Emanuel Adebajor i Aleksandar Pešić
Emanuel Adebajor i Aleksandar Pešić

Tandem Adebajor - Pešić?

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.03.18. | 09:18

Turci bi da vode Zvezdinog napadača

Šuškalo se još zimus, ali sada je situacija postala mnogo ozbiljnija. U Istanbul Bašakšehiru više nemaju ni najmanje sumnje - Aleksandar Pešić je pravi igrač za taj klub! Stoga, drugoplasirani tim Superlige rešio je da krene u napad po Zvezdinom napadača. Prema pisanju Sportskog žurnala ceo posao bi mogao da bude završen i pre no što počnu kvalifikacije za evropska takmičenja.

O kolikoj se sumi radi? Trenutno nije poznato, ali kako je Pešić plaćen Tuluzu 750.000 evra, te je pritom postigao 19 golova u dosadašnjem toku sezone možemo da pretpostavimo da će Zvezda barem duplirati zaradu, ako ne obeštećenje ne ode i daleko preko. Istanbul Bašakšehir, klub koji uživa i simpatije turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, nema problem i da plati više. Rekord im je obeštećenje od 4.700.000 evra za Čengiza Undera. Doduše, njega su posle za 13.400.000 evra prodali Romi.

Izabrane vesti

Koliko su platežno sposobni u Bašakšehiru možda i najbolje svedoči što tamo trenutno zarađuju i imena kakva su Arda Turan, Gael Kliši, Gokhan Inler, Orelijen Šeđu... Naravno i prvi među jednakima Emanuel Adebajor, kome je zimus kao podrška doveden Rijad Bajić, ali on jednostavno nije taj kalibar. U Bašakšehiru se nadaju da bi Pešić mogao da bude.

A onda je red na Zvezdu. Ako uspeo da izdejstvuje dobru cenu krenuće u potragu za Pešićevim naslednikom. U stvari, možda i za dvojicom, jer ne zaboravimo da u januaru nije stigla zamena za Ričmonda Boaćija. Već smo pisali o interesovanju za Nemanju Nikolića, Andrija Pavlovića je po svemu sudeći na pragu rastanka sa Kopenhagenom, dok Sportski žurnal navodi da ima indicija da će špic stići iz Južne Amerike.

(FOTO: Action Images, Star Sport)


tagovi

Aleksandar Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara