Edin Džeko i Dušan Tadić (Screenshot - Youtube.com)
Edin Džeko i Dušan Tadić (Screenshot - Youtube.com)

Tandem Tadić - Džeko pokrenuo Fener, Srbin promašio penal za ubedljiviji trijumf nad Gazijantepom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.08.23. | 22:50

Ekipa Marka Jevtovića i Lazara Markovića se dobro držala sa igračem manje

Počela je sezona u Turskoj i odmah se pokazalo ko bi mogao da je obeleži. Fenerbahče nije bio preterano ubedljiv protiv Gazijantepa, ali je upisao tri boda zahvaljujući tandemu Dušan Tadić - Edin Džeko. Napadač iz Bosne i Hercegovine je bio dvostruki strelac, jednom ga je srpski reprezentativac spojio sa golom, a u drugom poluvremenu je propustio priliku da kruniše dobru partiju pogotkom sa kreča. Na kraju ipak tri boda, pošto je 2:1 sa poluvremena ostalo na snazi do kraja, iako su gosti proveli više od 70 minuta sa igračem manje.

Potpuna dominacija Fenera jasno se oslikava i kroz statistiku. Ekipa Ismaila Kartala je na kraju imala loptu u nogama 71 odsto vremena, a uputila je 16 šuteva, četiri u okvir gola. Gosti su samo tri puta pripretili, mada je to bilo dovoljno da dođu do pogotka.

Izabrane vesti

Igrao se treći minut kada je Tadić spojio Džeka sa golom. Odlično je prevario kompletnu odbranu rivala i umesto pred sam gol Gazijantepa, loptu poslao unazad ka Džeku, koji je sa desetak metara efektnim udarcem zatresao mrežu gostiju.

Već u 18. minutu novi gol nekadašnjeg napadača Mančester Sitija, Rome i Intera. Sebastijan Šimanski mu je poslao odličan pas kroz sredinu, Džeko je pobegao čuvarima i spoljnim delom kopačke poslao loptu od stative preko gol linije.

A onda u 23. minutu novi peh za Gazijantep. Aleksandru Maksim je zaradio drugi žuti karotn zbog svađanja sa sudijom i morao je da napusti teren. Činilo se da će gosti doživeti katastrofu.

Ipak, najpre je Brajt Osaji Samuel morao da napusti teren zbog povrede (zamenio ga Džejden Ostervold), a onda je nakon navodnog igranja rukom Papija Đilobođija sudija dodelio penal Fenerbahčeu. Ipak, gledao se snimak, pa je odluka glavnog arbitra preinačena u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena.

Usledio je totalni šok za domaćina. Arda Kizildag kupi jedan odbitak pred golom domaće ekipe i trese mrežu Fenera za 1:2. Mogao je Tadić u sedmom minutu nadoknade da vrati dva gola prednosti Feneru, ali ga je odbrana rivala u poslednji čas izblokirala.

Imao je ubrzo još jednu priliku da uveća prednost novog tima srpski reprezentativac. Samo devet minuta je prošlo u drugom poluvremenu, kada je Fener dobio penal. Tadić je stavio loptu na belu tačku, solidno šutirao, ali ga je golman Gazijantepa Ahmet Šen pročitao i sačuvao mrežu!

Očekivano, u nastavku totalna ofanziva Fenerbahčea. Lazar Marković, koji se našao u špicu napada gostujuće ekipe, napustio je teren u 982. minutu. Nije imao previše posla bivši igrač Partizana, jer je njegov tim retko prelazio sredinu terena. Marko Jevtović se junački borio u veznom redu, dobio je i udarac u bradu, pa je sa bandažom igrao u završnici susreta.

Malo je nedostajalo da Džeko u finišu dođe do het-trika, ali se isprečila stativa. Ispromašivali su se pošteno fudbaleri Fenerbahčea u drugom poluvremenu, ali mora se odati i priznanje Gazijantepu za borbenost. Na kraju je rezultat s poluvremena ostao na snazi, a Fener može da bude zadovoljan što je u sezonu krenuo sa tri osvojena boda.

TURSKA 1 – 1. KOLO

Petak

Trabzon - Antalija 1:0 (1:0)

/Densvil 8/

Subota

Kasimpaša – Ankaragudžu 3:2 (1:0)

/Kara 30, Fal 69, Ben Ounes 90+3 – Bekiroglu 73, Cefas 78/

Konja – Istanbul 1:1 (0:1)

/Cikaleši 86 – Jilmaz 6/

Kajseri – Galatasaraj 0:0

Pendik – Hataj 1:5 (0:2)

/Turam 90+3 – Strandberg 3, Saglam 23, Jildirim 45, Dele Baširz 57, 85/

Nedelja

Sivas - Samsun 1:1 (1:0)

/Nžije 11 - Van Drongelen 78/

Adana - Rize 2:1 (1:0)

/Belanda 27, Erdogan 90+1 - Mari 88/

Fenerbahče - Gazijante 2:1 (2:1)

/Džeko 3, 16 - Kizildag 45+5/

Ponedeljak

20.00: (2,80) Alanja (3,40) Bašakšehir (2,50)

20.00: (4,60) Karagumruk (3,80) Bešiktaš (1,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Dušan TadićEdin DžekoLazar MarkovićMarko Jevtović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara