Erik Ten Hag i Bruno Fernandeš (Reuters)
Erik Ten Hag i Bruno Fernandeš (Reuters)

Ten Hag: Bruno igra briljantno i ostaće kapiten; Rašford: Koještarija je da smo odustali

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.03.23. | 17:01

Na konferenciji pred prvu utakmicu osmine finala Lige Evrope protiv Betisa, glavna tema bio je nezapamćen debakl od Liverpula koji se odigrao proteklog vikenda

Tri dana su prošla otkako je Mančester Junajted, poražen i ponižen na Enfildu. Nezapamćena sramota (0:7) zadesila je Crvene Đavole, a ujedno i najubedljivi poraz u istoriji međusobnih derbija sa Liverpulom. Na stubu srama i meti kritika, više nego ostali igrači mančesterskog tima našao se Bruno Fernandeš, jer ipak je kapitenska traka slavnog kluba u njegovom vlasništu dok Harija Megvajera nema na terenu, a nema ga već duže vreme.

Izabrane vesti

"Fernandešov govor tela je bio ništa drugo do sramotan. On je talentovan dečko, ali je i kapiten koji je mlatarao rukama i nije se vraćao u odbranu. Nije delovao kao neko koga biste voleli da imate u svojoj svlačionici", konstatovao je Roj Kin, dok je druga klupska legenda Geri Nevil je bio još direktniji ka Junajtedovom kapitenu: "Bruno Fernandeš se raspadao u drugom poluvremenu. U jednom trenutku je stajao na centru terena i izgledao kao da žali što trener njega ne izvodi iz igre. Mislim da je njegovo ponašanje u drugom poluvremenu bilo odvratno. Posebno za jednog kapitena, iako je cela ekipa u drugom poluvremenu bila sramna."

Izazvao je Bruno manjkom inicijative protiv najvećeg rivala, ne samo osudu klupskih legendi, već i navijača. S razlogom su bili besni, počelo je Ostrvom da se spekuliše da je Junajtedova svlačionica nezadovoljna što je traka na ruci Portugalca, te da će sramotna partija koštati gubitka zvanja prvog među jednakima, ali Erik Ten Hag je stao na put glasinama.

Na konferenciji za medije dan pred utakmicu osmine finala Lige Evrope protiv Betisa, glavna tema i dalje je bio nezapamćen debakl od Liverpula koji se odigrao proteklog vikenda.

"Da, Bruno će definitivno ostati kapiten. Igra briljantnu sezonu i odigrao je veliku ulogu da budemo tu gde jesmo. Svi prave greške i zajedno učimo. Ja moram da učim i on takođe. Niko nije savršen. On je inteligentan. Vrlo sam zadovoljan što je on (Bruno Fernandeš prim. aut.) naš igrač i što je kapiten kada Hari Megvajer ne igra", jasan je bio holandski stručnjak.

Nakon Ten Haga, govorio je i najubitačnjii fudbaler Junajteda ove sezone, preporođeni Markus Rašford.

"Nemam šta da kažem u vezi sa Brunom... Kao što je trener rekao, niko nije savršen i ponekad toliko žarko želite pobedu da na kraju završite radeći stvari koje ti nisu svojstvene", rekao je reprezentativac Engleske i objasnio zašto bruno treba da ostane kapiten: "Bio nam je dobar lider i onda kada nije imao traku oko ruke. Pomogao je drugim igračima da postanu bolji lideri. Stoprocentno podržavam Bruna i stojim iza njega."

Nakon što ih je Liverpul masakrirao na Enfildu, Crveni đavoli su se našli na udaru, konkretno su ih mediji optuživali da su u jednom trenutku odustali i pustili kola nizbrdo...

"Nismo odustali, to je koještatija. Bili smo dezorganizovani, da, komunikacija je bila lošai zbog toga smo primili golove. Mi napadači smo pokušavali da pritisnemo samo da bismo pritisnuli i nismo delovali kao jedinica, kao celina. Isto je bilo sa veznim redom i odbranom. Pokušavali smo da se uhvatimo u koštac sa utakmicom, ali nismo imali dogovor šta da radimo. Dogodilo se šta se dogodilo i jedino što nam preostaje je da izvučemo pouke. Zahvalan sam što nam ovako brzo dolazi nova utakmica kao prilika da napravimo novi korak i ostavimo težak poraz iza nas", zaključio je Rašford.



tagovi

Erik ten HagBruno FernandešMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara