Kvinsi Promes (AFP)
Kvinsi Promes (AFP)

Titula nije tako blizu: Promes ponovo Dinamov ubica, Spartaku najstariji derbi Rusije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.03.22. | 19:04

Dinamo ostao na drugom mestu na tabeli, lider Zenit će u ponedeljak imati šansu da pobegne na plus pet

Nije Dinamo bio šampion Rusije još od davne 1976. godine. Samim tim, nikada nije osvajao Rusku Premijer ligu ustanovljenu 1992. Krajem februara uspeo je da na 48 sati ukrade lidersku poziciju Zenitu i nagovesti bespoštednu borbu za titulu u završnih desetak rundi i taman kada je trebalo da se protiv gradskog rivala Spartaka u najstarijem derbiju Rusije potvrde šampionske ambicije, Dinamo je stao i to maltene bez metka - 0:2. Samim tim, ostao je na dva boda zaostatka u odnosu na Zenit koji ima i utakmicu manje.

Domaćin je utakmicu izgubio u prvom poluvremenu u kojem je primio oba gola, a možda bi postojala minimalna šansa za povratak da neposredno pred odlazak na odmor Urugvajac Giljermo Varela nije vezao dva žuta kartona. Prvi u 42. minut, naredni sedam, osam minuta kasnije, u dubokoj nadoknadi prvog dela.

Izabrane vesti

Ako na kraju sezone Zenit ponovo podigne šampionski pehar, pećiće Dinamove fudbalere rane iz dva derbija sa gradskim rivalom. Onaj gostujući, iz oktobra prošle godine obeležilo je Dinamovo ispuštanje prednosti od 2:0 i to u završnih nekoliko minuta. Današnji, na VTB areni karakterisala je apsolutna nemoć popularnih Policajaca.

Najavio ju je Jamajčanin Šamar Nikolson golom iz 26. minuta, a desetak minuta pojačao ju je Kvinsi Promes, specijalista za okršaje protiv belo-plavih. Danas autor spektakularnog dalekometnog hica, ujedno i Dinamov ubica. Nikome u karijeri Holanđanin nije spakovao toliko lopti u mrežu kao Dinamu. Današnji gol, bio mu je sedmi na osam mečeva protiv gradskog rivala. Pobeđivao ga je u šest navrata!

Ponovila se Dinamu nervoza u prvom poluvremenu kao iz jesenjeg dela sezone, kada su njegovi igrači za 45 minuta protiv Spartaka dobili čak pet žutih kartona. Večeras su otišli korak dalje i crvenim kartonom, oduzeli sebi bilo kakvu šansu da izbegnu poraz.

Titula sada ponovo ne deluje blizu, jer Zenit ima šansu da se odvoji na plus pet. Pritom, Dinamo do kraja nema više mečeva sa Nebeskoplavima u kojima bi mogao da pokuša da nadoknađuje zaostatak, a i u završnih mesec dana šampionata očekuju ga gradski derbiji sa CSKA i Lokomotivnom, kao i vrlo nezgodni Soči u poslednjoj rundi.


PREMIJER LIGA RUSIJE – 20. KOLO

Sreda

CSKA M. - Nižnji Novgorod 1:0 (0:0)

/Jazidži 90+6/

Nedelja

Lokomotiva Moskva - Himki 3:2 (2:1)

/Kerk 8, Isidor 21, Kuhta 80 – Lamkel Ze 6, 72/

Krila Sovjetov - Arsenal Tula 2:2 (0:1)

/Sarveli 52, Ignatjev 83 – Kangva 13, Despotović 70 penal/

Dinamo Moskva - Spartak Moskva 0:2 (0:2)

/Nikolson 26, Promes 37/

Ponedeljak

12.00: (2,20) Krasnodar (3,40) Ural (3,30)

14.30: (2,95) Rostov (3,20) Soči (2,50)

14.30: (1,15) Zenit (7,75) Ufa (18,0)

17.00: (1,95) Ahmat Grozni (3,45) Rubin (4,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kvinsi PromesSpartak MoskvaDinamo Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara