Dušan Tadić (Reuters)
Dušan Tadić (Reuters)

Tadićeva renesansa: Dva gola i majstorska asistencija za nastavak Ajaksovog preporoda (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.02.23. | 18:47

Kapiten blista od dolaska novog trenera

Ključ je bio u Dušanu Tadiću!

Rešenje Ajaksove krize nije bio samo u promeni trenera već načinu na koji koristi kapitena. Šetao je bivši trener Alfred Shrojder kapitena sa levog na desnog krilo i obrnuto, a onda je na klupu seo Džoni Heitinga, vratio Tadića u špic napada na poziciju “lažne devetke” i Ajaks je procevtao. Renesansa Tadića i Kopljanika se nastavila i danas u prenstvenom meču protiv Sparte.

Izabrane vesti

Uz dva gola i asistenciju sjajnog spskog reprezentativca, Ajaks je kao plitak potok pregazio tim iz Roterdama – 4:0.

Jedan od prvih Heitinginih poteza je bio da vrati Tadića na poiziciju na kojoj se oseća kao “riba u vodi”. A Tadić je umeo da mu vrati. Od Hetinigonog dolaska, Ajaks ima četiri pobede u četiri prvenstvena meča, pobedu u Kupu Holandije i remi bez golova u Ligi Evrope protiv Union Berlina. Ukupna gol-razlika 17:2. Tadić je što kao strelac, što kao asistent, ulestvivao u čak osam postignutih golova.

Za razliku od bledog izdanja u četvrtak protiv Uniona, Ajaks je danas demonstrirao silu protiv slabijeg protivnika. Pored Tadića, jedan od najvećih dobitnika posle promene trenera je iskusni vezista Davi Klasen koji se kod Heitinge vratio u prvu postavu i sjajno sarađuje sa Tadićem.

Upravo je Klasenov volej posle šest minuta igre pogodio Tadića na peterca i praktično ga “naterao” da zatrese mrežu gostiju. Gol možete pogledati OVDE. Mnogo lepši je bio Tadićev potez koji je usledio dvadestak minuta kasnije. Video je da Tejlor utrčava iz drugog plana i samo je bocnuo loptu preko odbrane Sparte za prelepu asistenciju. Potez možete pogledati OVDE.

Posle 2:0 na poluvremenu je bilo jasno da se pitanje pobednika neće postavljati. Imao je Tadić još jednu šansu za gol posle prečke Kudusa, a u strelce se opet upisao u 64. minutu. Ovoga puta sa bele tačke pošto je Bergvajn prethodno iznudio penal. Bio je Tadićev jubilarni 100. gol u dresu Ajaksa u svim takmičenjima. Na ukupno 226 utakmica je upisao još i 106 asistencija. Postaje legenda slavnog kluba iz Amsterdama…

Do kraja meča se u strelce upisao i Mohamed Kudus, a gol je posvetio tragično nastradalom zamljaku Kristijanu Atsuu koji je izgubio život u zemljotresu u Turskoj. 

EREDIVIZIJA - 22. KOLO

Petak

RKC – Fortuna 3:1 (0:0)

/Kramer 76, Lobete 86, Džozefzun 90 – Jilmaz 49/

Subota

Volendam - Vitese 2:0 (1:0)

/Van Mejhem 12, 68/

Groningen - Emen 1:1 (1:1)

/Pepi 12 - Arauho 14/

Fajenord - AZ Alkmar 2:1 (1:1)

/Džahanbakš 45, Pedersen 90 - Dilrosun 17/

Nedelja

Kambur - Herenven 1:2 (1:1)

/Jonsen 1 - Saraui 22, Van Evijk 65/

Goa Ahed - Tvente 2:0 (2:0)

/Romens 6, Lindberg 16/

Utreht - PSV 2:2 (1:1)

/Busaid 33, Van de Strek 60 - Bakajoko 41, De Jong 58/

Ajaka - Sparta 4:0 (2:0)

/Tadić 6, 64 penal, Tejlor 27, Kudus 84/

20.00: (3,10) Ekscelzior (3,40) NEC (2,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Dušan Tadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara