To je ta crna Sampina i Stankovićeva sezona: Pobeda posle dva meseca iskliznula u nadoknadi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.05.23. | 22:44

Na Luiđi Ferarisu 1:1 protiv Empolija

Napravila je veliki ožiljak sezona za izmaku navijačima Sampdorije. Sigurno je,bar za korak, unazadila karijeru Dejana Stankovića, koji sa limitiranim i sporim timom nije mogao da bude konkurentan u borbi za opstanak. Sudbina nekadašnjeg finaliste Kupa evropskih šampiona je krajnje neizvesna, ali su bar večeras fanovi kluba iz Đenove mogli da imaju razloga za osmeh. Vodila je Sampdorija dugo protiv Empolija, sve je slutilo da će trijumfovati posle dva meseca. A onda se u najgorem obliku u sudijskoj nadoknadi ukazala čemerna sezona Sampdorije i Dejana Stankovića.

. Bio je 19. mart kada je Sampdorija na Luiđi Ferarisu slavila protiv Verone, i nagovestila da bi mogla da se domogne luke spasa. Ispostavilo se da je to bio Stankovićev i Sampin poslednji trzaj.

Izabrane vesti

Od tada su Đenovljani vezali pet poraza i dva remija i odavno izgubili matematičke šanse da budu iznad crte. Večeras protiv Empolija Sampdorija je odigrala za ponos i možda zaslužili pobedu Bili su domaći vrlo dobri u prvom poluvremenu i zaslušeno došli do prednosti. Igrao se 24. minuta kada je iskusni Kvaljarela povukao kontru. Lopta je prolazila kroz šesnesterac tima iz Toskane. Imali su domaći popravni, koji su centaršutem ulapšali Kvaljareala i pogotkom Zanoli. Nije na derugoj stativi Zanoli perfektno zahvatio loptu, ali je, uz malo sreće, pogodio dalji ugao.

Pokušao je trener gostiju Paolo Zaneti uvođenjem Destra i Marka Pjace da pojača pritisak na odbranu i trojicu štopera Sampdorije. Stankovićev tim je nekako odolvao. Nisu gosti imali ni mnogo šansi. Ali neke neprirodne pojave proganju Sampu. Tako se u trećem minutu sudijske nadoknade lopta nekako došunjala do Pikolija, koji je Empoliju doneo bod.  

SERIJA A - 35. KOLO

Petak

Lacio - Leče 2:2 (1:1)

/Imobile 34, Milinković Savić 90+4 - Uden 45+2, 51/

Subota

Salernitana - Atalanta 1:0 (0:0)

/Kandreva 90+4/

Specija - Milan 2:0 (0:0)

/Vižnjevski 75, Esposito 85/

Inter - Sasuolo 4:2 (1:0)

/Lukaku 41, 89, Ruan 55ag, L. Martinez 58 - Mateus Enrike 63, Fratezi 77/

Nedelja

Verona - Torino 0:1 (0:1)

/Vlašić 29/

Fjorentina - Udineze 2:0 (1:0)

/Kastrovili 7, Bonaventura 90/

Monca - Napoli 2:0 (1:0)

/Dani Mota 18, Petanja 53/

Bolonja - Roma 0:0

Juventus – Kremoneze 2:0 (0:0)

/Fađoli 55, Bremer 79/

Ponedeljak

Sampdorija - Empoli 1:1 (1:0)

/Zanoli 24 - Pikoli 90+3/



tagovi

Dejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara