Trener Tventea pred Čuku pričao o Partizanu, Suarezu, Đokoviću, Tadiću...

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.08.22. | 19:20

Ron Jans bio 2006. šef struke Groningena

Progutao je knedlu Ron Jans kada je prišao stadionu Partizana. Treneru Tventea pred utakmicu sa Čukaričkim vratila su se sećanja na 2006. godinu kada je sa Groningenom igrao kvalifikacije za Ligu Evrope protiv crno-belih.

Iako je to bio jedan od najslabijih, ako ne i najslabiji tim Partizana u modernoj istoriji, uspeo je Miodrag Ješić sa svojim pulenima da eliminiše Groningen, kojem je u špicu bio Luis Suarez, kasnije jedan od najboljih špiceva današnjice.

Izabrane vesti

Pred sutrašnji meč sa Čukaričkim na stadionu Partizana (20.00) Jans se prisetio tog dvomeča sa crno-belima.

„Imam noćne more od te utakmice. Izgubili smo ovde sa 4:2, potom u revanšu pobedili sa 1:0, pa je Partizan prošao dalje. Ljubitelji fudbala se sigurno sećaju da je za nas tada igrao i Luis Suarez, postigao je i gol na tom prvom meču u kojem smo poraženi. I dalje mislim da smo imali bolji tim od Partizana tada, da smo bili čak i bolji u oba meča, ali isto tako i prenervozni u prvom poluvremenu prvog susreta“, rekao je Jans.

Nada se holandski stručnjak da će druga priča biti protiv Čukaričkog. Iako je Tvente favorit, Jans rezonuje po onoj narodnoj „koga zmija ujede...“

Imali smo vrlo dobre rezultate u predsezoni, ali moramo da budemo izuzetno oprezni u utakmici protiv Čukaričkog. Biće nam to prvi zvanični meč u ovoj sezoni, za razliku od protivnika. Videli smo da imaju vrlo dobar start sezone, da su bili prilično ubedljivi protiv tima iz Luksemburga. Imamo i mi mladih igrača koji nikad nisu igrali u mečevima kao što će biti ovaj u kvalifikacijama za Ligu konferencije, biće im to čudno. Opet, očekujemo veliku podršku navijača i u Beogradu, možda da budu i glasniji od domaće publike“.

Ne krije trener Tventea, pošto će se revanš igrati u Enšedeu, ne bi bio nezadovoljan da iz Beograda ode sa remijem u džepu.

Uvek je dobro pobediti. U nekim prošlim vremenima, kad je važilo pravilo gola u gostima, na strani je pametnije “čuvati nulu”. Sada je drugačije, a iskreno možda bi i nerešen ishod bio dobar pred revanš, ipak je najbitniji plasman u narednu rundu“.

Dotakao se Ron Jans i dvojice srpskih velikana među sportistima.

Srbija je fudbalska zemlja. Dobro, sigurno i teniska, pre svega zbog Novaka Đokovića... Svi Srbiju i srpski fudbal sada u Holandiji gledaju preko Dušana Tadića. On jednostavno uvek želi loptu, uvek ima motiv da pobedi. Vrlo je ponosan, kad ga kritikujete, nemojte to nikad da radite u grupi, već mu to kažite lično. Tadić je veliki igrač, kapiten Ajaksa, primer za sve, maksimalnim zalaganjem na svakom treningu, u teretani, van terena... Izuzetan profesionalac. Pored toga igrao je za Tvente, što je za nas bitna činjenica. Ali, bilo je još dobrih srpskih igrača, Mitar Mrkela, Špira Grujić, Goran Lovre“, istakao je Ron Jans. 


tagovi

Liga konferencijeČukaričkiRon JansTventeFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara