©Reuters
©Reuters

Trosar pakovao, Arsenal za poluvreme razneo Fulam; Kazemiro zakopao Junajted, De Hea ga još jednom sačuvao (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | ned. 12.03.23. | 16:55

Novi kiks ekipe Erika Ten Haga protiv davljenika, ovog puta je Sautempton odneo bodove sa Old Traforda

Poraz Arsenala od Mančester sitija ulio je nadu navijačima Mančester junajteda da njihovi ljubimci mogu da se umešaju u šampionsku trku, ali su se putevi dva kluba u međuvremenu razdvojili. Londonski tim se eskpresno podigao i nastavio uobičajenim tokom, dok je mančesterski potonuo toliko da već sada, 11 kola pre kraja, može da prestane da mašta o povratku na tronu, sve i da dobije zaostalu utakmicu.

Debakl od Liverpula na stranu, Junajted se u poslednje vreme saplitao tamo gde nikako ne bi smeo. Pre mesec dana bodove mu je uzeo Lids, ove nedelje, u 27. kolu još jedan davljenik, Sautempton, i to na Old Trafordu (0:0). Arsenal pak ne namerava da stane, upisao je na gostovanju Fulamu petu uzastopnu pobedu i sačuvao pet bodova prednosti u odnosu na Siti (3:0).

Izabrane vesti

Ozbiljno je Fulam namučio Arsenal u prvom delu sezone, naterao njegove navijače da strepe sve do poslednjih minuta utakmice. Ovog puta pak neizvenosti gotovo da nije ni bilo. Potrajala je tek do sredine prvog dela kada je lider šampionata poveo, a najzaslužniji što je već do poluvremena završio sav posao bio je Leandro Trosar. Prvo je u 21. minutu iz kornera u gužvi pronašao Gabrijela za vođstvo (gol pogledajte OVDE), već u 26. posle prodora po levom boku poslužio Gabrijela Martinelija između dvojice protivničkih defanzivaca, a u nadoknadi prvog dela na gotovo identičan način uposlio i Martina Edegora. Het-trik asistencija za 26 minuta kao potvrda da je odluka čelnika kluba da se okrenu baš njemu pošto su izvisili za Mihajla Mudrika bila pun pogodak.

Arsenal je u nastavku povukao ručnu, verovatno želeći da se sačuva za revanš meč sa Sportingom u Ligi Evrope koji ga očekuje sredinom naredne nedelje, i za to je mogao da plati. Fulam je sredinom drugog dela bio blizu da smanji zaostatak, prvo preko Bobija Rida čiji je udarac ukrotio Aron Ramzdejl, a u nastavku istog napada i preko Aleksandra Mitrovića, ali je šut srpskog napadača glavom posle kornera zaustavila prečka, sprečivši ga da prekine golgeterski post dug dva i po meseca. Komotnu prednost Mikel Arteta je iskoristio da priliku u završnih dvadesetak minuta ukaže igračima sa manjom minutažom, a među njima se našao i Gabrijel Žezus koji je upisao prvi nastup još od 2. decembra i utakmice Brazila i Kameruna u poslednjem meču grupne faze Svetskog prvenstva.

Sautempton je i drugi put u sezoni pružio snažan otpor Junajtedu, s tim da je ovog popodneva na Old Trafordu, za razliku od avgustovskog meča na jugu Engleske, doneo i rezultat. Doduše, imao je sada i olakšicu, budući da je sat vremena igrao sa igračem manje. Kazemiro je u 32. minutu neoprezno startovao na Karlosa Alkaraza (start pogledajte OVDE), otvorenim đonom ga udario po cevanici, a glavni arbitar Entoni Tejlor mu je zbog toga pokazao crveni karton. Njegov drugi od dolaska u Junajted, što je za dva više nego što je dobio u Realu za sedam godina!

Junajted je i pre toga bio na ivici ambisa, samo što u njemu na kraju nije završio. Sve zahvaljujući Davidu De Hei. Mogu da mu spočitavaju kako ne igra najbolje nogom, ali kada je reč o striktno golmanskim kvalitetima, Španac je jedan od najboljih na svetu. Pokazao je to po ko zna koji put ove sezone sredinom prvog dela kada je sa pet metara zaustavio udarac glavom Tea Volkota, a izašao je kao pobednik iz duela sa krilnim napadačem i u 65. minutu, sprečivši ga da dođe do prvog premijerligaškog kola još od maja 2021. godine. Aron Van Bisaka je poslao sporo dodavanje ka boku, Armel Bela Kočap je pročitao njegovu nameru i poslao loptu ka Volkotu pred kojim je bila nebranjena protivnička polovina. Međutim, ne krasi ni njega više ona brzina kao u Arsenalu, nije dobro obradio loptu, sustigli su rivali, pa je šutirao slabo.

Van Bisaki kritika za to što je Volkot uopšte ušao u šansu, mada bi Junajted već tada bio u minusu da nije bilo desnog beka pošto je nekoliko minuta ranije sa gol-linije očistio loptu posle slabe intervencije Skota Mektominija. U tom periodu je i Džejms Vord Prauz zategao svoju karakterističnu praćku iz slobodnog udarca, ali nije imao sreće - lopta je okrznula prečku sa gornje strane...

Baš kao što posle svih tih dešavanja pred De Heinim golom ni Bruno Fernandes nije imao sreće na drugoj strani. Nemoćan da saigračima iskreira priliku ili se sam nađe u istoj, okušao je sreću sa distance, ali mu je ona okrenula leđa. Gavin Bazunu je vrhovima prstiju usporio njegov udarac, a lopta se potom od stative odbila u korner (situaciju pogledajte OVDE). Samo minut kasnije zatresao se i okvir Junajtedovog gola nakon snažnog udarca Kajla Vokera Pitersa sa dvadesetak metara (pokušaj Pitersa pogledajte OVDE).

Pre i posle toga Junajted je do prilike uglavnom pokušavao da dođe simuliranjem (pokušaj Markusa Rašforda pogledajte OVDE), u nadi da će izvući penal. Nije pomoglo. Mada će detalj iz finiša prvog dela izazvati ogromnu polemiku. Tada je Rašford poslao oštar centaršut po zemlji, a Bela Kočap u padu rukom zaustavio loptu.

PREMIJER LIGA - 27. KOLO

Subota

Bornmut - Liverpul 1:0 (1:0)

/Biling 28/

Everton - Brentford 1:0 (1:0)

/Meknil 1/

Lids - Brajton 2:2 (1:1)

/Bamford 40, Harison 78 - Makalister 33, Harison 61AG/

Lester - Čelsi 1:3 (1:2)

/Daka 40 - Čilvel 11, Haverc 45+5, Kovačić 78/

Totenhem - Notingem Forest 3:1 (1:1)

/Kejn 19, 35, Son 62 - Voral 81/

Kristal Palas - Mančester siti 0:1 (0:0)

/Haland 78pen/

Nedelja

Fulam - Arsenal 0:3 (0:3)

/Gabrijel 21, Martineli 26, Edegor 45+2/

Mančester Junajted - Sautempton 0:0

Vest Hem - Aston Vila 1:1 (1:1)

/Benrama 26pen - Votkins 17/

17.30: (1,75) Njukasl (3,60) Vulverhempton (5,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaMančester JunajtedLeandro TrosarKazemiroArsenalFulamVest HemAston VilaSautempton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara