSV na put do pobede. Obojica su promašila i finale je otišlo u dva poprilično dosadna produžetka.

Kažu da su penali lutrija, a ovog puta kuglica je stala na polje PSV-a. Dušan Tadić je bio siguran sa 11 metara, dok je od njegove četvorice saigrača precizan bio još samo golobradi Gots. Na kraju se propisno obrukao Alvarez, izvođač petog penala, koji je samo dodao po sredini loptu golmanu Filipsovaca Dromelu


tagovi

AjaksDušan TadićPSV AjndhovenKup Holandije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara