©AFP
©AFP

Teheran odbranjen od korejskog udara: Džahanbahš poništio Sona, Iran ostao na čelu kvalifikacija

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.10.21. | 18:13

Uzbudljiv okršaj na Azadi stadionu - 1:1

Južna Koreja je propustila veliku priliku da ostvari kapitalno slavlje u Teheranu i preuzme lidersku poziciju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru. Korejci su vodili pogotkom Hjon Min Sona s početka drugog poluvremena, delovalo je da mogu da se odbrane, ali nisu uspeli. Za to je bio odgovoran Alireza Džahanbahš, koji je sjajno skočio na centaršut Sardara Azmuna i pogodio uz samu stativu nemoćnog Kima - 1:1 (0:0).

Korejci neće žaliti samo zbog primljenog gola, već zbog činjenice da su imali veliki broj udaraca, ali i da su bili dominantniji od protivnika u polju. Ipak, daleko od toga da Iranci nisu zaslužili remi. Možda nisu imali podjednak broj napada kao gosti, ali su imali zrelije šanse. Kim je u finišu provog poluvremena uspeo da odbrani odlične prilike Taremija i Džahanbahša, Said Ezatolahi je u 67. minutu pogodio stativu, dok je samo dva minuta nakon izjednačenja Medi Taremi imao kolosalnu šansu za preokret.

Izabrane vesti

Korejci su na drugom mestu zbog kiksa na startu kvlaifikacija protiv Iraka, ali imaju dva boda manje od Irana, sa kojim tek treba da se sastanu u martu sledeće godine. Dve selekcije još uvek ostaju glavni favoriti za direktan plasman na Mundijal, dok će se za treće mesto praktično boriti sve ostale selekcije u grupi.

KVALFIKACIJE ZA SP - AZIJA:

GRUPA C:

Iran - Južna Koreja 1:1 (0:0)

/Džahanbahš 76 - Son 48/

Sirija - Liban (u toku)

18:45: (2,30) UAE (2,95) Irak (3,60)



tagovi

Hjong-Min SonAlireza Jahanbaš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara