Telenovela sa srećnim krajem, Vidal potpisao!

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.08.18. | 21:10

Nejasno je samo koliko će biti isplaćeno Bajernu, pošto stižu oprečne informacije

Jutros je izgledalo da će sve biti gotovo brzo i bezbolno, u toku dana je napustio trening kamp Bajerna i navodno otišao na medicinske preglede u Barselonu, da bi se u međuvremenu Inter navodno ponovo aktivirao i krenuo po potpis čileanskog veziste. Telenovelu nećemo gledati ovog puta, jer je izgleda Vidal sve završio i potpisao ugovor sa Barselonom!

Pišemo „izgleda“ jer nas je iskustvo naučilo da ne možemo da verujemo u sve i svakom. Ali, Fabricio Romano važi za relevantniji izvor u Italiji i Evropi, a on kaže - Arturo Vidal je obavio medicinske preglede, prošao ih i stavio paraf na trogodišnji ugovor sa Barselonom! Ovu informaciju potkrepio je dodatno obaveštenjem da je promocija zakazana već za ponedeljak. Nedugo zatim potvrdu su donela i oba katalonska lista - Mundo Deportivo i Sport.

Izabrane vesti

Ostaje sada samo veliko pitanje - koliko će Barselona isplatiti na ime obeštećenja, pošto stižu oprečne informacije. Iz Italije se može čuti da je celih 30.000.000 evra, koliko je Bajern i tražio, dok Mundo Deportivo tvrdi da se radi o sumi od samo 19.000.000 evra. Podsetimo, šuškalo se da će obeštećenje biti negde u rangu između 20.000.000 i 30.000.000 evra. Inter je tokom dana hteo da okrene situaciju i ponovo dobije prednost, preotme posao od kojeg je ne tako davno digao ruke. Potpuno luda priča, ali izgleda da ipak imamo srećan i bezbolan kraj. To je, istina, najavio i Barselonin direktor Arijedo Braida, koji je poručio da je transfer jako blizu. Ali je, baš kao i mi, bio vrlo oprezan i rekao da ništa nije gotovo dok ne vidi potpis. 

Što se plate tiče, već smo pisali da Vidalu sleduje 7.000.000 evra, plus još milion kroz bonuse. Što otprilike dođe na ono što je imao u Bajernu, dok je Inter bio spreman da plati samo 5.000.000 evra.

Barselona je tako praktično zatvorila vezni red za narednu sezonu i popunila rupe nastale odlascima Andresa Inijeste i Paulinja. Vidal će biti Paulinjova kopija, Rafinja Alkantara bi trebalo da popuni Inijestino mesto, više igrački nego kvalitetima ikone kakva je legendarni Španac. Rafinja je oduševio Ernesta Valverdea tokom priprema i rešio je da ga ostavi u timu. Njih dvojica biće u konkurenciji za tim zajedno sa Rakitićem i Busketsom, a vrlo verovatno i Serđijem Robertom, koji bi ove sezone trebalo da bude potpuno prekomandovan u vezni red, te Arturom.

U međuvremenu je i Barselona zvanično potvrdila transfer... Eto još jednog posla!

Foto: Action Images


tagovi

Arturo VidalLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara