Težak žreb za kadete: Čekaju nas Italijani i Španci

Vreme čitanja: 1min | pon. 03.04.23. | 18:18

U našoj grupi na Prvenstvu Evrope u Mađarskoj i Slovenija

Kadetska reprezentacija Srbije (U17) dobila je rivale u grupnoj fazi Prvenstva Evrope koje se održava u Mađarskoj od 17. maja do 2. juna. Izabranici selektora Aleksandra Lukovića nalaze se u Grupi B zajedno sa Španijom, Italijom i Slovenijom.

Reklo bi se da ekipa Aleksandra Lukovića nije imala mnogo sreća na današnjem žrebu, posebno imajući u vidu da je u elitnoj grupi kvalifikacija zauzela prvo mesto, posle ubedljivih trijumfa nad Bosnom i Hercegovinom (5:0) i Izraelom (3:0).

Izabrane vesti

Španci su uvek među glavnim favoritima na ovakvim turnira. Selekcija sa Iberijskog poluostrva plasirala se na završni turnir osvojivši sedam bodova u kvalifikacionoj grupi. Savladali su Finsku (2:1) i Nemačku (4:3), dok su remizirali sa Turskom (0:0).

Selekcija Italije je kao drugolasirana završila grupu sa Irskom (2:2), Kiprom (2:1) i Ukrajinom (3:0). Deluje da bi Orlići mogli do dobrog rezultata protiv tima koga predvodi legendarni napadač Kjevo Verone Bernardo Koradi.

Slovncima su bila dovoljna četiri boda da zauzmu drugo mesto i overe plasman u Mađarsku. Ključni trijumf ostvarili su protiv Norveške (1:0), uz to su remizirali u sudaru sa Belgijom (1:1), Poraz od Hrvata ih nije mnogo koštao.

Srbija je na prošlogodišnjem Prvenstvu Evrope stigla do polufinala, gde je nesrećno eliminisana od Holandije.

Po dve selekcije izboriće plasman u nokaut fazu takmičenja, a naša grupa ukršta se sa Grupom A u kojoj se nalaze domaćin Mađarska, Republika Irska, Poljska i Vels.


tagovi

kadetska reprezentacija SrbijeAleksandar Luković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara