Erik ten Hag (AFP)
Erik ten Hag (AFP)

Ten Hag i njegova opravdanja: I Siti je imao sreće protiv Brentforda

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.03.24. | 05:42

"Sve dok imamo rezultat - ne brinem. Naši rezultati su poprilično konstantni od januara. Primamo udarce, ali ne primamo toliko golova", kaže trener Mančester Junajteda

Aston Vila je pobedila, Totenhem takođe. Mančester junajted nije. Još jedno od 'finala', kako Erik ten Hag naziva preostale utakmice u prvenstvu, tim sa Old Traforda nije uspeo da dobije i sve je dalje od primarnog cilja - plasmana u Ligu šampiona.

Zapravo, može mančesterski tim da bude presrećan što je izvukao i bod protiv Brentforda (1:1), iako je do 99. u džepu imao sva tri. Zvuči kao preterivanje svakome ko sinoćnji meč u Londonu nije pogledao, ali Brentford je nadigrao Junajted kao malo ko ove sezone, što potvrđuju mnogi statistički podaci.

Izabrane vesti

Svestan je toga i Ten Hag, pa u izjavi posle meča priznaje da ne bi bilo pošteno da je njegov tim odneo sva tri boda.

"Nismo zaslužili da pobedimo, ali ako već vodiš, moraš da iskoristiš situaciju! Pokazali smo otpor tokom cele utakmice, ali u pogledu agresivnosti Brentford je bio bolji, trebalo bi da pokažemo više strasti i želje u mnogim trenucima meča", iskren je bio Holanđanin posle utakmice u Londonu.

Utakmice koja po mišljenju mnogih nikako nije trebalo da se završi podelom bodova. Brentford je u šesnaestercu rivala imao 85 dodira sa loptom (više od bilo kojeg drugog tima u Premijer ligi tokom jedne utakmice u poslednje tri sezone), pride uputio 31 udarac ka protivničkom golu i samo pogoršao taj statistički podatak Junajteda. Naime, u 2024. godini nijedan tim nije dozvolio više udaraca protivnicima od Ten Hagove ekipe (181). Međutim, pomenute brojke ne brinu holandskog stručnjaka.

"Sve dok imamo rezultat - ne. Objasniću još jednom: povremeno bismo se branili nisko, a zato što je Brentford bio vrlo direktan izgubili smo mnogo 'drugih lopti' pa smo morali da branimo šesnaesterac. Imali smo odličnog golmana, bio je sjajan večeras, moram da naglasim to. Naši rezultati su poprilično konstantni od januara. Primamo udarce, ali ne primamo toliko golova."

Novinari su podsetili Ten Haga da je Brentford na prethodnih šest utakmica osvojio samo jedan bod, a da je kod kuće ostvario samo četiri trijumfa do jučerašnjeg meča...

"Nemojte pokušavati da potcenite partiju Brentforda. Gledao sam ih protiv Mančester Sitija i Siti je takođe imao sreće da dobije tu utakmicu. Protiv Liverpula u prvih 35 minuta Brentford je trebalo da povede, tako da nemojte da ističete to. Morali smo bolje, da se razumemo, nisam srećan igrom...", ponovio je Ten Hag.

Posle novog kiksa Junajted zaostaje za Totenhemom osam poena, a za Vilom koja ima meč više jedanaest. Priznaje i Ten Hag da bi ispuštena pobeda mogla skupo da košta njegov tim na kraju sezone.

"Mnogo je još utakmica do kraja. Naravno, ovi bodovi bi mogli da se ispostave kao mnogo skupi. Videćemo na kraju. Trebalo je da uzmemo sva tri. Ovo bi mogao biti važan trenutak", zaključio je Holanđanin.

Trener Brentforda Tomas Frank, očekivano, bio je razočaran što nije upisao pobedu, ali i ponosan na partiju svog tima.

"Način na koji smo dominirali u pogledu šuteva i opasnih situacija bio je vrlo, vrlo impresivan. Igrali smo protov manje-više najjačeg sastava Junajteda bez naše čitave poslednje linije i to sve čini još impresivnijim. Samo jedan tim je trebalo da dobije utakmicu, a to smo mi. Onda primite gol u 96. minutu i pomislite da je fudbal brutalan. Gotovo da sam izgubio veru u fudbalske bogove, ali smo uzvratili! Kakva partija! Neverovatno je da nismo pobedili", kazao je Frank.



tagovi

Erik ten HagMančester JunajtedTomas FrankBrentfordPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara