Dušan Tadić (©MN Press)
Dušan Tadić (©MN Press)

Tadić: Odsekle nam se noge kad smo primili gol, izvinjavam se svima! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.11.23. | 17:33

"Krivo mi je što smo navijačima priuštili nepotreban stres. Treba da budemo ponosni na ono što smo postigli", poručio je kapiten Orlova posle plasmana na Evropsko prvenstvo

Teže nego što se očekivalo Srbija je overila vizu na Nemačku. Igrali su se Orlovi sa živcima nacije, u jednom trenutku ozbiljno ugrozili plasman na Evropsko prvenstvo, ali su ga na kraju ipak obezbedili. Istina, ne pobedom, kako su mnogi predviđali ili pak priželjkivali, već remijem sa Bugarskom, koja je petnaestak minuta čak imala i prednost.

No, kako kaže kapiten srpske reprezentacije u utakmicama kao što je današnja najvažnije je da je ostvarec krajnji cilj.

Izabrane vesti

"Drago mi je da smo nakon 24 godine na Evropskom prvenstvu. Ovo nije bilo stvar stila iako smo hteli da završimo u stilu, efikasnom pobedom. Krivo mi je što smo navijačima priuštili nepotreban stres. Ove utakmice je teško igrati. Posebno drugo poluvreme. Ušli smo bojažljivo, da ne pogrešimo. Dali su gol i onda je nastao stres u igri, ali to je i normalno. Veliki je ovo uspeh. Treba da budemo ponosni na ono što smo postigli, ostvarili smo cilj, a to je najbitnije. Žao mi je što nismo ranije, ali nikada nije kasno", izjavio je Tadić posle utakmice.

Priznaje fudbaler Fenerbahčea da je izjednačujući pogodak gostiju uneo nervozu i nesigurnost u redove srpske reprezentacije.

"Ovo mora da postane učestala stvar, da se dešava stalno. Pod emocijama smo, teško je bilo igrati, pogotovo drugo poluvreme. Primili smo pogodak, nismo znali da li ćemo napred ili nazad. Znali smo da Crna Gora vodi, ali to je bila otežavajuća okolnost. Drugo poluvreme smo krenuli bojažljivo, desio se pogodak koji smo primili, malo su nam se noge odsekle."

Da li bi možda bilo lakše da niste znali rezultat iz Mađarske?

"Možda bi, ali nekako, znate sami, vodiš 1:0, vidiš ovamo Crna Gora vodi, rekoh 'ajde, samo da se završi'. S jedne strane hoćeš da budeš oprezan, a ta opreznost ti možda i ne donosi dobre stvari. Protivnik isto, moramo i njima da damo kompliment, jer su preuzeli veći rizik, igrali malo više jedan na jedan, terali nas da igramo direktnije, a tu se nismo baš najbolje snašli. Na kraju je najbitnije da se dobro završilo. Pogotovo kad smo primili gol rekoh 'šta se nama dešava?' Onda i drugi... Možda je i bolje kad smo jurili rezultat, da nam treba gol, tako da je najbolje da je gotovo."

Primili su potom i drugi, nervoza se uvukla pod kožu, ali su izabranici Dragana Stojkovića uspeli da se vrate i izbegnu poraz.

"Jeste, pokazali smo da imamo karakter. I posle Gruzije i posle ove utakmice ne možemo ni da se radujemo, prisutne su emocije, bio je veliki teret. Kao što ste videli, to su pokazala poluvremena. U prvom poluvremenu smo igrali dobro, postigli smo pogodak, imali smo nekoliko dobrih akcija, ali nismo postigli drugi pogodak. U drugo poluvreme smo ušli bojažljivo, igrački mnogo žele, ali veliki su pritisak i teret, što smo sami sebi nabili. Velika je stvar da se plasiramo posle toliko dugo godina, znali smo i rezultat Crne Gore na poluvremenu što je dodatno uticalo, ali najbitnije je da se sve završilo i da smo se plasirali."

Plasirali se jesmo, ali kao i obično - težim putem, uz nezaobilaznu strepnju.

"Pa, ne znam, evo, ja vam se sa svima izvinjavam. Mi se isto nerviramo još više. I vi isto. Eto, žao mi je što je tako. Nadamo se da vas nećemo nervirati u narednim utakmicama i da ćete sedeti mirno i moći da gledate i uživate celu utakmicu."

Sam plasman na EURO ne zadovoljava Tadića, koji će tako biti deo trećeg uzastopnog velikog takmičenja na koji se Srbija plasirala.

"Izuzetno sam srećan zbog tog podatka, pošto smo se plasirali na Svetsko pa na Evropsko prvenstvo. Znate kako, uvek želimo više, tako sam i naučen - da se nikad ne zadovoljavam, tako je to u profesionalnom fudbalu. To nije moja neskromnost i arogancija, prosto želiš još, želiš više bez obzira na godine, Idemo dalje, idemo na EURO pa ćemo da vidimo koliko možemo".




tagovi

Dušan Tadićfudbalska reprezentacija SrbijeOrlovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara