Fudbaleri Vitesea (©Reuters)
Fudbaleri Vitesea (©Reuters)

Titula je sve dalje, ali je kup blizu

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.02.21. | 12:00

Vitese večeras gostuje Ekscelzioru u borbi za plasman u polufinale najmasovnijeg takmičenja u Holandiji

Najlakši zadatak u četvrtfinalu Kupa Holandije pripao je Viteseu. Tako je bar na papiru. Klub iz Arnema večeras gostuje Ekscelzioru, članu druge lige, i veliki je favorit za prolaz u polufinale. Biće to prvi sastanak ovih ekipa u poslednje dve godine.

Ekscelsior je rezervisao siguran prolaz u poslednjih osam pobedivši rivala iz Erste divizije MVV Mastriht sa 5:4 na penale, pre tri nedelje. Utakmica je otišla u produžetke posle 2:2 na kraju 90 minuta. Od tog trijumfa u Kupu crveno-crni su zabeležili tri prvenstvene utakmice bez poraza, sakupivši sedam bodova i trenutno zauzimaju 10. mesto na tabeli.

Izabrane vesti

Domaćini su jedna od dve ekipe koje nisu iz Eredivizije u ovoj fazi, zajedno sa NEC-om, koji će da ugosti VVV Venlo u svom četvrtfinalnom duelu.


S obzirom da titula u Holandiji sve više izgleda kao nemoguća meta, Viteseova najbolja šansa za prvi veliki trofej od 2017. godine leži u KNVB Bekeru iliti nacionalnom Kupu. Igrači

Tomasa Leča

održali su taj san pobedivši Den Hag sa 2:1 kod kuće sredinom prošlog meseca, kako bi zakazali sastanak Ekscelziorom.

Međutim, od tada se sastav iz Atnema muči u ligi, pobedio je u jednom od naredna četiri meča i sakupio samo četiri boda od mogućih 12 u to vreme. Taj pad u formi doveo je nade u osvajanje titule pred slom, jer Vitese sada zaostaje osam bodova za liderom Ajaksom, uz utakmicu više.

Elijas Mar Omarson

se ove sezone razgoropadio u uniformi Ekscelziora. Islanđanin je trenutno drugi strelac Erste divizije sa 18 pogodaka, a tri je dao u kupu. Večeras će biti najveća opasnost po žuto-crne, a u napadu će mu se pridružiti Joel Zvarts, čiji je jedini gol na turniru do sada bio rušenje Helmonda u prvom kolu.

Viteseu predstoji okršaj težak raspored, jer slede dueli sa Tventeom, PSV-om, pa i AZ Alkmarom, ali teško je očekivati da Leč dođe u iskušenje da za ovu utakmicu napravi veliki rez i odmori nosioce. Šansa za osvajanje pehara je živa.

HOLANDIJA, KUP - ČETVRTFINALE

Utorak

20.00: (3,80) Ekscelzior (3,50) Vitese (1,88)

Sreda

21.00: (1,70) Ajaks (3,80) PSV (4,40)

Četvrtak

20.00: (3,25) Herenven (3,40) Fajenord (2,10)

Odloženo

NEC - VVV Venlo

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kup HolandijeViteseEkscelzior

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara