(Reuters)
(Reuters)

Tomas Tuhel bi i kliker pokvario, a kamoli Bajern: Igrao sa šestoricom napadača i nije dao gol (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.01.24. | 17:43

Prva pobeda Verdera nad klubom iz Minhena posle 15 i po godina

Pokvario bi Tomas Tuhel i igračku, samo kad bi mu je dali. Dato mu je da vozi automobil za koji baš i nema dozvolu, pošto je sve više kritičara načina na koji upravlja Bajernom i biće ih još više, jer se slupao na početku druge etape nemačkog prvenstva. Ima najskuplji, najbolji, najdarovitiji tim, a ne zna kako da ga ukomponuje da izgleda kvalitetno, pa je u prvom susretu 18. bundesligaškog kola napravio kiks kakav nije smeo, izgubivši od Verdera – 0:1.

Da bi se shvatile razmere ove katastrovfe iz perspektive Bavaraca dovoljno je podsetiti da su Zeleni prethodno slavlje nad prvakom države zabeležili još  septembra 2008. Prošlo je 15 i po godina, u tom periodu velikan iz Minhena je nanizao 32 utakmice bez poraza od ekipe sa Vezera, dao joj tačno 100 golova i delovalo je da će kanonadom nastaviti trku sa Bajerom iz Leverkuzena. Ovako je umesto očekivana tri boda dozvolio sastavu Ćabija Alonsa da mu odmakne sedam koraka, uz napomenu da „večiti“ šampion ima i meč manje.

Izabrane vesti

Katastrofa je prava reč za ovo što je demonstrirao Tuhel, jer je prošlo 65 utakmica otkako je prethodni put Bajern prvenstveni susret okončao bez datog gola na Alijanc areni (beše to protiv Lajpciga februara 2020. u trenerskom mandatu Hansija Flika). Na sve to dodajte da je pre ovog meča Bajern „postio“ što se tiče efikasnosti septembra 2022. dok je ekipu vodio Julijan Naglesman. A onda se neko u upravi kluba setio da je Tuhel dobro rešenje...

I prevario se. Baš kao što se preračunao bivši strateg Čelsija i Pari Sen Žermena, jer pomak nije dobio čak ni postavkom sa šestoricom napadača!? Počeli su Hari Kejn, Liroj Sane, Džamal Musijala i Kingsli Koman, u drugom delu su ušli Tomas Miler i Matis Til. Opet nije vredelo!? Biće da ima nešto i do tog Tuhelovog opredeljenja da sve gura u napad, a zabavlja na odbranu.

Tako se i desilo da u 59. minutu Mičel Vajzer iskoristi drugu priliku na utakmici, uz to je gost imao još jednu u prvom delu kad je pogodak Džastina Gideona poništen zbog faula, ali ovo što su napravili momci Olea Vernera je podvig. Naročito ako se zna da je u pitanju bio sudar najboljeg Bajerna posle 16 utakmica i najlošijeg Verdera u gostima, pošto je pre ovog meča samo triput izvukao nerešeno. Ni to nije sve, jer šef stručnog štaba nije mogao da račna na kažnjene Dukša i Bitenkura, ali je imao tog džokera u liku Vajzera.

Istog onog koji je bio član Bajerna u trenerskoj eri Pepa Gvaridole, ali je malo igrao, dao samo jedan gol. I evo ga sad, pojavio se kao utvara ispred Tuhelovog lica.

Kad Bavarci izgube od tima koji pre ovog duela nikog nije dobio na strani, možda ni ne zaslužuju Salataru.

BUNDESLIGA – 18. KOLO

Subota

Keln - Dortmund 0:4 (0:1)

/Malen 12, 61, Filkrug 58 penal, Mukoko 90+2/

Darmštad - Ajntraht Frankfurt 2:2 (0:1)

/Justvan 61, Klarer 90+5 - Nkunku 33, Knauf 51/

Frajburg - Hofenhajm 3:2 (1:0)

/Holer 37, Grifo 55, Šalaj 85 - Veghorst 57, Bajer 77/

Hajdenhajm - Volfsburg 1:1 (1:1)

/Jenc 45+2ag - Černi 7/

Bohum - Štutgart 1:0 (0:0)

/Bero 50/

RB Lajpcig - Bajer Leverkuzen 2:3 (1:0)

/Simons 7, Openda 56 - Tela 47, Ta 63, Inkapje 90+1/

Nedelja

Bajern – Verder 0:1 (0:0)

/Vajter 59/

17.30: (1,92) Borusija Menhengladbah (3,60) Augzburg (3,90)

***Kvote su podložne promenama





Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara