TREĆA SMENA: Kolorado sa Nekaksom sve bliži plej-ofu, derbi Kala sa izrazitim favoritom

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.04.24. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

MONAGAS – ZAMORA, 01.00

(Fudbal, Venecuela 1)

Izabrane vesti

Meč 12. kola venecuelanske Aperture. Monagas je sedmi na tabeli sa 16 poena, na poziciji je koja vodi u Kvadrangular. U poslednja tri kola je neporažen, posle dva vezana remija pre pet dana je savladao Angosturu (4:2). S druge strane, Zamoru najverovatnije nećemo gledati u Kvadrangularu, pošto u prvih 11 kola još uvek nema nijednu pobedu. Sakupila je pet poena, sve kroz remije, a trenutno je u nizu od tri uzastopna poraza. Monagas je u prošlom susretu sa Zamorom, u julu prošle godine, slavio sa 2:1, čime je prekinuo seriju od tri uzastopna njihova okršaja završena rezultatom 1:1.

DEPORTIVO KUENKA – AUKAS, 02.00

(Fudbal, Ekvador 1)

Posle sedam kola Aperture u Ekvadoru Aukas je uspeo da se probije do vrha tabele. Ima 16 poena, jedan više od Independijente del Valjea, mada Universidad Katolika i LDU Kito imaju po dva odigrana meča manje i još uvek mogu da prestignu Aukas. Zato, trenutnom lideru je važno da produži seriju dobrih rezultata (pobede na poslednja dva meča), a noćas gostuje Deportivu u Kuenki. Reč je o timu koji još uvek ne zna za trijumf (četiri remija i tri poraza), pa je 14. na tabeli od 16 ekipa. Poslednji put Aukas je došao u Kuenku u novembru prošle godine, taj meč je završen bez golova.

TRINIDENSE – DOS DE MAJO, 02.30

(Fudbal, Paragvaj 1)

Sve više tone Dos de Majo na tabeli paragvajske Aperture, što je bilo i očekivano. Novi prvoligaš je vezao četiri utakmice bez pobede (po dva remija i poraza), pa je sada peti na tabeli sa 18 bodova iz 12 mečeva. Noćas će ga ugostiti Trinidense, pretposlednji tim na tabeli. Vezao je domaćin dva uzastopna poraza, ostao je zato na sedam poena i samo je Nasional iz Asunsiona lošije rangiran od njega. U prvom susretu u sezoni, krajem januara, Dos de Majo je savladao Trinidense sa 2:1.

DEPORTIVO KALI – AMERIKA KALI, 03.15

(Fudbal, Kolumbija 1)

U odličnoj je formi Amerika iz Kalija. U poslednjih pet kola je ostvarila četiri pobede i jedan remi, osvojila je 13 od mogućih 15 bodova. Sada 16. kolo dočekuje sa saldom od 22 poena, osma je na tabeli Aperture, na poslednjoj poziciji koja vodi u Kvadrangular. Najbliži pratioci, Miljonarios, Atletiko Nasional, Fortaleza i Independijente iz Medeljina imaju po tri boda manje, pet kola pre kraja. Noćas Ameriku čeka gradski derbi, s tim da je Deportivo u katastrofalnoj formi. U poslednjih pet kola je osvojio samo jedan bod, pa je sada 15. sa 15 bodova. Na dva od poslednja tri njihova okršaja slavila je Amerika (5:2 i 3:0), uz jedan remi bez golova na Deportivovom terenu.

NEKAKSA – SANTOS LAGUNA, 05.00

(Fudbal, Meksiko 1)

Bivši fudbaler Partizana Andreas Kolorado je na dobrom putu da se sa Nekaksom plasira u plej-of meksičke Klausure. Njegov tim je posle 14 kola šesti na tabeli sa 24 poena. Drži tu poslednju poziciju koja vodi direktno u četvrtfinale (timovi od sedmog do 10. mesta moraju u doigravanje). Nekaksa je u dobroj formi, pobedila je na tri od poslednje četiri utakmice. Sada joj u goste dolazi 12-plasirani Santos, koji je sakupio 15 bodova do sada. U seriji je od tri meča bez trijumfa (dva remija i poraz), ima pet bodova manje od 10-plasiranog Pumasa. U Aperturi u septembru prošle godine Nekaksa je kao gost deklasirala Lagunu sa 5:2.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara