TRANSFERI (6. avgust): JOŠ 72 SATA!

Vreme čitanja: 21min | pon. 06.08.18. | 23:00

Pratite dešavanja na fudbalskoj pijaci na portalu MOZZART Sport iz minuta u minut...

NAJVAŽNIJE VESTI DANA

- TOBI ALDERVEJRELD bi u Mančester junajted.
MINO RAJOLA u Engleskoj pregovara o budućnosti POLA POGBE.
-
 MARKO PJACA u Fjorentini.
Aksel Vitsel je novi igrač Dortmund. Opširnije OVDE.
Njukasl i VBA su trampili Dvajta Gejla i Salomona Rondona. Opširnije OVDE.
ARTURO VIDAL predstavljen u Barseloni! Opširnije OVDE.
- Zenit nudi 18.000.000 za DIJEGA LAKSALTA. 

Izabrane vesti


Do kraja prelaznog roka u Engleskoj preostala su još tri dana, ili bolje reći 72 sata.

Laku noć, druženje nastavljamo sutra ujutru...

23.01 - Završićemo s jednom informacijom iz Italije: Inter je uspostavio kontakte sa Monakom i pokušaće u narednih nekoliko dana da opipa puls Kneževa, jer bi rado u svojim redovima video bivšeg igrača Lacija Keitu Baldea...

22.53 - ZVANIČNO: Santi Kazorla je prošao probu i sutra ponovo postaje igrač Viljareala. 

22.41 - GOTOVO! Teo Ernandez ide u Real Sosijedad, ništa od Fulama. Real je postigao sporazum sa Baskima oko jednogodišnje pozajmice. Mladi bek priključiće se novim saigračima sa Anoete po povratku iz Sjedinjenih Američkih Država. 

22.35 - Brentford je odbio 15.000.000 funti od Lestera za štopera Krisa Mepama.

22.12 - Borusija iz Dortmunda radi užurbano na dovođenju špica. Prethodne nedelje emisari Milionera bili su u Brazilu da gledaju prvog strelca brazilskog šampionata, 21-godišnjeg Pedra iz Fluminensea. Od tog momenta pomaka je i te kako bilo. Brazilski mediji javljaju da će predstavnici Flua uskoro u Nemačku na pregovore. Kako se navodi, Dortmund je spreman da iskešira ozbiljan novac, a to podrazumeva minimum 20.000.000 evra. Bez te cifre Brazilci ne bi ni sedali za pregovarački sto...

22.04 - ODBIJENA MEGA PONUDA BARSELONE! Katalonci su očito ozbiljni u nameri da dovedu Pola Pogbu, o tome svodoči poslednja informacija koju donosi Di Marcio. Navodno, na Old Traford je tokom dana stigao dopis u kome Barsa nudi Mančester Junajtedu 50.000.000 evra + Džerija Minu i Andrea Gomeša za francuskog reprezentativca. Sve su to lepo isplanirali Španci - da se usput reše dvojice igrača na koje ne računaju - ali odgovor je glasio: NE! Di Marcio navodi da u Junajtedu niti su bili zadovoljni finansijskom stranom (paketom), niti su smeli da uđu u takav aranžman samo dva dana pre isteka prelaznog roka. Gde naći zamenu za Pogbu za 48 sati?! Ili bolje reći: kako tako brzo završiti bilo kakav veliki posao?    

21.53 - Novinar poznat po svetskim ekskluzivama - Kristijan Falk iz Bilda, javio je pre nekoliko minuta da je u Minhen stigla zvanična ponuda Mančester Junajteda za Džeroma Boatenga. On barata cifrom od čak 60.000.000 evra! Boateng nije prva Murinjova opcija (radije bi uzeo Alderveirelda ili Megvajera), ali Portugalac mora da "radi" na više frontova pošto je do kraja prelaznog roka ostalo jako malo vremena, tek nešto više od 48 sati. Bajern, u načelu, nema ništa protiv ovakvog posla. Bavarci su još pre nekoliko nedelja izašli u javnost s pričom da ukoliko dođe dobra ponuda Boateng može da ide (baš kao i Alkantara), međutim prepreku za ovaj posao predstavlja želja iskusnog defanzivca. On bi, naime, radije kod Tuhela u Pari Sen Žermen, prenosi svoje izvore Falk.  

21.45 - Ako bi došao Lukas Perez (pominje se cifra od 5.000.000 evra) Vest Hem bi prebacio magičnih 100.000.000 utrošenih na pojačanja ovog leta. Ali ni to verovatno neće biti sve. Jer kako javljaju ostrvski tabloidi Manuel Pelegrini ima još jednu želju. Deseto pojačanja Čekićara tako bi mogao da postane iskusni Kolumbijac Karlos Sančez iz Fjorentine...  

21.37 - Bernard i Everton. DETALJI

21.33 - ZVANIČNO: Iskusni Izraelac Bibras Natho novi je igrač Olimpijakosa. On je u Pirej stigao kao slobodan igrač...

21.29 Di Marcio javlja da su se Milan i Atletiko dogovorili oko Nikole Kalinića. Pregledi su navodno zakazani za sutra...

- Pozdravlja vas Nikola Stojković, sa vama su do kraja smene Nenad Jovanović i Predrag Dučić.

21.13 - PSŽ u akciji „Levi bek“: Tomasu Tuhelu se sviđa Rikado Rodrigez! U igri još dvojica iz Bundeslige. Opširnije OVDE.

21.01 - BOMBA: PSŽ krenuo po Rikarda Rodrigeza iz Milana! Uskoro opširnije...

20.55 - BOMBA, BOMBA, BOMBA: Šta je sa Evertonom ovog leta?! Karamele su aktivirale još jednu transfer bombu, ovog puta bez obeštećenja stiže Bernard! Momak koga su najviše tražili Milan i Čelsi na kraju je izgleda izabrao - Gudison Park, tvrdi Skaj Sport! Uskoro opširnije...

20.40 - Ovo je zanimljiva situacija... Bristol je prihvatio i ponudu Midlzbroa za Džoa Brajana, ali na sumu između 5.000.000 i 7.000.000 evra. Dakle, manje novca nego od Aston Vile. Sada je na Brajanu da odluči gde će...

20.26 - Gectepe je angažovao iskusnog Bursinog štopera Titija (30) za 550.000 evra. Brazilcu ugovor na dve godine.

20.22 - Bristol Siti je prihvatio Aston Vilinu ponudu od 7.000.000 evra za Džoa Brajana! Sada će 24-godišnji levi bek pokušati da dogovori lične uslove saradnje.

20.19 - Defanzivac Pau Tores stigao je u Malagu kao pozajmljen igrač Viljareala.

20.16 ODBIJENO: Benfika je dobila 20.000.000 evra od neimenovanog kluba za talentovanog vezistu Žedsona, ali to nije ni blizu onoga što Benfika traži – gotovo tri puta više. Žedson je jedan od najtalentovanijih igrača Benfike u ovoj generaciji i meta je najvećih klubova Evrope, od Barselone do Juventusa.

20.13 - Aksel Vitsel u žutom! Kakva fotka... Opširnije OVDE.

20.08 - Sporting je jako blizu pozajmljivanja Raula de Tomasa (23), napadača iz madridskog Reala. On je prošle sezone bio pozajmljen u Rajo Valjekano, gde je postigao 24 gola na 32 utakmice. Nedavno je De Tomas produžio ugovor s Realom do juna 2023. godine.

20.01 - Kristal Palas razmatra mogućnost da vrati Janika Bolasija iz Evertona, piše London Evening Standard. Krilni napadač je stigao u Everton pre dva leta za 30.000.000 evra, ali mu je novi trener Karamela Marko Silva poručio da slobodno može da ide.

19.55 - Nijedan prelazni rok ne može da prođe bez starog, dobrog teksta o trenutnim pojačanjima za koja nije potrebno izdvojiti ni cent! Opširnije OVDE.

19.41 - ZVANIČNO: Evo ga Aksel Vitsel!!! Kakvo pojačanje za Dortmund... 

19.40 - Transfer Giljerma Očoe u Napoli je praktično završena stvar, ali Standard iz Liježa traži da Meksikanac brani i u meču protiv Ajaksa u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

19.37 - Evo opet Bordoa! Žirondinci su završili i transfer mladog hrvatskog defanzivnog veziste Tome Bašića iz splitskog Hajduka za 3.500.000 evra. Bašić je na putu za Francusku gde će potpisati petogodišnji ugovor.

19.34 DOGOVORENO: Bajer Leverkuzen je postigao dogovor sa Anderlehtom za švedskog reprezentativca Isaka Telina! Napadač stiže uskoro na medicinske preglede, a biće to pozajmica s pravom otkupa.

19.30 ZVANIČNO: Majnc je predstavio novo pojačanje na poziciji levog beka – Arona Martina. Radi se o pozajmici iz Espanjola do kraja sezone, uz opciju kupovine na 9.000.000 evra.

19.22 - Bordou je ponuđen nigerijski internacionalac Mikel Agu, a Porto za njega traži 4.500.000 evra. Olimpijakos je takođe zainteresovan.

19.15 - Histerija na Stamford Bridžu: Ko umesto Tiba Kurtoe? Roman Abramovič plaća 100.000.000 evra za Jana Oblaka, Mauricio Sari bi Džordana Pikforda, a direktori Džeka Batlenda! Opširnije OVDE.

19.06 ZVANIČNO: Empoli je postigao dogovor sa Sampdorijom za transfer Matijasa Silvestrea. Ugovor je potpisan do narednog leta.

19.02 - ZVANIČNO: Odmah zatim - Salomon Rondon je potpisao za Njukasl u sklopu velike trampe sa VBA! Prisetite se detalja OVDE.

19.00 - ZVANIČNO: Evo potvrde - Dvajt Gejl je novi igrač VBA!

18.49 ZVANIČNO: Volfzburg je predstavio najnovije pojačanje Žeroma Rusilona. Levi bek Monpeljea je plaćen 8.000.000 evra, a ugovor je parafiran na četiri godine.

18.45 Mark Hjuz je razočarao navijače Sautemptona. Naime, on je poručio da su šanse da klub dovede još neko pojačanje gotovo ravne nuli. Znači, samo u slučaju izuzetne potrebe.

18.42 ZVANIČNO: Levante je doveo levokrilnog napadača Genta Mozesa Sajmona za 5.500.000 evra. Ugovor je potpisan na pet godina.

18.40 NAJNOVIJA VEST: Tibo Kurtoa je nestao! Ne bukvalno, ali nije prijavio klubu odsustvo niti je dobio dozvolu da ide bilo gde, iako je zaista napustio grad Izgleda da je gotovo...

18.32 - Novi diretkor Milana Leonardo javno je izneo svoje divljenje Sergejem Milinković Savićem! Da li će Milan stvarno krenuti u ofanzivu i koliko je to realno uopšte? Opširnije OVDE.

18.25 - Sprema li to Totenhem teren za veliko pojačanje u finišu prelaznog roka? Pevci naciljali slovačkog reprezentativca Stanislava Lobotku za 40.000.000 evra! Opširnije OVDE.

18.17 BOMBA: Skaj Sport tvrdi da je Džek Batlend glavna meta Čelsija kada ode Tibo Kurtoa. Uskoro opširnije...

18.10 POTVRĐENO: Odlični Leon Bejli rekao je da ga žele Roma, Liverpul i Čelsi.
“Da, da, istina je. Ovi timovi su zainteresovani za mene, ali ako me neko stvarno želi, mora prvo da razgovara s mojim agentima i Bajerom. Moj glavni cilj je da rastem kao igrač. Još sam mlad i mogu da napredujem“.

18.02 - Čelsi ide svim silama na Nabila Fekira, Liverpul ne odustaje! Opširnije OVDE.

17.59 - Nekadašnji vezista Rada Vladimir Rodić dovodi se poslednjih dana u vezu sa Hamarbijem, ali je on to demantovao brzo.
“Koliko ja znam, to su samo novinske priče i stvarno ne znam ništa o tome. Samo sam fokusiran na obaveze sa Silkeborgom. Ali, videćemo da li će nešto da se promeni“.

17.33 - Evo i analize za naše čitaoce: Da li je ovakav Čelsi uopšte kandidat za Ligu šampiona? Problem na golu, problem u odbrani, problem u napadu... Opširnije OVDE.

- Treba obratiti pažnju da je ovaj tekst izašao pre pisanja madridske Marke da Kurtoa stiže večeras u Madrid.

17.27 ZVANIČNO: Nekadašnji Partizanov golgeter Leonardo u Emiratima. Opširnije OVDE.

17.23 - Transfer leta u Madridu uskoro gotov. Opširnije OVDE.

17.15 - BOMBA: Danima nas pitate ima li nešto novo za Nabila Fekira, a mi vam sada kažemo - delimično ima. Liverpul i Čelsi ponovo ulaze u klinč zbog francuskog ofanzivca, koji u razgovoru za klupski kanal nije isključio mogućnost odlaska do kraja leta. Doduše, ako želi na Ostrvo ima samo nešto više od tri dana. Uskoro opširnije...

17.07 - BOMBA: Madridska Marka javlja - Tibo Kurtoa u narednim satima stiže u Madrid da završi transfer u Real! Uskoro opširnije...

17.05 - Vest Hem se baš rastrčao s pojačanjima za narednu sezonu. Pored gomile imena koja se već dovode u vezu sa Čekićarima, tu su sada uključeni Toni Sanabrija i Andre Gomes. Samo dva imena od „milion“…

16.59 - Evo još jedne vesti iz Ajndhovena. Talentovani krilni napadač Steven Bergvajn produžio je ugovor sa PSV do juna 2022. godine.

16.55 - Torino je zainteresovan za Maksima Gonalona iz Rome. Mada je Gonalon nedavno izjavio da ne želi iz Rome, Torino sprema 2.000.000 evra i želi da okuša sreću.

16.51 - Dobra vest za Partizan. Kad smo kod Selte, klub iz Viga je vrlo blizu da obelodani transfer ponajboljeg igrača Nordsjilanda Matijasa Jensena. Opširnije OVDE.

16.46 - Totenhem ozbiljno razmišlja o tome da angažuje Seltinog vezistu i slovačkog reprezentativca Stanislava Lobotku. Pevci su spremili 35.000.000 evra. Uskoro opširnije

16.43 - Kad već pominjemo Bešiktaš, iz Engleske stižu informacije da Kardif želi Alvara Negreda i da za njegove usluge nudi 3.000.000 evra.

16.39 - Bešiktaš je zainteresovan za štopera PSV Nikolu Isimat Mirana, kome se baš ne žuri da ode iz Ajndhovena. PSV traži 6.000.000 evra.

16.35 - Nije samo Benfika u igri za Ramiresa, već se i Lacio ozbiljno fokusirao. Nije to nikakva tajna, pisalo se prethodnih dana, ali su i Nebeskoplavi dodali gas.

16.31 - Iz Italije se začulo da je Juventus postavio cenu za Stefana Sturara na 20.000.000 evra. Za njega su zainteresovani Njukasl i Lester.

16.28 David Luiz poslao je jasnu poruku Edenu Azaru i Tibi Kurtoi da ostanu u Čelsiju i posle zatvaranja prelaznog roka.
“Čelsi želi da najbolji igrači ostanu. Njih dvojica poznaju Čelsi, znaju šta su imali ovde, koliko im je lepo. Svi ih vole ovde i iskreno se nadam da će ostati. Želim da ostanu, jer su vrhunski igrači. Ako odluče da odu, verujem da ćemo i dalje imati vrhunske igrače“.

16.06 - Mada se poslednjih dana pojavljivala informacija da će Bursa krenuti po Samuela Etoa, vest je demantovana iz kluba.
“Planiramo da ne pravimo greške u procenama i ne dovodimo igrače tek tako. Imamo želju da dovedemo još trojicu igrača, ali ne i Etoa“, kaže generalni direktor Ali Aj.

16.02 - Benfika bi da vrati Ramiresa. Opširnije OVDE.

15.53 - Desni bek Lila Kevin Malki prošao je medicinske preglede u Napulju i transfer bi uskoro trebalo da bude ozvaničen.

15.49 - Rafa Benitez je raščistio napad od igrača koje očigledno nije želeo. Opširnije OVDE.

15.40 - Poslednjih sati su se, izgleda, dodatno intenzivirali pregovori Atletika i Milana za Nikolu Kalinića. Sve deluje da će Kalinić defakto u Madrid, da će Gameiro u Valensiju, a šta će biti sa Zazom – to niko ne zna...

15.36 - Sad je, evo, i zvanično – Aksel Tuanzebe će u Aston Vili biti na jednogodišnjoj pozajmici.

15.33 - Fajenord je dobio novog golmana – francuskog internacionalca Žorija Delea. On stiže kao slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor sa NEC Nejmehenom.

15.29 BLIZU JE: Moskovski CSKA bi u narednim satima mogao da dobije novog napadača. U pitanju je golgeter iz Gane i švajcarskog Ciriha Rafael Dvamena. Dva kluba postigla su dogovor za trasfer vredan 6.000.000 evra.

15.25 Hari Megvajer i Džejmi Vardi vratili su se klupskim obavezama u Lesteru posle zasluženog odmora. Megvajer je, podsetimo, jedna od Meta Mančester junajteda, mada interesovanje jeste splasnulo...

15.04 - Benfika ima ideju da vrati Ramiresa. Đengsu je nedavno otpisao Brazilca, koji sada trenira s rezervnim timom i čeka transfer iz Kine. Uskoro opširnije...

14.59 ODBIJENO: Napuljski dnevnik Il Matino tvrdi da je Valensija ponudila Simonea Zazu Napoliju, ali je Karlo Anćeloti navodno poručio da ga taj posao ne zanima. Zbog Zaze Valensiji visi transfer Kevina Gameira iz Atletiko Madrida, a danas se mnogo lomi. 

14.55 - Verovatno je da će Svonsi izaći s novom ponudom za Rajana Vudsa i da će ona ići na 8.000.000 evra. Brentford je već odbio Labudove na 7.000.000 evra sredinom prošle nedelje. Doduše, sad bi celu priču mogao da zakomplikuje Sem Klukas, koji nije uspeo da se dogovori sa Barnlijem. Videćemo šta će se desiti.

14.51 - BLIZU JE: Još malo i gotovo! Borusija Dortmund je na društvenim mrežama potvrdila dolazak Aksela Vitsela u klupske prostorije, što znači da će transfer biti uskoro završen. Čekamo, čekamo...

14.46 - ZVANIČNO: Jedan Vidal u Barselonu, drugi iz Barselone. Naravno, radi se o Aleišu Vidalu, koji je predstavljen kao povratnik u Sevilju. Ugovor je potpisan do juna 2022. godine, transfer oko 11.500.000 evra, sa sve bonusima. Detalji OVDE.

14.42 - Evo kompletne informacije po pitanju mogućeg odlaska Gonsala Guedeša u Valensiju i ostanka Anhela di Marije u PSŽ. Opširnije OVDE.

14.34 - Aston Vila danas najverovatnije zatvara pozajmicu mladog Aksela Tuanzebea iz Mančester junajteda. Talentovani defanzivac je prošle polusezone bio na pozajmici u Vili, ali mu je povreda kolena ograničila boravak na samo pet utakmica.

14.25 - Evo još jednog zanimljivog detalja za Artura Vidala i tako zatvaramo to poglavlje: otkupna klauzula u Barseloni biće 300.000.000 evra! 

14.20 - Barselona definitivno neće dovoditi nikakvu zamenu za Luku Dinja na mestu levog beka, pošto će šansu pružiti mladim nadama La MasijeKukureli i Mirandi. Đordi Alba biće njihov mentor. 

14.13 - Hrvatski internacionalac i levi bek Borna Barišić je na medicinskim pregledima u Rendžersu. Osijek bi za ovaj transfer trebalo da dobije nešto manje od 3.000.000 evra.

14.09 - Posle sezone provedene na pozajmici u Deportivu, Lukas Perez je na pragu dolaska u Vest Hem! On je izričita želja Manuela Pelegrinija. Perez se dovodio u vezu s Lacijem i Frozinoneom, ali on želi da dobije veću šansu u Premijer ligi.

14.06 - Evo i prvih reči Artura Vidala kao igrača Barselone i šta je rekao po potpisivanju ugovora za novi klub. Opširnije OVDE.

- Ako niste znali, Crvena zvezda je osim pobednika meča Salcburg - Škendija kao potencijalnog rivala u plej-ofu Lige šampiona dobila i mogućeg protivnika u plej-ofu Lige Evrope, ukoliko ne bude prošla Spartak iz Trnave. Opširnije OVDE.
- Takođe, Partizan je izvukao pobednika meča Bešiktaš - LASK za takmaca u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Ali, prvo mora da prođe Nordsjiland. Opširnije OVDE
- Spartak posle Brondbija može u Belgiju ili Poljsku. Opširnije OVDE.

13.58 PROPALO: Transfer Sema Klukasa iz Svonsija u Barnli nije prošao! Klubovi su dogovorili obeštećenje od oko 9.200.000 evra, ali Klukas nije uspeo da nađe zajednički jezik oko ličnih uslova.

13.53 - DOGOVORENO: Kao što je juče najavljeno – Njukasl i VBA razmeniće napadače za narednu sezonu! Na Sent Džejms Park stiže Salomon Rondon, a na Hotorns će Dvajt Gejl i nešto više od 2.500.000 evra.

13.48 - Kad smo kod Valensije, Anhel di Marija otvara vrata Gonsalu Guedešu za odlazak na Mestalju. Uprava Pari Sen Žermena je rešila da Di Marija – ostane! Uskoro opširnije...

13.43 - Ovo je Dan D za Kevina Gameira! Dakle, bira između Valensije i Dortmunda, oba kluba su zagrizla jako za iskusnog francuskog golgetera. Nemojte da vas začudi ako uskoro bude i neke potvrde.

13.35 ODBIJENO: Real ne želi da proda svog talentovanog defanzivca Serhija Lopeza (19) Bornmutu za 5.000.000 evra. Marka tvrdi da je Bornmut ponudio pomenutu sumu novca, uz bonuse od oko 4.000.000 evra, ali je ona glatko odbijena.

13.27 ZVANIČNO: Potpisao je Adam Armstrong. Dojučerašnji napadač Njukasla pokušaće da nastavi ono što je započeo sa Blekburnom prošle sezone, gde je igrao kao pozajmljeni igrač. Sada je stigao na Ivud Park u sklopu transfera vrednog oko 4.000.000 evra. Tu je obeštećenje od oko 2.500.000 evra, plus bonus od 1.500.000 evra. Ugovor na četiri godine.

13.20 - ZVANIČNO: Evo ga Arturo Vidal! Kao što smo već pisali, postao je novi igrač Barselone, a detalje celog transfera možete pročitati OVDE.

- Pozdravlja vas Dejan Stanković, s vama će do večeras biti Nikola Stojković.

12.46 - Za ljubitelje Serije A imamo pregled italijanske štampe. Svašta nešto zanimljivo od Željka Pantelića iz Rima. Opširnije OVDE.

12.44Frančesko De Zerbi je povukao Domenika Berardija sa transfer liste – ostaje u Sasuolo. Nije ni pravi trenutak za prodaju. Prošlog leta su za njega tražili 50.000.000 evra, zimus 30.000.000, sad teško da bi izbukli i toliko.

12.42Stiven Džerard kupuje u Hrvatskoj: Borna Barišić iz Osijeka u Glazgov Rendžers za 2.500.000 evra. Blizu je.

12.40 – Barselona je navodno dogovorila uslove saradnje sa Polom Pogbom! Tako javlja italijanski Kalčomerkato. Sad treba ubediti i Mančester junajted. Ponudiće 110.000.000 evra. Imaju te pare. Spremili su ih još za Antoana Grizmana.

12.37ZVANIČNO: Čelsijev štoper Met Mijazga na jednogodišnjoj pozajmici u Nantu, koji je zadržao i pravo da ga otkupi.

12.29 – Probala je Benfika da iz Leganesa dovede Gabrijela, nije uspela, sada će pokušati da iz Đengsua vrati Ramireša, bivšeg Čelsijevog igrača. Problem je plata – čistih 6.000.000 evra godišnje ima 31-godišnji fudbaler u Kini. Benfika bi mogla da dobaci do 2.000.000.

12.19 – Interov plan uz podršku kineske kompanije Suning. Ono što se nudi Luki Modriću nije samo četvorogodišnji ugovor sa Interom, već i nastavak karijere u Đengsuu u poznim 30-im godinama. To bi već moglo da mu zagolicu maštu. Mnogo je to nula.

12.16 – Empoli na pragu dogovora sa Matijasom Silvestreom, defanzivcem Sampdorije. Ugovor na 1+1 sezonu.

12.14 – Bolonja bi štopera Lorenca Tonelija – prate ga i Sampdorija i Kaljari – i pre svih vezistu Alberta Akvilanija. Bivši igrač Rome nema klub i dopada mu se ideja.

12.09 - Jedan tekst od Aleksandra Joksića: Monako je u protekle dve sezone zaradio neverovatnih 552.000.000 evra! I doveo generaciju od koje se očekuje da zapali Evropu. Ali gde su tu trofeji? Opširnije OVDE.

12.08 – Lion nije odustao ni od Benfikinog 21-godišnjeg štopera Rubena Dijaza. Spreman je da plati 30.000.000 evra, ali to neće biti regulisano pre no što Portugalci odigraju dva meča sa Fenerbahčeom u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Dakle, ne pre 14. avgusta.

12.04 – Lion nije odustao ni od Benfikinog 21-godišnjeg štopera Rubena Dijaza. Spreman je da plati 30.000.000 evra, ali to neće biti regulisano pre no što Portugalci odigraju dva meča sa Fenerbahčeom u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Dakle, ne pre 14. avgusta.

12.03 – Lion se nada da će uspeti da dovedu Džerija Minu, jer Kolumbijac hoće da igra Ligu šampiona. Everton to ne može da mu pruži.

12.00 - Aksel Vitsel je fotografisan na aerodromu u Dizeldorfu! Uskoro u Dortmundu.

11.35Vilijan umiruje navijače Čelsija: “Uvek sam govorio da sam zadovoljan što igram za Čelsi. Nikad nisam rekao da hoću da idem. Ovo je nova era, došao je novi trener, imao sam lep razgovor sa njim i nadam se da ćemo da ostvarimo mnogo pobeda”. Ostaje.

11.32 – Mladi bek Pari Sen Žermena Stenli N’Soki (1999) odbija da potpiše profesionalni ugovor sa Svecima. Šuška se da bi mogao u Njukasl. U Parizu će teško do minuta.

11.30 – Valter Macari traži beka za Torino. Prva opcija je Kijeran Gibs, posle ispadanja Vest Bromviča iz Premijer lige verovatno će sa Hotornsa. Ali tu su i reserve: Boli Mbombo iz bečkog Rapida (rođen 1995. godine), pa i mladi Ola Ajina (1996) iz Čelsija. On može da pokrije sve pozicije u odbrani.

11.27 – Ostali smo dužni, Betis izgleda nudi skromnih 4.500.000 evra za Montoju. Potajno razmišlja i o Bajernovom Huanu Bernatu, on sigurno ide iz Minhena, ali biće mnogo skuplji verovatno.

11.25 – Bajer Leverkuzen bi Anderlehtovog Isaka Kise Telina, to smo već rekli juče, danas imamo i cifre. Nemci bi ga prvo na pozajmicu, da vide da li vredi, Anderleht traži odmah između 5.000.000 i 6.000.000 evra.

11.19 – Kevin Malki je na pregledima u Napulju. Lilov bek stiže za 11.500.000 evra plus još 4.000.000 u bonusima.

11.12 – Domino efekat od Old Traforda do Dizeldorfa. Ako Mančester junajted uzme Džeroma Boatenga, onda će Bajern Benžamina Pavara, a Štutgart ostaviti Marćina Kaminskog. Ako Pavar ostane Poljak ide na pozajmicu u Fortunu.

11.11 Stefano Sturaro juče na pragu pozajmice u Fjorentinu, sada je tu i druga Juventusova opcija – Lacio.

11.10 – Juče smo vam javili za Zenitovo interesovanje za Dijega Laksalta, sada stiže i informacija o obeštećenju za reprezentativca Urugvaja iz Đenove – 18.000.000 evra. Ko ga je gledao na Svetskom prvenstvu zna da nije mnogo.

11.07 – Torino bi da u Seriju A vrati 22-godišnjeg francuskog vezistu Olivijea Nčama. Igrao je u Đenovi, sad je član Seltika.

11.04 – Opasno se zahuktavala moskovska Lokomotiva. Ruski šampion je spreman da plati 9.000.000 evra da iz Krasndara dovede Fjodora Smolova! Ako Krasnodar ne bude dao otvoriće se Lokomotiva još jače – 15.000.000 za Karlosa Baku! Samo što je veliko pitanje da li bi Kolumbijac u Moskvu.

11.01 – Betis i Valensija u zavšrnim pregovorima oko povratka desnog beka Martina Montoje u Sevilju. Odlučujući sati.

10.58 – Nekima će i ovo biti zanimljivo: konsultantska kuća Diloit izračunala da će ukupan trošak premijerligaša ovog leta biti ispod onog od prošlog. Desiće se to prvi put posle osam godina. I da, naravno da se smatra da je to zbog skraćenja prelaznog roka.

10.53 – Frozinone nije jedini koji bi doveo Alesija Čerčija. Iskusni napadač ima nekoliko ponuda iz Turske.

10.50 - Za navijače Mančester junajted, OVDE možete da čitate o glavoboljama Žozea Murinja. Nije mu lako.

10.46 – Još jedno zvučno ime u Fulamu Slaviše Jokanovića. Štoper Arsenala Kalum Čejmbers dolazi na jednogodišnju pozajmicu. Ako pristane na platu prvo. Zanimljivo, pre samo mesec dana Čejmbers je potpisao novi, četvorogodišnji ugovor sa Arsenalom. Izgleda su Tobdžije samo htele da se obezbede. Prodaće ga kad-tad za jedno 15.000.000 do 20.000.000. Engleska je to. Preliva.

10.41DEFINITIVNO: Marko Pjaca i definitivno ide u Fjorentinu. Menadžer Marko Naletilić pojašnjava da je u pitanju pozajmica na godinu dana. Ranije se pisalo da će Viola za pozajmicu platiti 3.000.000 evra, a da će – ako na kraju bude želela da otkupi hrvatskog internacionalca – morati da Juventusu plati još 22.000.000. Juve će imati mogućnost da ga otkupi za svega 26.000.000.

10.37 - ZVANIČNO: Posle višemesečnog natezanja - Kejsuke Honda u Melburnu. Da se malo opusti na plaži i zaradi još poneki dinar. 

10.32 - Ovo su dani o kojima će se odlučivati i o sudbini Tiba Kurtoe. Izgleda da ga Čelsi zavlači. Opširnije OVDE.

10.27 – Pali se fitilj: Het Latste Nijuz, vrlo pouzdan izvor kad su belgijski igrači u pitanju, piše da Tobi Aldervejreld ne želi da ostaje u Totenhemu, već bi da ide u Mančester junajted. Ima još jednu godinu ugovora, ali Totenhem ima i opciju da produži saradnju na dodatnu sezonu. Osim ako se ne dogovori sa Junajtedom. Sa današnjim cenama, teško da bi išao ispod 60.000.000 evra.

10.21 – Milan, Čelsi i Inter i dalje pokušavaju da ubede Šahtjorovog Bernarda da su najbolji izbor za njega. Gazeta delo Sport tvrdi da su Rosoneri krenuli u akciju: 2.000.000 menadžerima i Bernardu 3.000.000 godišnje. Đenaro Gatuzo je dao zeleno svetlo.

10.19 – Tutosport piše da bi, ako ne uspe da stigne do Luke Modrića, Inter mogao da krene po Mančester Sitijevog Ilkaja Gundogana. Građani bi ga navodno pustili za 40.000.000 evra. Mada i Pep Gvardiola traži vezistu. Ne zvuči nam baš logično da onda prodaje jednog. Osim ako nekog ne dovede. Sa rezervom uzmite.

09.52 – Još jedna zanimljiva vest iz Francuske: Lion je izrazio želju da dovede Barsinog Džeriju Minu. Blaugrana ga je već poslala u Everton, ali on je izgleda zaista težak za razgovor. Sada navodno želi u Lion. Velika ograda ovde. Postoji varijanta i da ga Barsa ipak prosledi Mančester junajtedu ako će joj to pomoći da dovede Pogbu.

09.50 - Danas bi inače i Aksel Vitsel trebalo da konačno stigne u Dortmund za 20.000.000 evra. Čekamo...

09.49 Džeroma Boatenga bi i Pari Sen Žermen i Arsenal, kaže Kiker. Ako bi Boateng i otišao, Bajern bi krenuo po svetskog prvaka iz Štutgarta Benžamina Pavara.

09.47 – Arsenal inače trenutno na raspolaganju ima 29 igrača što je preko svake granice. Dakle, četvorica bi mogla da odu. Najveće šansu su David Ospina, Karl Dženkinson, Džoel Kembpel i Lukas Perez, koga bi rado uzeo Vest Hem. Mada, da su svi medijski napisi tačni Vest Hem bi do sada već doveo jedno stotinu igrača.

09.38 – Još jedna informacija Dejli Mejla: Totenhemov Musa Dembele mogao je da za 22.000.000 evra pređe u Inter, ali je odbio.

09.37 – Fulam se i dalje nada Realovom Teu Ernandezu, on sam bi pre da ostane u Španiji i proba u Real Sosijedadu.

09.36Unaj Emeri ima zanimljivu ideju: da u Arsenal dovede Milanovog levog beka Rikarda Rodrgeza, piše Dejli Mejl. Jeste tip igrača za Tobdžije. Odličan napred, rupa pozadi.

09.35 – Opet malo o Mančester junajtedu,  korpulentni zadnji vezni Timoti Fosu-Mensa mogao na pozajmicu u Hertu.

09.30 – Inače, Modrić će sa predsednikom Reala Florentinom Perezom razgovarati sutra ili prekosutra. S tim da Perez ne planira da ga pusti da ode. Jedino ako Luka bude baš insistirao. Ima u njemu godina za još jedan TOP ugovor. U Madridu ipak Interovu ponudu ne smatraju ozbiljnom, jer kažu da Nerazuri zbog finansijskog fer pleja ne mogu da isprate cenu Modrićevog transfera.

09.30 – Kad već pomenusmo Valensiju, možda bi Slepi miševi ipak mogli do Gonsala Guedeša? Anhel Di Marija je oduševio na pripremama i sam sebi povećao šanse da ostane u Pari Sen Žermenu. Možda bi Sveci ipak mogli da puste Guedeša na Mestalju.

09.26 – Kraj prelaznog roka u Engleskoj znači da će verovatno žuriti i ostali velikani. Ali na naslovnim stranama madridskih medija – Karolina Marin, trostruka svetska šampiona u badmintonu?! Očigledno je dosta mirno u Realu, iako se i dalje piše o nekim pomeranjima. Italijani o Interovoj želji da dovedu Luku Modrića, a Superdeporte kaže da je Kraljevskom klubu u Valensije jasno rečeno: ako hoćete Rodriga aktivirajte klauzulu od 120.000.000 evra.

09.23 – Još veći problem za Junajted mogao bi da nastane ako Barselona, kao što najavljuju katalonski timovi, zaista krene po Pola Pogbu. Tu je i Juventus naravno, a menadžer Mino Rajola je već u avionu za Junajted. Sumnjamo ipak, jer bi i Murinju onda bila potrebna zamena, a već je dosta kasno. Mada je Barsa navodno spremna da mu prosledi i Andrea Gomeša. Nije baš ista stvar.

09.20 – Ko je danas najnervozniji tip na planeti? Žoze Murinjo. Očajnički traži od uprave da mu dovede još pojačanja, pre svega se tu misli na štopere. Hari Megvajer i Džerom Boateng su prvi i dohvatljivi pikovi, mada se i dalje pominje i Tobi Aldervejreld.
Moj direktor odavno zna šta želim. Konkurentski timovi su zaista jaki, imaju već fantastilčne timove. Ili investiraju mnogo kao Liverpul, koji kupuje sve i svakog. Ako ne učinimo naš tim boljim bićemo u problemu“, kaže Murinjo.

09.19 – Jeste da će Englezi biti u fokusu ovih dana, ali počinjemo sa jednim našim fudbalerom. Nemanja Radoja bi mogao da karijeru nastavi u Leganesu. Opširnije OVDE.

Dobro jutro, poštovani čitaoci MOZZART Sporta! Srećan vam početak poslednje nedelje prelaznog roka u Engleskoj. Premijerligaši imaće još tačno tri dana i nešto više od osam sati da završe sve poslove oko dovođenja igrača, pošto se ovog leta prelazni rok završava 9. avgusta u 18 sati po centralnoevropskom vremenu. Dakle, nema više čekanja do duboko u noć. Kako bilo, očekujemo da se ove nedelje Englezi rastrče po Evropi. Sa vama ovog jutra Dejan Stanković, a pre no što krenemo OVDE se prisetite šta se juče dešavalo, a najvažnije vesti pročitajte i klikom na naš poseban tag LETNJI PRELAZNI ROK 2018. Šaljite nam i pitanja u komentarima na koja ćemo se truditi da odgovorimo.

 (FOTO: Action Images)


tagovi

Letnji prelazni rok 2018Transferi uživo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara