Luka Ilić u dresu Tventea (©AFP)
Luka Ilić u dresu Tventea (©AFP)

TSC bi da posluje sa Mančester Sitijem, želi bivšeg igrača Zvezde Luku Ilića

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.07.22. | 19:22

Bačka Topola moguća destinacija mladog veziste

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Doveo je nedavno Nikolu Kuveljića da pojača vezni red, a želja tima iz Bačke Topole je i bivši igrač Crvene zvezde Luka Ilić. Kako Mozzart Sport nezvanično saznaje, TSC je poslao ponudu da mladog Ilića dovede na jednogodišnju pozajmicu, kako bi se dalje razvijao u Mozzart Bet Superligi Srbije.

Izabrane vesti

Ofanzivni vezista je pod ugovorom sa Mančester Sitijem a prethodnu sezonu je proveo na pozajmicama u Tventeu i Troi. U Erediviziji je uspeo da skupi pet nastupa dok je u Ligi 1 svega jednom bio na klupi i nije se izborio za mesto na terenu. Možda baš iz tog razloga Građani žele da ga proslede negde drugde gde će moći da skupi minutažu jer je pozajmica u Francuskoj trebala da traje do leta 2024.

Bio je u žiži javnosti 2017. godine kada je zajedno sa rođenim bratom Ivanom Ilićem iz redova beogradskih crveno-belih prešao u Mančester Siti, a klub inkasirao 5.000.000 evra. Mlađi brat Ivan više nije deo ekipe iz plavog dela grada tekstila jer je u avgustu 2021. prodat Veroni za 7,5 miliona evra. Luka je bio na pozajmicama u Crvenoj zvezdi, odmah nakon otkupa, kao i u NAC Bredi i pomenutima Tventeu i Troi.

Njegovim dolaskom bio ofanzivni deo sredine terena bio izuzetno pojačan, s obzirom da na istoj poziciji igra trenutno najbolji igrač ekipe Mihajlo Banjac. Uprava kluba je tokom prelaznog roka naglasila da je želja da se dovedu dva igrača sredine terena i jedan levokrilni napadač. Pošto je na pozajmicu došao Nikola Kuveljić, sledeći bi mogao da bude Luka Ilić.



tagovi

Luka IlićLetnji prelazni rok 2022Mozzart Bet SuperligaTSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara