Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Traži se 16. član Premijer lige Južne Afrike: Imperativ za Svolouz

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.06.22. | 12:43

Tim iz Johanesburga mora da pobedi direktnog konkurenta Pretoriju da bi i naredne sezone igrao elitni rang

Sezona u Južnoj Africi se danas (15.00) završava duelom Svolouza i Pretorije. Ovaj poslednji meč plej-auta odlučiće o 16. putniku u najviši rang, Premijer ligu ove afričke države. Pred poslednjih 90 minuta u boljem položaju je Pretorija, koja je ove sezone igrala u drugoj ligi.

Ima bod više od Svelouza i potreban joj je bod za ulazak u viši rang. S druge strane, tim iz Johanesburga mora da ide na pobedu pred svojim navijačima. U ligaškom delu je bio na pretposlednjem mestu, pa je morao da igra dodatne mečeve sa Pretorijom i Kejptanom Ol Starsom koji nema šanse da se domogne najvišeg ranga.

Izabrane vesti

U prvom meču ovih rivala pre 11 dana nije bilo golova kada se meč igrao u Pretoriji.

Najbolji strelac Svolouza je napadač Ruzai Gamildin sa pet golova, dok je Mvape Musonda četiri puta zatresao mrežu rivala. Na klupi tima iz Johanesburga sedi engleski stručnjak Dilan Ker. On je na kormilu kluba stigao krajem prošle godine.

Svolouz je bio najgori domaćin u ligaškom delu Premijer lige Južne Afrike. Samo dve pobede na 15 mečeva. U plej-aut je slavio na svom terenu protiv Kejptaun Ol Starsa sa 2:1, dok je u gostima oba puta odigrao nerešeno i izborio pravo da u Johanesburgu, na stadionu Dobsonvil, igra za ostanak u najboljoj ligi.

Na poslednje dve od tri utakmice ovih timova dolazio je tip GG3+. Kvota u Mozzartu da će i danas da bude tri i više golova i da će oba tima da postignu makar po pogodak je 2,80.


tagovi

Južna Afrika 1Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara