Romelu Lukaku (©Reuters)
Romelu Lukaku (©Reuters)

Tjeri Anri: Upozorio sam Lukakua da ne ide u Tuhelov Čelsi, nije on taj tip devetke

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.02.23. | 11:02

“Mislim da ne želi ni sada nazad kod Grejema Potera”, kaže legendarni Francuz

Još kao omladinac Anderlehta slikao se na Stamford Bridžu i govorio kako mu je san da igra za Čelsi, ali posle evo već dve avanture u Londonu čini se da Romeluu Lukakuu i Plavcima jednostavno nije suđeno. Tjeri Anri, legendarni francuski napadač, tvrdi ipak da to i nije posebno iznenađenje.

Štaviše, u izjavi za Si-Bi-Es tvrdi čak i da je samom Belgijancu rekao da mu drugi odlazak u Čelsi, za vreme Tomasa Tuhela na mestu šefa struke, nije baš bio najpametniji izbor.

Izabrane vesti

Razgovarali smo kada je odlazio u Čelsi. Rekao sam mu da će mu biti teško da igra tmao i to se i desilo zbog načina na koji Tuhel voli da igra”, počeo je Anri.

Potom i pojasnio.

Pritisak i samo pritisak. Ti si devetka, ja sam devetka, ja sam krilo, ti si krilo, menjamo se… Rom voli da bude tug de jeste. Daj mu loptu, uključi ga u igru u ranoj fazi, on će da te maltretira, da te okrene, da vreba u kaznenom prostoru, da čeka centaršuteve… On je drugačija devetka od onoga što je Tuhel želeo”.

Zbog Tuhela na kraju nije ni igrao i brzo se vratio u Inter, ali samo na pozajmicu, pa postoji opcija da se opet vrati na Stamford Bridž. Sada kada Nemca više nema. Sada kada je trener Grejem Poter.

Kako će se uklopiti u ono što Poter želi? Mislim da se i oni samu muče sa tim, kamoli sa Lukakuom u timu. A šta Lukaku želi? Ne mislim da želi nazad, to je glavno, mislim da želi da ostane u Interu.  I tu bi mogao da nastane mali sukob ako ga oni budu želeli, jer mislim da on želi da ostane. Rekao je i pre neki dan: Svi znaju ša ja želim, želim da ostanem”, ističe Anri.

Sam Lukaku je doduše posle pobedničkog gola u sudaru sa Portom rekao…

Nisam razgovarao ni sa kim. Koncetrišem se na sebe, na sadašnjost, ne želim da trenutno gledam u budućnost, to nema smisla. Fudbal je sadašnjost, to je najvažnije. Samo želim da igram i da se pripremim za vikend i sledeću utakmicu”.


tagovi

Romelu LukakuTjeri Anri

Obaveštavaj me

Inter
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara