Kristijan Eriksen (Reuters)
Kristijan Eriksen (Reuters)

Totenhem i Eriksen ponovo zajedno? Nije nemoguće, Konte otvorio vrata Dancu

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.01.22. | 13:22

Pominjalo se da bi ove godine mogao da se vrati u profesionalni fudbal u Holandiji ili Danskoj, deluje da je u opticaju i klub u kojem je pružao partije karijere

O Kristijanu Eriksenu se od srčanog zastoja na prošlogodišnjem Euru, ne piše i ne priča kao o vrhunskom fudbaleru, već kao o rekovalescentu pored čijeg povratka u profesionalni fudbal stoji veliki znak pitnja. Rastanak sa Interom bio je neizbežan jer je Dancu nakon tragčinog događaja u Kopenhagenu ugrađen srčani defibrilator, a italijanski zakoni ne dozvoljavaju profesionalno bavljenje sportom osobama koje u sebi imaju pomenuti uređaj.

Nedavno je Gazeta pisala o tome da Eriksen želi da se vrati na teren i da najviše izgleda za tako nešto ima u Holandiji ili Danskoj u Ajaksu iz kojeg se svojevremeno vinuo u Lige petice, odnosno u znatno manje renomiranom Odenseu.

Izabrane vesti

Ipak, nakon jučerašnje konferencije za medije koju je održao Antonio Konte, ni povratak u Totenhem više ne deluje nerealno. Iako u početku nisu imali idealan odnos u Interu, italijanski stručnjak je u međuvremenu prepoznao i počeo da koristi kvalitete nakadašnjeg reprezentativca Danske, a sada ga je maltene pozvao da se vrati svojoj nekadašnjoj kući.

"Nisam u skorije vreme razgovarao sa Kristijanom, ali je lepo videti ga ponovo na terenu kako šutira loptu. Govorimo o vrlo važnom igraču, sjajnom čoveku i ono što se desilo prošlog leta zabrinulo je ljude koji rade sa njim i koji ga poznaju. Ja sam se prvi prestravio, ali Kristijanu su vrata ovde uvek otvorena", rekao je trener Sparsa.

Navijači Totenhema ga ne pamte po trofejima jer im klub nije bio dorastao, ali Eriksen je svakako jedan od najboljih kreatora igre Pevaca u novijoj istoriji, ali i jedan od boljih izvođača prekida. Ofanzivni vezista koje je svejedno da li šutira levom ili desnom nogom, odigrao je 305 mečeva za klub iz severnog Londona, postigao je 69 i namesti 90 golova. Pre toga je nastupao za Ajaks gde su mu brojke bile takođe sjajne - 163 nastupa, 32 gola i 65 dodavanja koja su prethodila pogocima saigrača.


tagovi

Kristijan EriksenTotenhem

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara