(© https://www.olympiacos.org/)
(© https://www.olympiacos.org/)

To već deluje kao ozbiljno pojačanje: Olimpijakos doveo najboljeg igrača brazilske lige prošle sezone

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.08.23. | 13:49

Gustavo Skarpa na pozajmici u Pireju

Prošle godine je omašio dovođenjem isluženih Južnoamerikanaca, poput Marsela i Hamesa Rodrigeza, sa istog kontinenta je angažovao još jednog fudbalera, ali ovoga puta deluje da je Olimpijakos napravio bolji izbor. Gustavo Skarpa je u naponu snage, ima 29 godina i ostavlja utisak fudbalera sposobnog da rešava utakmice.

Po tome ga pamtimo iz Palmeirasa, u čijem je dresu prošle sezone bio najbolji igrač brazilske Serije A i čovek koji je pomogao Zelenima da osvoje drugu titulu posle četiri godine čekanja. To ga je dovelo do Evrope, pošto ga je Notingem Forest doveo u januaru kao slobodnog igrača, ali se ofanzivni nije snašao na Siti graundu, odigrao svega 486 minuta raspoređenih na deset utakmica, dok na početku nove sezone nije bio u kombinaciji za duel sa Arsenalom.

Izabrane vesti

Pokušaće da fudbalski oživi u Pireju, pošto ga je Evangelos Marinakisvlasnik oba kluba – prosledio na pozajmicu u Olimpijakos. Tamo će ga sačekati argentinski štoper Nikolas Freire, s kojim je delio svlačionicu Palmeirasa, kao i sunarodnici bekovi, Ramon i Rodinei. Sve što je radio u tom klubu sugeriše da su crveno-beli napravili dobar potez, jer je dao 37 i namestio 51 gol, uticao da se osvoje dve titule i dva pehara Kopa Libertadores.

Ako Olimpijakos stigne da ga registruje, a zavisno i od procene trenera Dijega Martinesa možda ćemo Skarpu gledati već protiv Čukaričkog, u dvomeču poslednjeg kola kvalifikacija za plasman u grupnu fazu Lige Evrope.


tagovi

Liga Evropekvalifikacije za Ligu EvropeGustavo SkarpaLetnji prelazni rok 2023Transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara